Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

Відбулася чергова сесія селищної ради

Відбулася чергова сесія селищної ради

Чергову 7 сесію селищної ради 7 скликання, що відбулася 22 червня, селищний голова Томашполя Валерій Немировський розпочав із приємної новини, завдяки перемозі в конкурсі з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища селищній раді виділено 750 тис. грн. на придбання сміттєвозу на базі автомобільного шасі марки ГАЗ 3309 на умовах спів фінансування (250 тис. грн. – кошти селищної ради). На даний час триває робота по оголошенню тендерної закупівлі. Далі депутати приступили до розгляду питань порядку денного, серед яких найбільше стосувалося земельних. Оскільки перед сесією відбулося засідання профільної комісії, то рішення по них приймалися швидко й організовано. До речі, вперше на сесії вівся реєстр, як голосує кожен  депутат (поіменне голосування). З питання про уточнення планових показників інформувала головний бухгалтер селищної ради О.М. Грушевич (інформацію затверджено), а також затверджено уточнений план роботи селищної ради на ІІІ квартал 2016 року. Гострою виявилася розмова з представниками ДП «Томашпільводоканал» КП «Вінницяоблводоканал» про виконання підприємством зобов’язань з надання послуг населенню Томашполя. Розгляд цього питання на сесії був зумовлений численними скаргами жителів вул.. Робітничої та Коцюбинського на тривалі перебої централізованого водопостачання. З’ясовувати причини будуть компетентні органи, до яких депутати направили відповідні звернення, та робоча група, створена при селищній раді. Рішенням селищної ради розмежовано й окремі послуги, які надаються Томашпільським комбінатом комунальних послуг та комунгоспом. Загалом на сесії розглянуто 43 питання, два з яких відкладено до вивчення суті справи. У 7 сесії взяли участь 16 депутатів із 22-ох.   

12:58 23.06.2016

Оголошується старт Всеукраїнського конкурсу журналістських робіт

Оголошується старт Всеукраїнського конкурсу журналістських робіт

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Програма Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» оголошують старт Всеукраїнського конкурсу журналістських робіт за тематикою «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади». Конкурс присвячено висвітленню започаткованої в Україні масштабної реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади.

09:29 23.06.2016

Ніхто не забутий, ніщо не забуто

Ніхто не забутий, ніщо не забуто

Минули вже не роки – десятиліття минули з того дня, коли тихий літній ранок 22 червня 1941 року сколихнули смертоносні страхітливі вибухи перших авіабомб, які скинули фашистські літаки на мирні міста – Київ, Мінськ, Севастополь… . Досі пам’ятає старше покоління проникливої сили слова Міністра закордонних справ СРСР Вячеслава Молотова: «Німецько-фашистські війська віроломно порушили кордони нашої держави. Почалася Велика Вітчизняна війна… ». Ця війна тривала майже 5 років і стала найкривавішою і найстрашнішою в історії людства. Щороку 22 червня в День Скорботи і вшанування памяті жертв Другої світової війни у Томашполі урочисто покладаються квіти до  Меморіалу слави. От і цьогоріч у  день 75-тих роковин початку радянсько-німецької війни рівно о 10.00 годині колона томашпільчан, у якій були представники трудових колективів, працівники установ, організацій селища, звичайні громадяни, вирушила до священного для кожного жителя місця. На чолі колони – перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Ставнійчук, голова районної ради Дмитро Коритчук і його заступник Лариса Нароган, селищний голова Томашполя Валерій Немировський. Під звуки траурної мелодії лягають до підніжжя Меморіалу та на холодні гранітні плити померлих від ран визволителів Томашполя вінки і живі квіти від вдячних за мир і життя нащадків.   Хвилина мовчання…      

08:30 23.06.2016

Вітали зі святом людей у білих халатах

Вітали зі святом людей у білих халатах

Уже 35-ий раз в Україні в червні відзначається День медичного працівника. Офіційно  свято запроваджене з 1 жовтня 1980 року указом уряду, де зазначалося, що цей день, значимий у долі мільйонів людей, адже йдеться не лише про медичних працівників, а й людей суміжних професій, народу , нації в цілому, відзначатиметься у третю неділю червня. У цей день ми висловлюємо щиру подяку медикам - представникам найгуманнішої, найблагороднішої, однієї з найдревніших професій – охоронцям здоров’я за їхній щоденний подвиг в ім’я життя. Цей подвиг неможливо переоцінити. Бо воістину їх безцінні якості благородства, співчуття, стійкості й самовідданості своїй професії викликають нашу безмежну вдячність і повагу. Незважаючи на складнощі професії, на нинішню незатребуваність при великій матеріальній скруті, медичні працівники і всі, хто надає допомогу у розвитку медицини  ( технологи, лаборанти, хіміки, біологи, інженери, санітари тощо), сучасна медицина в Україні не стоїть на місці. Вона здатна вирішувати проблеми охорони здоров’я населення. Це можемо бачити і на прикладі роботи наших місцевих лікарів, які не раз рятували людські життя і здоров’я в непростих обставинах. Тому і вшановували людей у білих халатах району – медиків КУ «Томашпільська центральна районна лікарня», медичного центру первинної медико-санітарної допомоги та підстанції Мог - Подільської станції швидкої медичної допомоги - напередодні Дня медичного працівника  у будинку культури. Вітали їх та вручили нагороди керівники району: голови райдержадміністрації О.Закорченний та районної ради Д.Коритчук. Селищний голова Томашполя В.Ф.Немировський теж вручив Грамоти і матеріальну винагороду медикам КУ «Томашпільська центральна районна лікарня»: О.А.Мартинюку, А.М.Щербатому – лікарям, В.М.Бардаш, Т.М.Боцуляк, Г.С.Скупій – медичним сестрам, та підстанції Могилів-Подільської станції швидкої медичної допомоги: В.П.Сопільняку, О.А.Гуримській, О.О.Мазур – фельдшерам. Подяки отримали і працівники Томашпільського  РМЦ ПМСД: завідувач Томашпільської амбулаторії ЗПСМ Т.М.Гаврилюк і медичні сестри М.І.Горбанюк, Л.В.Саврань, В.В.Спринчак, В.В.Лук’янчина. Цінний подарунок  – плазмовий телевізор - селищний голова вручив адміністрації РМЦ ПМСД для забезпечення належного проведення тренінгів і санітарно-освітньої роботи. А потім теплі хвилини спілкування зі світом музики і хорошого настрою дарували медикам аматори сцени, за що отримали веселі усмішки та рясні оплески за гарну пісню, щире слово, влучний гумор.

16:55 16.06.2016

Свято  спорту і здоров’я

Свято  спорту і здоров’я

В одинадцятий раз у Томашполі проходив районний легкоатлетичний пробіг, присвячений Олімпійському дню бігу. Недільний ранок 29 травня зібрав  на площі біля центральної районної лікарні більше тисячі шанувальників цього олімпійського виду спорту на традиційний марафон, що його організував відділ фізичної культури і спорту райдержадміністрації за підтримки й активного сприяння сільських і селищних голів, керівників установ і організацій району. Приємно, що до цих неофіційних змагань долучилися люди різного віку, які сповідують здоровий спосіб життя і що серед них багато дітей. Привітали їх зі святом спорту й здоров’я голова Томашпільської райдержадміністрації Олександр Закорченний, заступник голови районної ради Лариса Нароган та селищний голова Томашполя Валерій Немировський. Старт змаганням дав начальник відділу фізичної культури і спорту Григорій Слободян. Найактивнішими учасниками пробігу стали, звичайно, школярі. Як відзначила суддівська колегія, наймасовіше була представлена Томашпільська загальноосвітня школа-гімназія та колектив працівників районного медичного центру загальної практики сімейної медицини на чолі з головним лікарем Світланою Семенюк, яка, до речі, зайняла призове місце у своїй віковій категорії.  Переможцям та призерам всіх вікових груп вручено дипломи, олімпійську атрибутику, цінні подарунки, а наймолодшим учасникам – ще й солодощі від спонсорів змагань – ТОВ «АК «Зелена долина», ПП В.Ткаченка та Асі Чорної, магазину «Владімір».

08:20 08.06.2016

За словом - діло

За словом - діло

Сьогодні не впізнати вулицю Миру, що в Томашполі. Хоч і невеличка (трохи більше 300-от метрів), вона створювала чимало проблем її жителям та викликала нарікання з їхнього боку до місцевих органів самоврядування, адже поточні ремонти не рятували від застоїв  води на ній, а отже, й постійного руйнування. Тож ще на початку бюджетного року селищною радою було вирішено провести капітальний ремонт цієї вулиці. Проектно-кошторисну документацію на виконання робіт виготовили вчасно, та погодні умови довго не давали можливості розпочати ремонт. Майстрам-дорожникам ТОВ «Хмільницька будівельна компанія» довелося буквально викроювати погодні години, щоб доброякісно виконати необхідні за технологією процеси.  І їм це вдалося. Бо саме в ці дні вулиця, «одягнена» в новенький асфальт, милує око, манить дітвору покататися на велосипедах та роликах, а дорослих – посидіти в затінку розкішних дерев, помилуватися розквітлими трояндами, поспілкуватися з сусідами. Рівна, ошатна, справді мирна, вулиця дає відчуття спокою і захищеності у наш нелегкий час, а ще свідчить про те, що Томашпільська селищна рада і  селищний голова уміють виконувати дане слово навіть при фінансовій скруті.  

08:11 08.06.2016

Графік роботи фонтану

Графік роботи фонтану

Шановні жителі та гості селища фонтан на центральній площі селища працюватиме щоденно з 11.00 до 24.00 год.

10:36 02.06.2016

Випускний бал

Випускний бал

31 травня НВК " Томашпільська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. - гімназія"  прощалась зі своїми випускниками. 48 випускників вступають в доросле життя. Нехай воно буде щасливим для них, нехай збуваються всі їхні юнацькі задуми й мрії! Вже колишні учні успішно здали випускні екзамени та здобули повну загальну середню освіту. Цього вечора вони отримали атестати з рук директора рідного навчального закладу Антонишина Павла Васильовича. Не обійшлось цього року в школі і без медалістів. За успіхи в навчанні медаллями були нагороджені троє випускників. Привітав випускників і селищний голова Валерій Немировський та вручив їм цінні подарунки. Для випускників, їхніх рідних та вчителів була організована велика концертна програма, щирими словами провели в доросле життя своїх дітей та вихованців батьки та вчителі.

10:23 02.06.2016

Акція «З Україною в серці» триває

Акція «З Україною в серці» триває

Невеликий зал Комаргородського будинку культури, але й той в основному заповнили аматори  сцени – артисти з народу, що прибули сюди з Томашполя, Липівки, Великої Русави, Кислицького зі своїми номерами художньої самодіяльності на концерт, присвячений Міжнародному дню захисту дітей, що проходить у рамках районної акції «З Україною в серці». Чи то погода завадила комаргородцям приєднатися бодай на годинку до світу музики, пісні, танцю, чи які інші обставини, та самодіяльні артисти і в напівпорожньому залі викладалися у своїх виступах наповну, даруючи навіть невеликій авдиторії тепло своїх сердець і талантів. Від томашпільської територіальної громади участь у концерті взяли дошкільнята ДНЗ «Сонечко». Так Назар Січкар прочитав вірш про Україну, а дівчатка Ангеліна Вишнева та Віка Кошловська заспівали пісню «Ми дівчата з України». Юні танцюристи  виконали сучасний таночок «А ти мене любиш?». До концертної програми долучилися Іринка Кривовяз, виконавши пісню про родину, та народний жіночий аматорський вокальний ансамбль «Матіола» районного будинку культури, виконавши запальну «Черешеньку». Наступним прийматиме акцію Кислицьке.  

09:58 02.06.2016

Свято  дитинства

Свято  дитинства

Світ дитинства…  Ці слова сприймаються нами у веселкових кольорах, бо асоціюються зі щасливими дитячими усмішками, безтурботними іграми, любовю мами і тата, ласкою дідуся і бабусі. Особливо актуально звучать вони 1 червня, коли  дітвора всієї планети відзначає Міжнародний день захисту дітей. Урочисто й весело святкували 1 червня й діти Томашполя. На центральній площі селища відбувся дитячий парад, у якому взяли участь дошкільнята ДНЗ «Сонечко». У парадній колоні були найменші вихованці – малюки з груп «Сонячні промінчики» і «Веселі морячки», за ними – «Калинка» і «Ромашка», далі йшли «Капітошка», «Веселі бджілки» і нарешті  найстарші - «Козачата» і «Веселка». Завершували парад «Янголята» - вихованці дошкільного закладу «У Матусі», що діє при  Томашпільському костелі. На площі – сонячно і барвисто від яскравих костюмів учасників свята – учнів Томашпільської школи, гуртківців районного будинку дитячої творчості, школярів-танцюристів Вапнярської музичної та Вилянської загальноосвітньої шкіл, що теж брали участь у святі. Привітали їх з Міжнародним днем захисту дітей голова райдержадміністрації О.Г.Закорченний та селищний голова Томашполя В.Ф.Немировський. А далі – концертна програма, у якій кожен з дітей міг розкрити свій талант до пісні, вірша, музики, танцю. На завершення свята як подарунок дітям від селищного голови – вистава студентів режисерського факультету Тульчинського училища культури «Відкрийте навстіж двері в казку», яку всі бажаючі могли переглянути в районному будинку культури. І варто було побачити, з яким захопленням сприймали діти те, що вони бачили на сцені, адже герої казки учили їх головному- жити у дружбі, мирі й злагоді. А ще діти й дорослі фотографувалися біля водограю, що запрацював у ці дні в Томашполі. 

09:07 02.06.2016

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь