Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

Вся Томашпільська об’єднана територіальна громада об’єдналася задля порятунку 18-річної дівчини

Вся Томашпільська об’єднана територіальна громада об’єдналася задля порятунку 18-річної дівчини

3 грудня в Томашпільському селищному будинку культури відбувся благодійний концерт “У громаді чужої біди не буває», а також ярмарок–розпродаж задля збору коштів на лікування мешканки села Жолоби Миколишиної Алли, 2001 року народження.

11:11 04.12.2019

Для святкового новорічного настрою вінничан держлісгоспи Вінниччини виростили майже півмільйона новорічних дерев

Для святкового новорічного настрою вінничан держлісгоспи Вінниччини виростили майже півмільйона новорічних дерев

Хибним є стереотип про те, що купуючи живу новорічно-різдвяну ялинку, наноситься шкода довкіллю. Насправді майбутні новорічні дерева щороку цілеспрямовано висаджують на спеціальних плантаціях чи ділянках, непридатних для ведення лісового господарства, тобто на цих ділянках не може рости майбутній 100-річний ліс. Обираючи живу ялинку, ви звільняєте дім від шкідливої дії синтетичних матеріалів сумнівної якості, а також підтримуєте вітчизняного товаровиробника, який є вагомим наповнювачем державного та місцевого бюджетів.

13:41 21.11.2019

Запрацював новий онлайн-інструмент у рамках урядової програми «Доступні ліки»

Запрацював новий онлайн-інструмент у рамках урядової програми «Доступні ліки»

Відтепер запрацював новий онлайн-інструмент у рамках урядової програми «Доступні ліки». У зручному форматі можна знайти всі аптеки, що працюють за програмою «Доступні ліки», у радіусі 7 км від медичних закладів, у яких працюють сімейні лікарі, педіатри та терапевти. Аптеки – за посиланням: http://texty.org.ua/d/2019/medical_reform/#/apteky Для пацієнтів пошук потрібної аптеки стане максимально зручним і швидким. Новий онлайн-інструмент стане в пригоді й місцевій владі та бізнесу – «білі плями» інфраструктури аптек у містах стануть більш видимими. Інструмент створено Агенцією журналістики даних Texty.org.ua у співпраці з Національною службою здоров'я України і Міністерством цифрової трансформації за підтримки проекту USAID/UK aid TAPAS Project.  

13:39 21.11.2019

Про скликання позачергової 38 сесії селищної ради 8 скликання

Про скликання позачергової 38 сесії селищної ради 8 скликання

Відповідно до розпорядження Томашпільського селищного голови №220 від 19.11.2019 року "Про скликання позачергової 38 сесії селищної ради 8 скликання", частини 7 статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», регламенту селищної ради,  22 листопада 2019 року о 10-00 годині в селищному будинку культури Томашпільської селищної ради відбудеться   засідання позачергової 38 сесії  селищної ради 8 скликання.  

14:32 20.11.2019

Запали свічку пам'яті! Не залишай цього дня своє вікно порожнім

Запали свічку пам'яті! Не залишай цього дня своє вікно порожнім

Загальнонаціональну традицію ставити запалену свічу у вікні своїх осель на знак ушанування виморених голодною смертю ініціював історик, політолог, дослідник Голодомору Джеймс Мейс. Джеймс Мейс переїхав жити в Україну, де зокрема написав: «Я ж хочу запропонувати лише акт національної пам’яті, доступний кожному: визначити час, коли кожен член цієї нації, де майже кожна родина втратила когось із близьких, запалить у своєму вікні свічку в пам’ять про померлих». 23 листопада о 16:00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання, після якої розпочнеться Акція «Запали свічку пам’яті!». Українці вдома та по всьому світу запалюватимуть свічки пам'яті у себе на вікнах чи біля меморіалів Голодомору. Пам’ятні заходи пройдуть  по всій країні. 

08:45 20.11.2019

На день села Вила зібрали друзів та родину

На день села Вила зібрали друзів та родину

Вила завжди славилися своїми родючими землями та працьовитими людьми. І нині тут чимало жителів трудяться саме в сільському господарстві, а тому вже стало доброю традицією саме об’єднувати урочистості з нагоди Дня села та Дня працівників сільського господарства. А тому в п’ятницю до місцевого будинку культури звуки духової музики скликали вилянську родину. Із подвійним святом вилян вітали голова Томашпільської ОТГ Валерій Немировський, в.о. старости с. Вила Тетяна Олійник, заступник директора ТОВ «АК «Зелена долина» с.Вила Ольга Собчак, настоятель храму о.Іван Подольський. Вітання від депутата Верховної Ради України Лариси Білозір передала працьовитим сільчанам її помічник Тетяна Юзвак. «Артисти із народу» в цей вечір зуміли здивувати не лише земляків, а й гостів свята: неповторний ансамблевий спів «Оберегу», задушевність пісень найближчих сусідів –стінян, вірші Надії Подкопаєвої чудово продекламовані учнями Вилянської школи… Справжньою родзинкою став виступ тріо духових інструментів, а ще пісні у виконанні Олега Стебельського, Людмили Базюк та Тетяни Брацишевської.

10:48 18.11.2019

І день Калинки відсвяткували, і культармійців привітали…

І день Калинки відсвяткували, і культармійців привітали…

Чимало жителів нашої Томашпільської ОТГ й досі не знають, що є у нас мальовнича Калинка.  А це село було засноване значно  раніше поселення сусідніх старообрядних Пилипи-Борівських, до сільської ради яких вже багато літ входить. А заснував хутірець вільний козак. І тому на калинківських родючих землях завжди жили вільні та працьовиті українці. І у праздниковий  день Димитрія Солунського  Калинка вперше в своїй історії святкувала день села, але уже в складі великої родини Томашпільської ОТГ. 

07:39 09.11.2019

Шановні мешканці Томашпільської ОТГ! Нагадуємо про заборону спалювання сухої трави та обпалого листя!

Шановні мешканці Томашпільської ОТГ! Нагадуємо про заборону спалювання сухої трави та обпалого листя!

Відповідно до ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов даного дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

15:28 06.11.2019

Томашпільська ОТГ стала першою в області, яка зіграла в #ГраСвітГромад

Томашпільська ОТГ стала першою в області, яка зіграла в #ГраСвітГромад

Трансформуватися в успіх? Це можливо! Із депресивної громади зробити успішну? Цілком реально! Саме цьому і навчалися вчора представники Томашпільської ОТГ під час тренінгу з лідерства «Лідерство на шляху трансформації до успіху», який провела  голова громадської організації «Інститут громадських ініціатив Вінниччини» Ольга Маліхатко.

11:13 06.11.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь