Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

Фонтан –  нова окраса Томашполя

Фонтан –  нова окраса Томашполя

Сонце в зеніті в цю пору купається в блакиті неба, а на Томашпільській землі воно сьогодні мало сьогодні можливість скупатися в блакитній воді реконструйованого фонтану. Свято відкриття селищного водограю відбулося в останній день весни 2016 року. Цього свята чекали всі, бо оновлена центральна площа, яка прикрасила селище, дитячий майданчик, встановлений на ній,  приваблюють сюди чимало дітей – школярів і малюків. А старий фонтан потребував  повної заміни.  І ось з ініціативи селищного голови Валерія Немировського за підтримки депутатів селищної ради роботи з реконструкції розпочалися і незважаючи на фінансову кризу, на складну ситуацію в країні, благополучно завершилися: 31 травня 2016 року – року ювілейного- фонтан запрацював. В урочистостях з нагоди його відкриття взяли участь голови  Вінницької облдержадміністрації та обласної ради Валерій Коровій і Анатолій Олійник, члени Координаційної ради  та окремі депутати обласної ради,  керівники району, гості і жителі селища і, звичайно, діти. Хвилини довгого очікування події виправдалися: красивий, сучасний фонтан, центральний струмінь якого сягає близько 6 м, радує око, тішить душу. Адже не таким вже й багатим на позитивні емоції є наш час. Та завдяки тому, що на сході України тримають оборону наші збройні сили, де служить і багато томашпільців, завдяки тому, що місцева влада налаштована на таку роботу, яка б давала людині відчуття захищеності і підтримки, маємо чудовий об’єкт для відпочинку – селищний фонтан. Віриться, що відтепер центральна площа знову стане тим місцем, де призначатимуть побачення молоді люди, де наречені фотографуватимуться у свій найщасливіший час, де будуть відпочивати   і діти і дорослі.

15:09 31.05.2016

Урочисто відзначали у Томашполі свято  дзвоника

Урочисто відзначали у Томашполі свято  дзвоника

Останній тиждень травня увінчався по всій Україні гарним святом – у всіх школах країни пролунали малинові передзвони, що сповістили про завершення 2015 – 2016 навчального року. Цього свята щороку з нетерпінням чекають школярі, для яких настає пора літніх канікул, з тривогою і хвилюванням – завжди учні-випускники та їхні батьки, адже для них починається нове життя – незвідане і загадкове. Нова Томашпільська школа-гімназія вже впяте проводжала в доросле життя своїх випускників. На свято останнього дзвоника до школи прийшло багато гостей. Серед них голова Вінницької обласної ради Анатолій Олійник, голови Томашпільської райдержадміністрації Олександр Закорченний та районної ради Дмитро Коритчук, селищний голова Томашполя Валерій Немировський та інші. Під звуки урочистого маршу на площу перед школою, де вишикувалися всі учні, виходять основні герої свята – учні 11-А й 11-Б класів разом зі своїми класними керівниками Л.В.Загороднюк та Н.В.Кмитюк. Звучить Гімн України – і свято розпочинається. Коротко про здобутки шкільного колективу в цьому навчальному році інформував директор П.В.Антонишин. Привітали випускників та весь колектив школи голова обласної ради та голова райдержадміністрації і вручили Грамоти переможцям обласних і районних предметних олімпіад та їхнім наставникам. У своєму вітанні випускникам селищний голова Валерій Немировський наголосив на тому, як важливо вибрати правильно майбутню  життєву дорогу, дорогу, яка зробить життя щасливим та успішним, і побажав усім веселих канікул, радісного настрою, віри  в майбутнє і мирного неба над головою. Від імені селищної ради він вручив Подяки та подарунки переможцям конкурсу на кращий твір на тему «Яким я бачу Томашпіль сьогодні та в майбутньому», що присвячувався 400-літтю першої письмової згадки про Томашпіль і відзначатиметься у серпні цього року. Цими переможцями стали Настя Зенян, Маряна Гереш, Софія Шклярук, Вікторія Сліцька та Г Гандзій. Щиро і зворушливо вітали випускників їхні перші вчителі та класні  керівники,  першокласники. Напутнє слово прозвучало й від батьків, які вручили дітям пишні короваї та обсипали житом-пшеницею за добрим українським звичаєм. Мелодія незабутнього шкільного вальсу закружляла пари. То випускники запросили до танцю своїх учителів та гостей свята. Святкового  настрою додали й гуртківці Будинку дитячої творчості, які подарували всім присутнім яскравий і вражаючий масовістю флеш-моб «Сонце миру – дітям планети». Нарешті прозвучали  й звуки останнього у цьому навчальному році дзвоника, що весело переливалися сріблом у руках маленьких першокласників, які зручно вмостилися на плечах випускників.  Що ж попереду й справді чудова пора –  для когось - літні канікули, для когось -  шкільні й життєві екзамени. Та головне, щоб настав  мир на нашій українській землі! 

14:07 27.05.2016

Томашпіль відвідав експерт Фонду Ганса Зайделя

Томашпіль відвідав експерт Фонду Ганса Зайделя

26 травня 2016 року в рамках проекту «Реалізація місцевих ініціатив у громадах Вінницької області, як передумова успішного розвитку території», Томашпіль відвідав експерт Фонду Ганса Зайделя (Баварія) - Юрген Вальхсхьофер та директор Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ і організацій Вінницької області. Зустрічали гостей пишним короваєм працівники селищної ради та керівництво району. Гості відвідали дитсадок «Сонечко», школу-гімназію та побували в парку, де зустрілись з ініціативною групою, щодо його реконструкції. Далі зустріч проходила в режимі «круглого столу».  Гостей ознайомили з ходом впровадження проектів із залученням іноземних коштів в Томашполі. Томашпільський селищний голова Валерій Немировський презентував проект по реконструкції центрального парку. Пан Юрген в свою чергу ділився досвідом з впровадження децентралізації, активізації громади,налагодження діалогу між владою та громадою, розвитку та  реалізаціії місцевих ініціатив.

10:41 27.05.2016

Навчальний семінар

Навчальний семінар

26 травня 2016 року Томашпільський селишний голова Валерій Немировський взяв участь  у виїзному семінарі для учасників проекту «Реалізація місцевих ініціатив у громадах Вінницької області,як передумова успішного розвитку території», що проходив в Тростянці.  З вступним словом до присутніх звернулася Тетяна Пашиніна - директор Центру підвищення кваліфікації державних службовців, керівників державних підприємств, установ і організацій Вінницької облдержадміністрації, модератор семінару. З вітальним словом  та побажаннями гарних вражень і плідної роботи до присутніх звернулися голова Тростянецької районної ради Юрій Солодкий, перший заступник голови райдержадміністрації Микола Добрянський та селищний голова Людмила Червонецька. Далі досвідом Німеччини щодо активізації громади,налагодження діалогу у форматі «влада-громада»,розвиток та  реалізація місцевої ініціативи в населених пунктах Баварії поділився пан Юрген Вальхсхьофер.

09:54 27.05.2016

«Одвічна Русава» скликала друзів

«Одвічна Русава» скликала друзів

Старовинна Стіна у день свого храмового свята – на літнього Миколая – вшосте приймала районний культурно-мистецький фестиваль «Одвічна Русава - 2016». Селищні, сільські територіальні громади району, окремі організації районного центру представили на святі пісні й народного мистецтва свої світлиці. Основний лейтмотив цьогорічного фестивалю – материнська хустина як оберіг родинний. У святі народної культури взяла участь і Томашпільська територіальна громада, представивши на ньому кращі мистецькі здобутки як майстрів вишивки, так і збережені любовно традиційні жіночі хустки, виготовлені ляльки-мотанки, приготовлені народні страви. Стараннями колективу селищної ради було зібрано  чимало експонатів для світлиці «Добром багата Томашпільська хата». Так найбільше хусток для фестивалю надали жительки Томашполя Галина Подпонаровська, Марія Немировська, Світлана Дєдова, яких організатори фестивалю – відділ культури і туризму райдержадміністрації відзначили подяками за  вагомий внесок у збереження, розвиток і популяризацію традиційної народної культури на Томашпільщині та за участь у  6 фестивалі народної культури «Одвічна Русава». Директор центральної районної бібліотеки Валентина Нагірняк поділилася дорогим скарбом – хустками своєї матері, які зберігає як музейні експонати. Багатьох учасників фестивалю привабили «писанкове дерево» та барвисті «писанки» з пінопласту виготовлені малятами дитсадочка «Сонечко»  (завідувач Олена Годна) та їхніми батьками, а з лялькою-мотанкою на імпровізованому візку охоче фотографувалися і діти, і дорослі. Допомогли створити у світлиці святковий настрій десятки вишиваних рушників. Надовго зупинялися люди і біля картин та ікон, вишитих працівником районної ради В.В.Цимбалюк – багатодітною мамою і вправною майстринею нитки і голки. Врешті, який фестиваль без традиційних пирогів і вареників, без шашлику та рибної юшки?! Ними, смачно приготовленими умілими жіночими і чоловічими (!) руками, пригощав гостей свята господар світлиці голова селищної ради Валерій Немировський та його дружина Наталія, пригощалися й їхні помічники та помічниці. Завершальним акордом святкування стало виконання всіма його учасниками  традиційного кривого танцю і «Подоляночки». У величезному хороводі були задіяні й дорослі, і діти, старші віком і малюки. І це чудово, бо збережена традиція, і є кому її передати, а значить народна культура житиме і житиме вічно.

14:09 23.05.2016

Щасливі діти - щасливе майбутнє країни

Щасливі діти - щасливе майбутнє країни

Незабутня пора дитинства…  Вона в серці кожного з нас, бо нагадує про щасливі дні, коли поруч були турботливі мама і тато, люблячі дідусь і бабуся, улюблені іграшки й веселі розваги. Щоб зробити пам’ятними роками саме роки дитинства, у світі запроваджено Міжнародний день захисту дітей, який відзначається 1 червня. Тож напередодні Міжнародного дня  й розпочалися в Томашполі святкові заходи, приурочені до цього дня. У програмі – велопробіг, і Флеш-моб, і музичні конкурси, і концерт, і дитяча казкова вистава, і спортивні змагання. А відкрили святкову програму вихованці Томашпільського ДНЗ «Сонечко». Вони взяли найактивнішу участь у веломарафоні, до якого їх готували батьки й вихователі і який проходив під патронатом селищного голови Томашполя Валерія Немировського 20 травня. Ще з самого ранку до дитячого садочка підїздили автомобілями, підходили батьки, і у багатьох із них у руках були дитячі велосипедики. Тож у велозмаганні, як виявилося, побажали взяти участь дітки з усіх груп, починаючи з наймолодшої. Всього учасників було 95. І ось центральна площа старовинного селища, умита дощами, обрамлена свіжою зеленню дерев і трав, зігріта  теплим сонечком, враз розцвіла дитячими усмішками, прикрасилася барвистими кульками та  яскравими костюмами. Це маленькі учасники веломарафону, глядачі – малята з дитсадочка та вболівальники прийшли на спортивні змагання. До них із вітальним словом звернувся селищний голова Валерій Немировський, побажав усім міцного здоров’я, а юним спортсменам – рости щасливими та перемоги у змаганні. Перед початком заїзду спортивну розминку з дітьми провів веселий клоун Вітамінчик, інструктаж – начальник відділу фізичної культури і спорту райдержадміністрації Г.В.Слободян. врешті перші учасники, а це наймолодші вихованці ДНЗ, шикуються на старті. Звучить команда «Руш!» і малюки, стараючись зі всіх сил, поспішають  на своїх триколісних «кониках» до фінішу.  Ось і перші переможці! Далі заїзд за заїздом, чітко проходить змагання, серед хлопчиків і дівчаток, визначаються переможці у різних вікових категоріях. Нарешті фінішують найстарші, і веломарафон завершився. Суддівська колегія підбиває підсумки. Їх оголосив головний суддя Г.В.Слободян та передав завідувачу ДНЗ «Сонечко» О.І.Годній (до речі, ініціатор і організатор веломарафону) грамоти переможцям. Їх, як і призи, буде  вручено дітям у садочку. Селищний голова від селищної ради передав їм альбоми , розмальовки, пазли, а солодощі  - для всіх дітей. Подарунки дітям вручили також О.І.Ярош від служби у  справах дітей РДА та Л.А.Нароган, заступник голови районної ради, від президії районної організації жінок України. Свято спорту, здоров’я, веселого настрою завершилося, але святкові заходи ще будуть, бо щасливе дитинство дітей – це щасливе майбутнє країни.  

14:36 20.05.2016

Обговорення добровільного об`єднання громад

Обговорення добровільного об`єднання громад

19 травня в Рожнятівці пройшло обговорення добровільного об`єднання громад. На зустріч було запрошено Томашпільського селищного голову Валерія Немировського. Свої аргументи "за" об`єднання Валерій Федорович розповів в короткому виступі, а далі давав відповіді на запитання рожнятівчан. Крім нього агітували громадян об`єднуватись голова районної ради Дмитро Коритчук та координатор проекту по створенню молочного кооперативу Наталя Гижко.

16:01 19.05.2016

День вишиванки в Томашполі

День вишиванки в Томашполі

Споконвіку вишиванка для українців була не просто одягом, а оберегом – символом здоров’я, краси, щасливої долі, родової пам’яті. Вона й нині єднає співвітчизників незалежно від мови спілкування, віросповідання чи політичних поглядів. У третій четвер травня в Україні вже вдесяте відзначається День вишиванки.Свято не передбачає обов’язкових заходів, а основною метою є збереження споконвічних народних традицій щодо створення та носіння етнічного вишитого одягу, а також – об’єднання громадян задля збереження українських цінностей та їх популяризації серед молоді й населення держави загалом. Шановні томашпільчани та гості селища! Долучаймося до загальнонаціонального флешмобу, одягаймо 19 травня на роботу чи навчання національний український вишитий одяг, адже йдеться про вираження своїх національної та громадянської позиції, культурної освіченості та духовної свідомості.

09:04 19.05.2016

Увага. Оголошення

Увага. Оголошення

Шановні жителі Томашпільського району повідомляємо Вас що з 19.05.2016 по 01.06.2016 буде закрито залізничний переїзд Шпиків - Томашпіль (с. Юрківка) у зв`язку з проведенням ремонтних робіт, об'їзд через Юрківку, Ярове чи Тульчин.

14:46 18.05.2016

Обговорення добровільного об`єднання громад

Обговорення добровільного об`єднання громад

17 травня в актовій залі Раківської школи проходило обговорення добровільного об`єднання територіальних громад з центром в смт Томашпіль. Крім працівників бюджетних установ Раківської сільської ради (школи, дитсадка, ФАПу, клубу) на зустріч було запрошено Томашпільського селищного голову Валерія Немировського. Валерій Федорович поділився з присутніми своїм досвідом щодо майбутнього об`єднання отриманим під час різних семінарів та конференцій як в області так і за кордоном. Найбільше присутніх турбувала доля школи, адже на їх думку після об`єднання її можуть закрити. Валерій Федорович запевнив, що дане питання не може стояти в новоствореній громаді, адже школа для села є найголовнішим чинником подальшого його розвитку. На даній зустрічі було вирішено рекомендувати депутатам Раківської сільської ради провести опитування серед жителів щодо можливого об`єднання.

14:09 18.05.2016

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь