Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

Оголошено ІІІ Всеукраїнський інтелектуальний конкурс «Податківець майбутнього»

Оголошено ІІІ Всеукраїнський інтелектуальний конкурс «Податківець майбутнього»

До участі в конкурсі запрошуються учні 9-11 класів. Конкурс «Податківець майбутнього» проводиться Університетом державної фіскальної служби України з метою пошуку, підтримки талановитих учнів, роз’яснення ролі та значення Державної фіскальної служби України, популяризації податкової та митної грамотності серед учнів, аналізу та запровадження сучасних інноваційних освітніх технологій навчання в Україні. Фінал Конкурсу – 17.05.2019 р. Переможець інтелектуального конкурсу за І місце нагороджується дипломом І ступеня, який дає право першочергового вступу до Університету.  

09:46 03.04.2019

Будьте обережні, розпалюючи багаття!

Будьте обережні, розпалюючи багаття!

Із настанням теплої погоди природні пожежі стають для навколишнього середовища справжнім лихом. Навесні торішня трава швидко висихає і легко загоряється від сірника, цигарки. Мешканці приватних житлових будинків та дач активно починають наводити лад у домогосподарствах, спалюючи гілки, суху траву та різний непотріб. Дуже часто вогонь виходить з-під контролю людини. Такі пожежі швидко поширюються, особливо у вітряні дні. Вони завдають шкоду як господарствам так і лісовим насадженням. Зупинити вогонь, що набрав сили, буває  дуже непросто. При спалюванні трави на присадибних ділянках або стерні на сільськогосподарських угіддях завжди існує загроза перекидання вогню на природні ділянки. Саме із спалювання стерні та соломи на полях починається більшість пожеж у природних екосистемах. Аналогічним чином, існує загроза лісових пожеж і загоряння житлових будинків.

09:43 03.04.2019

Ти йдеш до війська, український сину!

Ти йдеш до війська, український сину!

Сьогодні Томашпільщина врочисто проводжала до лав Збройних Сил України своїх 14 майбутніх захисників. Серед них і 4 юнаків із Томашпільської ОТГ. Під час урочистостей, що відбулися в будинку дитячої творчості, призовників вітали керівники району та військкомату, а також зичення на їх адресу звучали від голови Томашпільської ОТГ Валерія Немировського та в.о. старости села Ракової Ніни Пацюк. «Армійська дружба – особлива! – наголосив у своєму виступі очільник Томашпільської об’єднаної територіальної громади. – Про роки служби можна книгу написати. І якби у вас не склалося в житті ніколи не забувайте рідну домівку, своїх батьків. Знайдіть хвилинку і щодня зателефонуйте мамі». Валерій Федорович також вручив чотирьом представникам Томашпільської ОТГ грошову винагороду, а матерям, які народили і виховали майбутніх воївнів, - квіти. І по особливому звучала сьогодні клятва призовника, зворушливо – материнська настанова…І непрохана сльоза котилася щокою, коли матері пов’язували своїх синочків-соколиків вишитими рушниками. А пісні у виконанні тріо селищного будинку культури та Людмили Синиці, гра на баяні Володимира Віцькова  прибавили святкового настрою торжеству.

14:38 02.04.2019

Операція «Первоцвіт – 2019» на Вінниччині: громадянам нагадують про збереження рідкісних та вразливих видів рослин

Операція «Первоцвіт – 2019» на Вінниччині: громадянам нагадують про збереження рідкісних та вразливих видів рослин

Спеціалістами відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області продовжується проведення операції «Первоцвіт – 2019». Незважаючи на численні попередження щодо заборони збору та продажу об'єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги, громадяни і надалі продовжують порушувати вимоги природоохоронного законодавства. Не зупиняють порушників також і наявність штрафу, розмір якого встановлюється у судовому порядку.

13:54 01.04.2019

Допомога погорільцю

Допомога погорільцю

29 березня 2019 року в жителя Нетребівки Мамалиги Валерія Петровича в домоволодінні сталася пожежа. В будинку вигоріло все. Томашпільска ОТГ одразу відгукнулася на біду: рішенням виконавчого комітету постраждалому Валерію Мамализі було виділено 10 тис. грн. допомоги.

12:01 01.04.2019

Відбулася нарада голови Томашпільської ОТГ з керівниками підприємств селищної ради

Відбулася нарада голови Томашпільської ОТГ з керівниками підприємств селищної ради

Вже традиційними стали понеділкові наради селищного голови Валерія Немировського із керівниками структурних підрозділів Томашпільської селищної ради. Це не лише дає змогу прозвітувати кожному з них про пророблену роботу минулого тижня,а й окреслити завдання на тиждень, що розпочався.

11:46 01.04.2019

Учні Томашпільської ОТГ відвідали Вінницьку обласну раду та Подільський зоопарк

Учні Томашпільської ОТГ відвідали Вінницьку обласну раду та Подільський зоопарк

Сьогодні учні шкіл Томашпільського району, серед яких лідери учнівського самоврядування, творчі та талановиті діти, на запрошення депутата обласної ради, голови громадської організації «Життя та розвиток громад» Лариси Білозір відвідали обласний центр. Першим місцем екскурсійної подорожі учнів Вилянської, Антонівської, Комаргородської, Липівської, Нетребівської, Раківської, Томашпільської та трьох Вапнярських шкіл стала Вінницька обласна рада. Там діти не лише познайомилися з Ларисою Миколаївною, а й мали можливість поспілкуватися із своїм земляком - головою обласної ради Анатолієм Олійником. Анатолій Дмитрович розповів відвідувачам про принципи діяльності депутатів, про їхні повноваження, про те, як функціонує найвища самоврядна гілки влади області та коротко ознайомив з роботою та обов’язками працівників ради. З особливим трепетом діти відреагували на пропозицію сісти в президію та навіть зімітувати голосування. Про депутатські обов’язки, роботу комісій обласної ради, діяльність ГО «Життя та розвиток громад» цікаво та доступно для дітей розповіла Лариса Білозір. Вона також  запросила юних томашпільчан відвідати Подільський зоопарк, де дитячій радості та захопленню не було меж. 

16:25 29.03.2019

Пацієнт має право: Як оскаржити неправомірне рішення і отримати відшкодування

Пацієнт має право: Як оскаржити неправомірне рішення і отримати відшкодування

Кожен пацієнт має право оскаржити неправомірне рішення і отримати компенсацію, якщо його здоров’ю заподіяно шкоди. Відповідачем завжди є роботодавець - заклад охорони здоров’я чи лікар-ФОП. Розповідаємо докладно, куди звертатись, якщо ваші права порушують, і які моменти варто врахувати.

10:07 28.03.2019

Протидія порушенням на виборах. Види порушень та відповідальність

Протидія порушенням на виборах. Види порушень та відповідальність

Основні порушення на виборах: - видача бюлетеня для голосування особі без документа, який підтверджує громадянство України; - спроба голосувати особою без законних на те підстав; - наявність сторонніх осіб на дільниці, в кабіні (кімнаті) для таємного голосування; - винесення бюлетеня за межі виборчої дільниці; - масове підвезення виборців до дільниці; - несанкціоноване фотографування бюлетенів; - роздавання грошей або подарунків за голосування; - пошкодження виборчих скриньок; - вкидання бюлетенів у великій кількості у виборчу скриньку; - отримання виборчого бюлетеня від іншої особи, крім члена комісії; - передача бюлетеня сторонній особі  

09:16 28.03.2019

З'явився сайт, де можна слідкувати за витратами на ремонт доріг

З'явився сайт, де можна слідкувати за витратами на ремонт доріг

Офіс ефективного регулювання запустив Портал  моніторингу фінансування будівництва та ремонту доріг. "Портал дозволить ефективно контролювати використання коштів на ремонт доріг, тендерну документацію та гроші, виділені на безпеку руху. Тобто, відкриє інформацію щодо обсягу та фактичних позицій освоєння грошей, які щодня сплачує кожен автомобіліст", - йдеться у повідомленні. Користувачі зможуть дізнатися, про ремонт доріг у розрізі областей та доріг державного і місцевого значення; про кошти, витрачені на безпеку руху; про тендери, які було оголошено та проведено в областях, та про те, скільки грошей фактично витрачено  замовниками.

08:42 28.03.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь