Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

ІІ тур Чемпіонату України з гандболу

ІІ тур Чемпіонату України з гандболу

26-28 лютого 2016 року в Томашполі (спортивний зал РДЮСШ) пройде ІІ тур Чемпіонату України з гандболу серед чоловічих команд Вищої ліги сезону 2015-2016 рр.

13:33 23.02.2016

День вшанування подвигу учасників Революції гідності

День вшанування подвигу учасників Революції гідності

…Революція гідності. Герої Небесної сотні. Майдан…   Ці слова, як і два роки тому, не сходять із вуст українців  цьогоріч у пам’ятні дні 18 – 20 лютого. Згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року  з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного пошанування подвигу героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя (листопад 2013 – лютий 2014 років), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, день 20 лютого відзначається в Україні як день вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення памяті Героїв Небесної Сотні. Урочистості з нагоди другої річниці трагічних подій на Євромайдані відбулися в районному будинку культури 22 лютого. У них взяли участь керівництво району, селищний голова Томашполя Валерій Немировський, керівники підприємств, організацій, установ райцентру, представники трудових колективів селища. Перед початком урочистостей присутні вшанували пам'ять загиблих Героїв хвилиною мовчання, а під незабутню мелодію реквієму Майдану «Пливе кача…» посланці від учасників зібрання поклали вінок до стели, що увічнила імена  загиблих героїв-майданівців та земляків-атовців. Зі сцени, яку прикрасив обпалений вогнем барикад, вишмаганий зимовими вітрами і негодою прапор України, що його на київську «йолку» прикріпили в ті героїчні дні томашпільчани – учасники Євромайдану, прозвучали віршовані й пісенні присвяти борцям за волю, демократію, європейський вибір України, спогади безпосередніх учасників тих трагічних подій Лариси Нароган і відеоспогад депутата Верховної Ради України 1-ого і 4-ого  скликань Миколи Мельника. А відеоряд, що демонструвався на великому екрані, знову і знову нагадував усім про останні криваві гарячі дні Євромайдану, які змінили Україну і її народ, про героїв, що віддали своє життя заради майбутнього, заради кожного з нас. Герої не вмирають!

09:59 23.02.2016

Відбулись загальні збори громадян

Відбулись загальні збори громадян

Аби заслухати звіт селищного голови про роботу в 2015 році зібрались томашпільчани в п`ятницю 19 лютого в районному Будинку культури. Значить, не байдуже людям, як і чим живе селище, що зробила і планує зробити місцева влада для його розвитку в році наступному і в майбутньому.  Збори розпочалися з хвилини мовчання за загиблими під час трагічних подій Революції Гідності героями Небесної Сотні, пам'ять яких вшановується в ці дні.

12:10 22.02.2016

400 – річчю Томашполя присвячено

400 – річчю Томашполя присвячено

Цього року 17 серпня жителі Томашполя відзначатимуть 400-річчя першої  історичної згадки про селище. До цієї дати Томашпільська селищна бібліотека підготувала і представила читачам книжково-документальну виставку під назвою «400 років – славний ювілей». Виставка складається з шести розділів: 1 –й має назву «Томашпільщина у друкованих виданнях», де представлено два ювілейні видання «Томашпільщина», путівник «Томашпільщина туристична», буклет «Моя Томашпільщина»; 2 – ий – «Вони прославили Томашпілля», з якого можна дізнатися про Героїв Радянського Союзу та Героїв Соцпраці, відомих томашпільчан, які прославили селище за межами району, області, країни; 3 –ій – «Важливі віхи історії Томашполя». Цей розділ знайомить читачів з різними періодами історії селища: заснування,  роки Голодомору 1932 – 1933 років, друга світова війна, відбудова цукрового заводу та інше; 4 – ий – «Натхнення джерело – земля батьківська» розповідає про талановитих земляків, що прославили Томашпіль у художній творчості; 5 –ий розділ носить назву «Герої – земляки – учасники АТО». Тут зібраний матеріал про Ігоря Гаврилюка, що загинув на сході України, про учасників бойових дій та волонтерів; 6 – ий розділ - «Найкрасивіші пейзажі нашого селища» - фото виставка про найкращі місця Томашполя. Тож запрошуємо всіх, хто любить рідне селище, цікавиться його минулим і сьогоденням, завітати до Томашпільської селищної бібліотеки, де Вас завжди привітно зустрінуть  і нададуть  необхідну інформацію.  

10:19 18.02.2016

Не гасне в серці біль Афганістану

Не гасне в серці біль Афганістану

У цей день 15 лютого 27 років тому полегшено зітхнули в тисячах українських родин, від відчуття гіркої втрати боляче занили серця батьків і матерів, дружин і дітей, які вже ніколи не дочекаються своїх синів, коханих з далекої чужої війни. Афганістан… . Це слово на цілих 10 літ стало символом мужності й героїзму, жертовності подвигу простого солдата, воїна, захисника і страшним вісником смерті й каліцтва молодого цвіту країни, що його керівництво держави послало в чужу країну в ім’я своїх імперських амбіцій. З того вікопомного 15 лютого 1989 року минуло вже 27 літ. Вони залишили на скронях, обличчях, постатях тоді молодих, сповнених сил воїнів свій незгладимий слід. Та не здатні роки стерти з пам’яті імена бойових побратимів, загасити в серцях вогонь любові до рідної землі, до свого народу і країни, за яку нині в кривавій боротьбі зі східним агресором воюють молоді, як і вони колись, українські воїни. Щоб згадати минуле, зустрітися з юністю, щороку до райцентру 15 лютого з’їжджаються воїни-афганці та воїни, що брали участь у локальних війнах на території інших держав. Не став винятком і цьогорічний лютий. А днина видалася напрочуд сонячною, весняною. І хоч серця учасників урочистої ходи до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам сповнювалися почуттям хвилювання, хоч горло стискалося від глибоких переживань, поклавши квіти до підніжжя пам’ятника, кожен з вдячністю згадував тих, хто поліг на чужій землі, і тих, хто, пройшовши пекло Афганістану, знайшов вічний спокій у рідному краї.  Почуття  вдячності переповнює серця і за тих воїнів-афганців, хто сьогодні виховує своїм прикладом у молодого покоління любов до рідного краю, хто своїм трудом, мирним і ратним, примножує славу і добробут країни. На зборах, що відбулися в будинку дитячої творчості, урочисто вшанували воїнів-афганців та воїнів, що брали участь у локальних війнах на території інших держав. Привітав цих воїнів- томашпільчан і селищний голова Томашполя Валерій Немировський та від імені громади селища подякував їм за значний вклад у розбудову вільної, незалежної України, за  величезну роботу у справі виховання молодого покоління і вручив  кожному з них грошову винагороду в сумі 250 гривень. А потім вихованці БДТ порадували учасників зібрання, керівників району, сільських і селищних голів, представників громадськості селища чудовим концертом.

12:01 16.02.2016

День святого Валентина

День святого Валентина

  Чудова весняна днина серед зими  стала минулої п’ятниці гарною нагородою як учасникам, так і вболівальникам і просто глядачам, що взяли участь у конкурсі «Коханням дорожить умійте» напередодні дня святого Валентина, який організувала Томашпільська селищна рада за підтримки районного будинку культури.   …  Давненько зал  РБК не переживав такого шквалу емоцій, як під час цього шоу-конкурсу. Бо підтримати конкурсантів – свої молоді пари, що виявили бажання взяти участь у веселих змаганнях, прийшли працівники районного медичного центру первинної медико-санітарної допомоги на чолі з активним за своєю життєвою позицією керівником Світланою Семенюк, вихователі ДНЗ «Сонечко» і їхній не менш активна у громадських справах завідувач Олена Годна, працівники будинку дитячої творчості із директором Мирославою Олійник.   І ось ведучі Інна Шклярук та Олександр Васильківський запрошують на сцену учасників конкурсу: Вікторію і Святослава Чабанів, які представляли колектив РМЦ ПМСД,  «добровольців» Василину й Анатолія Кравчуків, яких по «старій пам’яті» (бо Василина вже не працює в цьому закладі) підтримували працівники БДТ, Інну та Володимира Кулішів – представників ДНЗ «Сонечко».   Знайомство з парами конкурсантів розпочалося з їхньої розповіді про першу зустріч і перше побачення. Кожна пара розповідала про це по-своєму. Запам’яталися глядачам лірична розповідь та зворушливий романтичний вальс  Вікторії та  Святослава, віршована сповідь про незабутню зустріч Василини й Анатолія. А Інна й Володимир розіграли цілий міні-спектакль, де були і швидкий потяг, і юна, але така недосяжна  красуня-провідниця, що все-таки помітила той перший неповторний погляд юнака на пероні….    Далі конкурсанти виконували різні завдання: поєднували в пари закоханих, відомих усьому світові  своєю любов’ю,  брали участь в ораторському конкурсі, демонстрували свої театральні та інтелектуальні здібності.    Комічні сценки веселили публіку, приносили задоволення і самим учасникам. У конкурсі ораторів та «Пантоміма»  розкрив свої таланти Володя, в інтелектуальному – Вікторія, у конкурсі «Валентин і Валентина» відзначилася пара Василина й Анатолій. Із зав’язаними очима намалювали молоді чоловіки «незвичайної» краси букети для коханих, а ті подарували їм «валентинки» зі своїми цілунками.   Протягом усього шоу напружено працювало журі, у складі якого були селищний голова Валерій Немировський (голова журі),  члени виконкому Оксана Кобзар та Олександр Немировський, депутат  Віктор Тименюк і касир-рахівник  селищної ради Світлана Дєдова. Підраховував виставлені бали депутат селищної ради Михайло Людва.   У перервах між конкурсами радували глядачів бальними танцями юні танцюристи Марічка Олійник і Назар Андрущенко, співали для всіх Олег Куліковський, Марина Мартинюк, Олександр Васильківський. Гарячих оплесків не шкодували для них та учасників конкурсів глядачі та вболівальники.     Врешті настала мить підбиття підсумків.   Голова журі нагородив дипломами переможців у різних номінаціях: «Міс Ніжність»  - Вікторію Чабан, «Міс Романтичність» - Інну Куліш, «Містер Мужність»- Святослава Чабана, «Містер Кмітливість» - Володимира Куліша. Головний титул «Валентин і Валентина» дістався парі Василині та Анатолію Кравчукам. Їм же було вручено і сертифікат на романтичну вечерю в кафе «Зустріч» від селищного голови Томашполя. Усі  пари отримали цінні подарунки як  від організатора конкурсу –  селищної ради, так і від своїх колективів. До нагородження долучилася і Оксана Кобзар, яка кожній парі та ведучим вручила солодкі подарунки.   Про те, як у нас з’явилося свято закоханих, про історію життя святого Валентина, про народження першої «валентинки», значення поцілунку в житті кожної людини, про курйозні випадки, пов’язані саме з поцілунками, протягом вечора розповідали ведучі. Тож свято видалося не лише веселим, емоційним, але й пізнавальним. 

15:58 15.02.2016

Вітання до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Вітання до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Прийміть щирі вітання з нагоди 27-ої річниці виведення військ з Республіки Афганістан. У день 15 лютого ми вшановуємо не лише воїнів - афганців, які проявили мужність і героїзм, виконуючи свій воїнський обов’язок, а й  їхніх побратимів, які брали участь у локальних війнах та у врегулюванні воєнних конфліктів за межами своєї країни. У нашій пам’яті назавжди залишаться  ті, хто поліг смертю героя на афганській війні, і нинішні наші захисники, що віддали своє життя уже в новітній боротьбі за волю, єдність і неподільність держави Україна. Спасибі Вам, нині живущим, за подвиг в ім’я життя, бо саме Ви найкраще знаєте ціну мирові й ціну війні. Від усього серця бажаю вам і вашим родинам здоров’я, родинного затишку та благополуччя, впевненості в завтрашньому дні, щастя, миру і добра, а також щоб наші діти ніколи не брали участі в бойових діях.  

08:49 15.02.2016

Валерій Немировський взяв участь у відкритті проекту «Розвиток місцевих ініціатив у громадах Вінницької області, як передумова успішного розвитку територій»

Валерій Немировський взяв участь у відкритті проекту «Розвиток місцевих ініціатив у громадах Вінницької області, як передумова успішного розвитку територій»

Урочисте відкриття проекту, який буде реалізовуватись громадами Вінниччини протягом 16 місяців, відбулось сьогодні, 4 лютого, у приміщенні Центру перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів області. Мета проекту - інформувати мешканців громад ( учасників проекту) щодо їхньої спроможності активно впливати на перебіг подій в своїй громаді. Сприяти громадам у створенні нових громадських організацій та в написанні різноманітних проектів соціально-економічного розвитку громади. Надати допомогу головам територіальних громад у налагодженні тісного контакту із мешканцями населеного пункту та започатковувати місцеві ініціативи. У заході взяли участь керівництво області, партнери проекту – регіональний керівник фонду Ганса Зайделя в Україні, Румунії і Молдові Даніель Зайберлінг, представник фонду, професор, Юрген Вальхсхьофер, 30 відібраних у ході конкурсу сільських, селищних, міських голів, серед яких Томашпільський селищний голова Валерій Немировський та 4 лідера громадських організацій Вінницької області. Передбачається реалізувати проект у 11 етапів. 7 з них буде проходити за підтримки Фонду Ганса Зайделя.

15:18 04.02.2016

Ордер на квартиру отримали батьки загиблого героя

Ордер на квартиру отримали батьки загиблого героя

 Розширену апаратну нараду при голові райдержадміністрації, що відбулася у понеділок, провів перший заступник голови Віктор Ставнійчук. У ній взяли участь голова районної ради Дмитро Коритчук та селищний голова Томашполя Валерій Немировський.

16:18 01.02.2016

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь