Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

4 сесія селищної ради

4 сесія селищної ради

На 4-у позачергову сесію селищної ради 8 скликання, що відбулася 27 лютого, було винесено багато питань,які стосувалися різних сторін життєдіяльності Томашпільської  об єднаної  територіальної громади.  В сесії взяли участь 21 депутат із 26-ти. Депутати  надали дозволи ТОВ « ІТ ЩИТ» на реалізацію програми розгортання телекомунікаційної мережі операторського класу для надання  населенню та установам  інформаційних послуг в смт Томашпіль,  та ТОВ «АК»Зелена долина» на виготовлення проектно-кошторисної документації з очищення технічного ставка від мулових наносів, який знаходиться на річці Томашпільці в межах населеного пункту смт.Томашпіль,та проведення робіт з очищення технічного ставка і розміщення мулових носів на прибережній зоні технічного ставка. Про необхідність внесення планових уточнень до селищного бюджету  інформувала головний бухгалтер селищної ради Олена Грушевич. Прийнято відповідне рішення. Розглянуто ряд земельних питань, звільнення від плати за харчування в ДНЗ об єднаної територіальної громади дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей. Відбулося голосування  і з питання «Про звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо припинення торговельних відносин з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей». З пропозицією про необхідність прийняття рішення звернувся до сесії депутат селищної ради Сергій Тімков. Після короткого обговорення суті звернення, депутати заявили про свої позиції голосуванням. За те. щоб звернутися до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України. щодо припинення торговельних відносин з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей проголосували 14 депутатів, 7 депутатів утрималися.

15:03 01.03.2017

Засідання виконавчого комітету

Засідання виконавчого комітету

27.02.2017 року в приміщенні Томашпільської селищної ради відбулося засідання  виконавчого комітету Томашпільської об єднаної територіальної громади, у якому взяли участь 17 членів виконкому із 18-ти.  На засіданні розглянуто різні питання,які стосуються життєдіяльності        об єднаної громади. Серед них першочерговим було затвердження видів громадських робіт, які можуть проводитись на території Томашпільської селищної ради.  Серед інших питань – включення в члени громадського формування по охороні громадського порядку при Томашпільській селищній раді, присвоєння адресного номера власному житловому будинку, виділення одноразової матеріальної допомоги на лікування жителям територіальної  громади.     

15:08 27.02.2017

Оголошення про скликання 4 позачергової сесії

Оголошення про скликання 4 позачергової сесії

Відповідно до розпорядження Томашпільського селищного голови №25 від 22.02.2017 року "Про скликання позачергової 4 сесії селищної ради", частини 7 статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», регламенту селищної ради, 27 лютого 2017 року о 15. 00 годині в кабінеті Томашпільського  селищного голови відбудеться 4 позачергова сесія селищної ради 8 скликання.

13:03 23.02.2017

День Героїв Небесної Сотні

День Героїв Небесної Сотні

Минуло три  роки від тих страшних подій, які назавжди закарбувалися в історичній пам’яті українського народу, які, по суті, стали переломним етапом у новітній історії нашої держави й змінили країну та кожного українця. Вони залишили в минулому мирне, спокійне життя. У лютому 2014 року вся Україна і весь світ стали свідками жорстокості  політичного режиму і нестримної, відчайдушної боротьби простих українців, відданих патріотів за європейський вектор розвитку української держави, за утвердження української нації, за гідне майбутнє для наступних поколінь. Указом Президента України встановлене щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної сотні - на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, котрі віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Сьогодні ми в скорботі і з великою вдячністю згадуємо героїв Небесної сотні, адже їх подвиг – це ціна нашої свободи. Вони - перші, хто став на шлях боротьби, яка продовжується і сьогодні. Ми не маємо права забути принесену ними добровільну жертву в ім’я України. Три роки тому, а саме: 18, 19, 20 лютого, герої масово гинули на Майдані від репресивних дій тодішньої влади. Їх  назвали «небесною сотнею» тому, що вони загинули  за правду, свободу,  незалежність  своєї держави  і  ціною жертовності  показали, що наш український дух  є незламним, а народ  – нескореним.  Сьогодні, у районному будинку культури відбулися урочистості з нагоди третьої річниці трагічних подій на Євромайдані. У них взяли участь керівництво району, селищний голова Томашполя Валерій Немировський, керівники підприємств, організацій, установ райцентру, представники трудових колективів селища. Перед початком урочистостей присутні вшанували пам'ять загиблих Героїв хвилиною мовчання, а під незабутню мелодію реквієму Майдану «Пливе кача…» посланці від учасників зібрання поклали вінок до стели, що увічнила імена  загиблих героїв-майданівців та земляків-атовців. На сцені звучали віршовані й пісенні присвяти борцям за волю, демократію, європейський вибір України, спогади безпосередніх учасників тих трагічних подій  і відеоспогад депутата Верховної Ради України 1-ого і 4-ого  скликань Миколи Мельника. А відеоряд, що демонструвався на великому екрані, знову і знову нагадував усім про останні криваві гарячі дні Євромайдану, які змінили Україну і її народ, про героїв, що віддали своє життя заради майбутнього, заради кожного з нас. Герої не вмирають! Вони назавжди залишаються в наших серцях Ми змінилися самі і змінили країну. І нехай там,  на небі, вони усміхнуться разом з нами. Слава Україні — Героям слава!

08:34 21.02.2017

День Святого Валентина у школі-гімназії

День Святого Валентина у школі-гімназії

17 лютого у Томашпільській школі – гімназії учні святкували День Святого Валентина. Готували святковий вечір учні 9-го гімназійного класу. На святкування запросили і селищного голову Томашполя Валерія Немировського. Вечір видався дуже емоційним та цікавим, учні розігрували веселі сценки,співали пісні про кохання Настя Зенян та Катя Смоляк. Божок Ольга та Таня Бойко   грали на  музичних інструментах, радували глядачів бальними танцями юні танцюристи Марічка Олійник і Назар Андрущенко. Не обійшовся вечір і без шоу-конкурсу, у якому брали участь три молоді пари (учні школи-гімназії), Спринчак Ірина, Цуркан Ангеліна, Горупашенко Вікторія та Безкоровайний Віталій, Пшеничний Віталій, Максименко Богдан. Конкурсанти виконували різні завдання:  демонстрували свої інтелектуальні здібності, відповідали на різні питання ведучих свята. Гарячих оплесків не шкодували для них та учасників конкурсів глядачі та вболівальники.  Пару переможців визначали оплесками глядачі і нею стали Спринчак Ірина та Безкоровайний Віталій. Від імені селищного голови усіх учасників шоу-конкурсу привітала та вручила призи секретар селищної ради Валентина Залюбівська. 

10:06 20.02.2017

ЧАС І ДОСІ НЕ ЗАГОЇВ РАНУ –ЦЕЙ ОДВІЧНИЙ БІЛЬ АФГАНІСТАНУ   

ЧАС І ДОСІ НЕ ЗАГОЇВ РАНУ –ЦЕЙ ОДВІЧНИЙ БІЛЬ АФГАНІСТАНУ   

ЧАС І ДОСІ НЕ ЗАГОЇВ РАНУ –ЦЕЙ ОДВІЧНИЙ БІЛЬ АФГАНІСТАНУ            «Афганістан… Це слово тривожить не одну людську душу. У пам’яті – події цієї війни, що тривала 10 років, будуть жити вічно, написані кров’ю солдат, слізьми матерів, сестер, наречених… Ветерани-афганці! Скільки горя випало на ваше покоління! Але ви мудрі, ви умієте прощати і любити. Для тих, хто побував в Афганістані, і зараз перед очима постають жахливі картини боїв, обличчя товаришів, які загинули…», - такими словами після звучання Національного Гімну України відкрив урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану біля пам`ятника Афганцям на сцені районного Будинку дитячої творчості ведучий заходу.

15:49 15.02.2017

День Святого Валентина

День Святого Валентина

Кохання – одне з найкращих і найглибших людських почуттів, невичерпне та вічне, як саме життя. Його сила облагороджує, робить людину добрішою і кращою, спрямовує на величні діла і героїчні вчинки. День Святого Валентина, або як його ще називають -  День усіх Закоханих, 14 лютого святкували у районному будинку культури представники Томашпільської громади. Хоч надворі ще зима, але у серця вже постукала весна. Кохання не боїться холоду і розквітає будь-якої пори року. Цей день прийнято проводити з коханими людьми, дарувати їм подарунки і листівки у формі сердець, які називають «валентинками». Увійшовши до української культури, День Св. Валентина вже набув досить великої популярності, особливо серед молоді. У цей  лютневий день на душі було тепло як ніколи, а повітря заполонило відчуття щастя і романтики. Зал прикрашений різноманітними символами кохання: сердечками, янголятами, квітами, повітряними кульками. Був дуже гарний і цікавий Пісенний вернісаж «Мелодії кохання», присвячений  дню закоханих. У ньому брали участь учасники художньої самодіяльності Нетребівки, Горишківки, Ракови та Томашполя. На святковій сцені лунало багато пісень про кохання, звучали композиції ансамблю музичної школи «Елегія» також, подарували запальний танець глядачам Марійка Олійник та Назарій Андрущенко та ще багато інших талановитих виконавців підняли настрій усім присутнім своїм виступом.  Про те, як у нас з’явилося свято закоханих, про історію життя святого Валентина, про народження першої «валентинки», значення поцілунку в житті кожної людини, протягом вечора розповідали ведучі цього гарного свята Інна Карпин та Олександр Васильківський. Тож свято видалося не лише веселим, емоційним, але й пізнавальним. Також було організовано аукціон - "Квіти для коханої", в якому переміг томашпільчанин Михайло Луцишин, який крім квітів отримав можливість безкоштовної романтичної вечері у ресторані з коханою дівчиною. Організатори свята в особі селищного голови Валерія Немировського потурбувались і про подарунки для учасників пісенного вернісажу, які вручила секретар селищної ради Валентина Залюбівська.

14:13 15.02.2017

Шановні томашпільчани – учасники бойових дій, воїни-афганці, учасники локальних війн!

Шановні томашпільчани – учасники бойових дій, воїни-афганці, учасники локальних війн!

15 лютого – День пам'яті воїнів-інтернаціоналістів Шановні ветерани війни в Афганістані, члени сімей воїнів -  «афганців»!  Шановні учасники бойових дій на території інших держав! 

16:40 14.02.2017

Святкування Дня святого Валентина

Святкування Дня святого Валентина

Шановні жителі Томашпільської об’єднаної територіальної громади і гості селища,запрошуємо Вас 14 лютого о 17.00 год. до районного будинку культури, де відбудеться святкування Дня святого Валентина.

16:45 13.02.2017

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь