Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

Відбулося засідання опікунської ради

Відбулося засідання опікунської ради

Сьогодні за участі голови Томашпільської ОТГ Валерія Немировського відбулося засідання опікунської ради. На розгляд членів ради, а також представників соціальних служб, правоохоронців було винесено два питання – про виховання неповнолітнього жителя Томашполя та про умови утримання та виховання 4 малолітніх дітей жителькою Ракової. Кожне питання порядку денного – це непросто людська історія, а крик душі. Але чомусь душі більше кричали в членів опікунської ради, а не в матерів…

11:39 16.01.2020

Як купатися на Водохреща без загрози для здоров'я

Як купатися на Водохреща без загрози для здоров'я

Незабаром українців очікує третє і завершальне велике свято різдвяно -новорічного циклу – Хрещення Господнє. У цей день прихожани святять воду, яка зберігає свої цілющі властивості протягом року, а також пірнають в ополонку. Але до купання на Водохреща треба ретельно підготуватися й дотримуватись усіх правил безпеки, оскільки для організму подібні процедури – це величезний стрес. Насамперед слід ознайомитися із протипоказаннями до купання в ополонці. А це – серцево-судинні захворювання, запалення нирок, хвороби дихальних шляхів і бронхо-легеневої системи, гінекологічні захворювання, епілепсія, алергія на холод, проблеми зі щитовидною залозою. Якщо ви маєте одне або декілька з перелічених захворювань, краще утриматися від пірнання в ополонку на Водохреща.

08:24 14.01.2020

Нарада селищного голови Валерія Немировського з керівниками структурних підрозділів

Нарада селищного голови Валерія Немировського з керівниками структурних підрозділів

Голова Томашпільської ОТГ Валерій Немировський провів традиційну "понеділкову" нараду з керівниками установ та організацій об’єднаної громади. За інформацією директора селищного центру первинної медико-санітарної допомоги Андрія Щербатого, днями медичний заклад отримав акредитаційний сертифікат про присвоєння йому І категорії. Також підписано договір з Національною службою здоров’я України. Рік 2020-й в освітян розпочався з наради директорів дошкільних закладів та проведенням тендерів. Договір на придбання дров для загально-освітніх шкіл громади підписано. Розпочинаються учнівські олімпіади ІІІ рівня (область), в яких візьмуть участь 5 учнів НВК "Томашпільська ЗОШ І-ІІІ супенів-гімназія" та 1 учень Антонівської школи. Та найбільшу увагу  очільник ОТГ закцентував на протипожежній безпеці всіх закладів та установ громади. Не оминули на нараді і питання відзначення свята Водохреща. Відбудеться воно традиційно 19 січня на Яришівському ставіу, розпочнеться об 11 годині.  На всіх учасників зібрання чекає смачна юшка, пампушки, а на сміливців - крижана купіль.

11:44 13.01.2020

Томашпільська ОТГ отримала "соціальне таксі"

Томашпільська ОТГ отримала "соціальне таксі"

Спеціально обладнаний автомобіль для перевезення осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, передано Томашпільській об’єднаній територіальній громаді. Нагадаємо, що у 2018 році за підтримки попереднього Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана було започаткувано соціальну ініціативу – придбання за кошти державного бюджету при співфінансуванні з місцевих бюджетів спеціалізованих автомобілів для людей з інвалідністю, так зване соціальне таксі. Нинішній Уряд продовжив справу попередників, і такий необхідний для усунення бар’єрів у життєдіяльності людей з інвалідністю автотранспорт є тепер і в Томашпільській ОТГ.

10:54 09.01.2020

До уваги жителів Вінничини! Працює гаряча лінія голови ОДА

До уваги жителів Вінничини! Працює гаряча лінія голови ОДА

Повідомити про порушення вимог законодавства, відомі вам факти корупції, нелегальну роботу гральних закладів або нелегальних пунктів з реалізації підакцизного товару можна на Гарячу лінію голови ОДА Владислава Скальського за номером (0432) 65-17-61 Для того, щоб зробити повідомлення про порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» - натисніть «1». Для того, щоб зробити повідомлення про роботу нелегальних пунктів з реалізації підакцизного товару (АЗС) – натисніть «2». Для того, щоб зробити повідомлення про нелегальну роботу гральних закладів – натисніть «3». Для того, щоб зробити повідомлення про порушення вимог законодавчих та інших нормотворчих актів – натисніть «4». 

10:15 02.01.2020

Уряд дозволив пільговикам переходити на готівкову форму виплат у будь-який час

Уряд дозволив пільговикам переходити на готівкову форму виплат у будь-який час

З 1 січня 2020 року пільгові категорії українців матимуть право у будь-який час подати заяву про перехід на монетизовану (готівкову грошову) форму виплат на житлово-комунальні послуги. Тобто Мінсоцполітики скасовує обмеження, яке не дозволяло українцям податися за “монетизацією” після 15 жовтня (на опалювальний період) і 15 травня (на неопалювальний період). Відповідне рішення було прийнято на засіданні Уряду 27 грудня. “Раніше українські пільговики могли отримувати монетизовані виплати лише, якщо подали відповідну заяву до старту опалювального сезону, тобто до 15 жовтня, то відтепер вони можуть зробити це у будь-який момент”, - заявила Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська.

10:09 02.01.2020

Бюджет Томашпільської ОТГ на наступний 2020 рік прийнято

Бюджет Томашпільської ОТГ на наступний 2020 рік прийнято

Сьогодні в селищному будинку культури відбулося засідання чергової 40 сесії Томашпільської селищної ради. Розпочалося воно із оголошення результатів виборів депутатів місцевих рад у Вилах, що відбулися 22 грудня. Тож, депутатський корпус поповнився ще одним депутатом – Михайлом Рибаком, за якого віддала свої голоси більшість вилян. Також депутати одноголосно підтримали створення Вилянського старостату, де в.о. старости стала Тетяна Олійник.  

16:23 24.12.2019

Відбулося засідання виконавчого комітету

Відбулося засідання виконавчого комітету

Вчора під головуванням очільника Томашпільської ОТГ Валерія Немировського відбулося засідання виконкому. Під час нього внесли зміни до бюджетних документів Яланецької сільської ради та бюджету об’єднаної територіальної громади, затвердили проектно-кошторисну документацію по с. Рожнатівка, а також план роботи виконавчого комітету  Томашпільської селищної ради на І квартал 2020 року. Про свою діяльність прозвітували голова адміністративної комісії Андрій Щербатий, голова опікунської ради Тетяна Чоловська, інспектор з військового обліку Таїса Людва. Члени виконкому затвердили види суспільно корисних робіт для засуджених, порушників, а також безробітних на території всіх старостатів Томашпільської ОТГ. Найбільше ж питань порядку – це виділення одноразової матеріальної допомоги на лікування. Її отримали жителі Томашполя, Антонівки, Ракової, Яланця, Пеньківки, Нетребівки.

08:43 21.12.2019

Новенький шкільний автобус – «миколайчик» для томашпільських школяриків

Новенький шкільний автобус – «миколайчик» для томашпільських школяриків

НВК «Томашпільська ЗОШ І-ІІІ ступенів -гімназія» - опорна школа Томашпільської об’єднаної територіальної громади. Саме сюди щодня здійснюється підвіз учнів із сусідніх Пеньківки, Олександрівки, Благодатного, Горишківки, Яришівки, а також селища Горишківського, мікрорайонів Білої та ПМК. Кількість школяриків чимала, а тому для підвозу залучаються 4 шкільні та 1 орендований автобус. В новому навчальному році також потрібно буде здійснювати підвіз учнів Жолоб’янського старостату. А тому виникла потреба в придбанні ще одного шкільного автобуса. За словами голови Томашпільської ОТГ Валерія Немировського, завдяки  залишкам освітньої субвенції 2018 року та співфінансуванню з селищного бюджету вдалося придбати шкільний автобус «АТАМАН» на 33 посадочних місця. Загальна вартість автобуса - 1млн 800 тис грн. «Вважаю, новенький шкільний автобус – чудовий «миколайчик» для томашпільських школяриків! А урочиста передача транспортного засобу відбулася саме в день Святого Миколая, під час відкриття селищної ялинки», - резюмував голова об’єднаної територіальної громади.  

16:01 19.12.2019

Ходить по землі Святий Миколай…

Ходить по землі Святий Миколай…

Ось і стартували новорічно-різдвяні свята. У Томашполі по-особливому зустрічали найулюбленішого дідуся всієї дітвори – Святого Миколая. На центральній площі зібралися дошкільнята та школярики, зовсім юні матусі та сивочолі бабусі, всі ті, хто вірить в новорічні дива та любить сюрпризи. А найбільшим сюрпризом для всіх стала поява доброго Миколая та його янголяток на новенькому шкільному автобусі, що поповнить автопарк НВК «Томашпільська ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія».

15:44 19.12.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь