Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

В Раківській церкві відбулось святкове богослужіння

В Раківській церкві відбулось святкове богослужіння

Чимало прихожан Свято-Троїцького храму Томашполя і Ракової зібралися в день Василія Великого на святкове богослужіння. Урочисто, піднесено, злагоджено звучали під склепінням церкви голоси учасників одного  хору, яким керує професіонал своєї справи Сергій Бортняк. Народною манерою виконання, щирістю вражає і другий хор, що складається з хористів-аматорів. Завдяки атмосфері свята, духовності  піснеспівів храм сповнений благодаті, духовної піднесеності.

15:40 14.01.2016

14 січня - день пам’яті святителя Василія Великого та Новий рік за юліанським календарем

14 січня - день пам’яті святителя Василія Великого та Новий рік за юліанським календарем

14 січня – свято Василія Великого. У цей день головною людиною дня стає посівальник. За звичаєм, перший посівальник – це хлопець, чоловік – приносив  до оселі щастя, здоров’я, надію на добрий урожай.     Сію, сію, засіваю, з Новим роком вас вітаю.     Сію, сію, засіваю, вашу хату не минаю.     З Новим роком йду до хати, долі й успіхів бажати.     На щастя, на здоровя, на Новий рік,     Щоб родило краще, як торік –     Жито, пшениця і всяка пашниця. З такими традиційними вітаннями вступив, засіваючи зерном, до кабінету селищного голови Томашполя маленький посівальник Арсенчик Трачук  - єдиний хлопчик у дівочому гурті - ансамблі «Вербиченька», який прийшов віншувати керівника Томашпільської територіальної громади з Новоліттям. Чудово звучали у виконанні юних аматорів, з якими нині працює Катерина Щербата, старовинні колядки і щедрівки, адресовані селищному голові Валерію Немировському, працівникам селищної ради. Нагородою дітям за щирі вітання, за можливість причаститися з бездонної криниці духовності нашого народу стали солодощі, гучні аплодисменти, теплі слова вдячності за хвилини духовного піднесення у такий славний величний день. 

15:15 14.01.2016

Селищний голова Валерій Немировський привітав працівників сімейної медицни з першим ювілеєм

Селищний голова Валерій Немировський привітав працівників сімейної медицни з першим ювілеєм

Сьогодні Томашпільський районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги  - це 8 амбулаторій загальної практики сімейної медицини, 19 ФАПів, 3 фельдшерських пункти. А 5 років тому все тільки починалося.

16:04 11.01.2016

У селищній раді лунали колядки

У селищній раді лунали колядки

Мелодійні звуки дзвоників, чисті голоси колядників знову і знову нагадують нам про те, що новорічно-різдвяні свята тривають.

15:55 11.01.2016

Селищний голова привітав віруючих східного обряду з Різдвом Христовим

Селищний голова привітав віруючих східного обряду з Різдвом Христовим

Дух новорічно-різдвяних свят, сповнений особливою святістю події – народженням Спасителя людства Ісуса Христа – витає нині над Україною, над нашим подільським краєм. З подячними молитвами за можливість відзначати під мирним небом найвеличніше і найшановніше в нашому народі свято Різдва Христового зібралися в неділю на святкове богослужіння прихожани  Томашполя у Свято-Успенському храмі. Провів урочисту службу настоятель цього храму о. Михаїл. Розділити з вірянами різдвяну радість прийшов і Томашпільський селищний голова Валерій Немировський. По завершенні богослужіння він звернувся до присутніх у храмі з вітальним словом:

09:34 11.01.2016

Різдвяна шопка. Новорічний настрій даруємо людям

Різдвяна шопка. Новорічний настрій даруємо людям

Значимість для людства такого свята, як Різдво Христове, навряд чи можна осягнути в повній мірі. Його шанують у всьому світі, а особливо його люблять в Україні. Воно завжди було сповнене доброти, тепла і любові. Різдво Ісуса Христа й нині є найвеличнішим святом українського народу, адже це звістка про народження Того, Хто дарував нам нове життя, звільнив від гріхів. Це велике таїнство: Христос, прийшовши у світ, відкрив нам шлях до Неба.

09:06 05.01.2016

Селищного голову з прийдешнім 2016 роком вітали вихованці ДНЗ та працівники Будинку культури

Селищного голову з прийдешнім 2016 роком вітали вихованці ДНЗ та працівники Будинку культури

У переддень Нового року до селищної ради завітало чимало гостей, які прийшли привітати селищного голову, працівників селищної ради з Новим 2016-им роком. Найпершими були вихованці Томашпільського ДНЗ «Сонечко», що разом зі своїми вихователями і завідувачем закладу О.І.Годною  увійшли до кабінету голови зі святковими вітаннями. Щиро і по-дитячому читала малеча вірші-побажання і селищному голові Валерію Немировському, і людям, які працюють з ним поруч, а потім усі разом закружляли у святковім новорічнім хороводі. Дякував голова малятам і їхнім вихователям за вітання і вручив кожному солодкий подарунок, а з вихователями сфотографувався на згадку.

14:16 04.01.2016

Як Томашпіль Новий рік зустрічав

Як Томашпіль Новий рік зустрічав

Кілька  днів яскраве оголошення запрошувало на центральну площу жителів Томашполя  і його гостей зустрічати Новий  2016-ий рік. Тож не дивно, що після того, як годинник відбив 12-ту годину, на площі перед селищною радою почали збиратися люди. І хоч надворі морозець припікав добряче, це не завадило юнакам і дівчатам, людям різного віку і цілим родинам прийти на новорічне дійство. Тут  на них чекали Дід Мороз і Снігурка, ролі яких виконували Олександр Васильківський – методист районного Будинку культури та Інна Шклярук – секретар виконкому селищної ради, Чарівниця (Леся Сичук – начальник ВОС селищної ради), різні ігри, розваги, запальна музика. Про те, щоб усім було весело й цікаво, подбав і селищний голова Валерій Немировський, і організатори свята. За кошти селищного голови було придбано призи для учасників конкурсів.

12:57 04.01.2016

Довгоочікуване відкриття громадської вбиральні

Довгоочікуване відкриття громадської вбиральні

Останній день старого 2015 року для жителів Томашполя ознаменувався  важливою подією, якої чекали не один  десяток років – відкриття громадської вбиральні.  Подія ніби рядова, але потреба в такому «закладі» давно стояла на часі, і не один з кандидатів у селищні голови вносив про це пункт у свою передвиборну програму. Врешті втілити його в життя вдалося нинішньому керівникові селища Валерію Федоровичу  Немировському.

09:47 04.01.2016

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь