Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

Гігієнічні рекомендації щодо вибору портфеля або рюкзака для школярів

Гігієнічні рекомендації щодо вибору портфеля або рюкзака для школярів

Звичайно ж, до школи ніяк без портфеля або ранця – тут вже кому що подобається. Спинка ранцю повинна бути твердою, в ідеалі – ортопедичною. Її ширина не має перевищувати ширину плечей дитини. Лямки повинні бути широкими, щоб не врізатися в плечі. Всередині повинно бути декілька відділень. Основне – для книг та зошитів, меншого розміру – для ручок, олівців, фломастерів тощо.

13:20 08.08.2024

6 серпня відбулась інформаційна зустріч

6 серпня відбулась інформаційна зустріч

Сьогодні відбулась інформаційна зустріч, на яку прийшли мешканці Гнаткова, Яланця, Стіни та Томашполя з метою дізнатись більше про можливості розвитку власної справи, про перспективи розвитку туризму в громаді та про потенціал крафтової продукції.

17:24 06.08.2024

ВЕЛИКА РУСАВА СЛАВИТЬСЯ СВОЇМИ ДОВГОЖИТЕЛЯМИ

ВЕЛИКА РУСАВА СЛАВИТЬСЯ СВОЇМИ ДОВГОЖИТЕЛЯМИ

Село Велика Русава Томашпільської громади здавна славиться не лише своєю гарною природою та мальовничими краєвидами, а й простими, працьовитими, талановитими людьми. Та найбільшим його скарбом, звичайно ж, є мешканці-старожили. Лише від початку нинішнього року свої знакові ювілейні дати тут вже відсвяткували троє шанованих мешканців села. А сьогодні, у пору теплого, стиглого літечка, 90-й день народження завітав у долю ще однієї шанованої корінної великорусавчаночки, - надзвичайно життєрадісної та добродушної людини, найкращої у світі матусі-бабусі Галини Онуфріївни Подуфалової.

15:48 05.08.2024

Оголошення. В Томашпільській громаді буде проведено інформаційний захід

Оголошення. В Томашпільській громаді буде проведено інформаційний захід

6 серпня в Томашпільській громаді заплановано провести інформаційний захід, направлений на стимулювання економічної активності мешканців, ознайомити зацікавлених осіб із можливостями залучення додаткових ресурсів на втілення власних ідей.

16:50 02.08.2024

Штучний інтелект створив пісню про Томашпіль

Штучний інтелект створив пісню про Томашпіль

В рамках дослідження можливостей штучного інтелекту (ШІ), начальником відділу економічного розвитку, сільського господарства та ЖКГ Євгенією Аверченковою був проведений експеримент. У ньому ШІ попросили написати пісню, присвячену Томашполю, його людям, історії, звичаям. Нейромережею був згенерований текст та три варіації аудіозапису. Головний спеціаліст відділу Анастасія Бондар для цієї пісні зібрала колекцію фотографій і відео та виготовила кліп.

15:58 02.08.2024

ПАМ’ЯТКА ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ ЩОДО ПРОФІЛАКТИКИ гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь, у тому числі ботулізму

ПАМ’ЯТКА ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ ЩОДО ПРОФІЛАКТИКИ гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь, у тому числі ботулізму

Гострі кишкові інфекції (ГКІ) – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. До гострих кишкових інфекцій належить велика група захворювань, що протікають з ознаками інтоксикації і ураження шлунково-кишкового тракту. Збудниками кишкових інфекцій є окремі групи бактерій (шигели, сальмонели та ін), умовно-патогенні мікроби (стафілококи, протей), віруси (ротавіруси, ентеровіруси і т.д.), гельмінти (лямблії, амеби). Найпоширенішими кишковими інфекціями є: дизентерія, сальмонельоз, харчові токсикоінфекції, ротавірусна і ентеровірусні інфекції.

14:00 02.08.2024

КАРТОПЛЯНА МІЛЬ

КАРТОПЛЯНА МІЛЬ

Небезпечний карантинний організм! Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області інформує Поширення. Карантинний шкідник у Криму та інших областях південного степу України. Пошкоджує картоплюпід час вегетації, бульби у сховищах, тютюн, баклажани, томати, дурман, паслін та інші культурні й бур’янисті пасльонові. Зовнішній вигляд. Метелик розміром 12 – 16 мм, передні крила широколанцетні, коричневосірі, з темнішим внутрішнім краєм, жовтими лусочками й темнокоричневими штрихами; задні крила з виїмкою по зовнішньому краю. Яйце розміром 0,8 мм, овальне, перламутровобіле. Гусениця завдовжки 8 – 10 мм, жовтуваторожева чи сірозелена з поздовжньою смужкою посередині спини й дрібними темними щитками по тілу. Лялечка — 5 – 6,5 мм, коричнева, з невеликим кремастером і щетинками на кінці черевця, знаходиться в шовковистому сріблястосірому коконі.

10:34 02.08.2024

31 липня відбулась освітня поїздка томашпільчан до Ямпільської громади

31 липня відбулась освітня поїздка томашпільчан до Ямпільської громади

31 липня жителі Томашпільської громади стали учасниками освітньої поїздки в Ямпільську громаду. Метою заходу було ознайомити осіб, зацікавлених у розвитку туристичної сфери громади, з досвідом розвитку туризму на прикладі досвіду Ямпільської громади.

17:41 01.08.2024

АМБРОЗІЯ ПОЛИНОЛИСТА - НЕБЕЗПЕЧНИЙ КАРАНТИННИЙ БУР'ЯН!

АМБРОЗІЯ ПОЛИНОЛИСТА - НЕБЕЗПЕЧНИЙ КАРАНТИННИЙ БУР'ЯН!

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області інформує Амброзія полинолиста - однорічна яра рослина, за зовнішнім виглядом схожа на коноплі, а за розміром і формою нагадує полин гіркий (звідки і назва - полинолиста). За сприятливих умов стебло рослини досягає висоти 2-2,5 метрів, а коріння заглиблюється до 4 метрів. Стебло і листя опушені. Квітки жовтого кольору, зібрані в колосоподібні суцвіття на вершинах гілок. Насіння амброзії -несправжній плід обернено яйцеподібної форми з 5-10 шипами навколо верхньої частини і одним більшим в центрі. Розмножується амброзія насінням, яке утворюється у великій кількості. Одна рослина може давати до 80-100 тис. насінин. Насіння амброзії зберігає схожість в ґрунті до 40 років. Проростає амброзія в травні – червні. Період цвітіння - з серпня до настання заморозків.

10:31 01.08.2024

НА ТОМАШПІЛЛІ СВІЙ ВІЧНИЙ СПОЧИНОК ВІДНАЙШОВ ВОЇН-ЗАХИСНИК ІЗ ДНІПРА

НА ТОМАШПІЛЛІ СВІЙ ВІЧНИЙ СПОЧИНОК ВІДНАЙШОВ ВОЇН-ЗАХИСНИК ІЗ ДНІПРА

Согодні, 31 липня, живим коридором шани Томашпільська громада зустрічала й проводжала до місця останнього спочинку хороброго воїна-Героя, головного сержанта штурмового спеціального батальйону «Шквал», уродженця міста Дніпра Василя Сергійовича Лісного.

18:35 31.07.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь