Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

Томашпільщина провела в останню путь загиблого воїна-земляка

Томашпільщина провела в останню путь загиблого воїна-земляка

Нова  страшна звістка приголомшила наше Томашпілля. У боях за Україну, за її  цілісність  загинув  наш земляк  -   Білік Павло Пантелейович. 16 жовтня 2018 року війна обірвала його життя, пошматувала на куски душі  рідних та близьких. Пішов з життя у вічність гідний син свого народу, справжній патріот України. 19 жовтня рідна Томашпільщина провела земляка-Героя у останній путь. Прощалася з ним батьківська хата в селищі Горишківському, прощалися і сотні земляків, які прийшли помолитися за упокій душі убієного до Томашпільського храму, чи взяли участь у траурному мітингу на центральній площі селище.

21:27 19.10.2018

На Томашпільщині люди стоячи на колінах зустрічали загиблого воїна Павла Біліка

На Томашпільщині люди стоячи на колінах зустрічали загиблого воїна Павла Біліка

Важке горе увірвалося в нашу спільну домівку – снайперська куля назавжди розірвала ниточку життя нашого земляка, помічника  гранатометника механізованого відділення, механізованого взводу,  механізованої роти, механізованого батальйону військової частини А0666, 38-річного Павла Пантелейовича Біліка з селища Горишківського. Рідне Томашпіля сьогодні зустрічало тіло воїна-Героя живим коридором із десятків земляків, які стояли на колінах з квітами та лампадками в руках.  Нагадаємо, що прощання із відважним солдатом відбудеться завтра, 19 жовтня 2018 року.  До 11.00 год. – прощання з солдатом у батьківському будинку по вул. Василя Стуса смт.Томашпіль (селище Горишківське);  11.00 – 11.30 год. панахида, від’їзд до смт. Томашпіль; 11.45 – 12.45 год  - Церковне Богослужіння; 13.00 год. -  мітинг на центральній площі селища; 13.20 год. – «живий» коридор центральною вулицею селища від перехрестя біля площі Т.Г. Шевченка до перехрестя біля пожежної частини; 13.30 год – організований супровід  до нового кладовища (автобуси).

20:37 18.10.2018

ТОМАШПІЛЬСЬКА ГРОМАДА В ЖАЛОБІ - В ЗОНІ ПРОВЕДЕННЯ ОПЕРАЦІЇ ОБ’ЄДНАНИХ СИЛ ЗАГИНУВ НАШ ЗЕМЛЯК ПАВЛО БІЛІК

ТОМАШПІЛЬСЬКА ГРОМАДА В ЖАЛОБІ - В ЗОНІ ПРОВЕДЕННЯ ОПЕРАЦІЇ ОБ’ЄДНАНИХ СИЛ ЗАГИНУВ НАШ ЗЕМЛЯК ПАВЛО БІЛІК

З сумом повідомляємо, що 16 жовтня 2018 року в зоні проведення операції Об’єднаних сил загинув наш земляк, житель Томашполя, Павло Пантелейович Білік (29.07.1980-16.10.2018 рр.). Боєць отримав смертельне поранення від кулі снайпера.

09:46 17.10.2018

На Покрову в Томашполі освятили козацького хреста

На Покрову в Томашполі освятили козацького хреста

Ця історія розпочалася ще в 50 роках минулого століття. У той час юна Галина Сичук (Гранатова) бігала сучасною вулицею Робітничою до школи.  І кілька раз у її дівочі сни приходила вістка, що десь в кам’яному мурі, який часто оминала, є великий хрест. Розповіла батькам про свій дивний сон, але ті не особливо зважили на нього – дитячі вигадки от і все. Та коли знову дівчині наснилося про схований хрест, батько вирішив заспокоїти юначу цікавість: зібрав сусідів і розібрав кам’яну загорожу. І яким було здивування чоловіків, коли вони таки знайшли справжнього козацького хреста.

09:57 16.10.2018

Томашпільська громада вшанувала захисників України

Томашпільська громада вшанувала захисників України

Цьогорічне віншування нащадків козацького роду мало свої особливості. Це і урочиста хода центральною вулицею Томашполя, що віднедавна носить ім’я нашого загиблого в зоні проведення АТО земляка Ігоря Гаврилюка, і покладання квітів до пам’ятних знаків воїнам-інтонаціоналістам, Героям Небесної сотні та АТОвцям, а також загиблим у роки ІІ світової війни… А ще чудова виставка робіт юних гуртківців Будинку дитячої творчості та урочистості, під час яких звучали зворушливі вітання від Томашпільського селищного голови Валерія Немировського, старост Нетребівки та Горишківки Валентини Дубчик та Василя Григорця, керівників району, військового комісаріату  та волонтерських організацій, депутата Верховної ради Івана Спориша. Учасникам бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції було вручено  нагороди, грамоти, подяки і, звичайно, матеріальну винагороду. Та справжнім подарунком для військових став концерт, який для них підготували вихованці дитячого садочка «Сонечко», гуртківці будинку дитячої творчості, учні Томашпільської музичної школи, спортсмени-рукопашники, а також працівники селищного будинку культури.

19:09 12.10.2018

Уряд вніс зміни у порядок оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки

Уряд вніс зміни у порядок оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки

Запровадження паспорта у формі картки в Україні розпочалося у січні 2016 року, і до цього часу нові паспорти видаються лише у разі обміну паспорта замість втраченого або викраденого, а також особам, які досягли 14-річного віку та оформлюють паспорт вперше. Головною метою запровадження нового документа є безпека суспільства, захист від підроблення та крадіжки особистих даних.

09:56 10.10.2018

РОЗПОЧАВСЯ ПРИЗОВ НА СТРОКОВУ ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ

РОЗПОЧАВСЯ ПРИЗОВ НА СТРОКОВУ ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ

На підставі Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», Указу  Президента України від 15 лютого 2018 року № 33/2018 “Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році”, розпорядження Вінницької обласної державної адміністрації від 05 березня 2018 року № 168 “Про проведення чергових призові громадян України на строкову військову службу у 2018 році”, розпорядження Томашпільської районної державної адміністрації від 16 березня 2018 року  № 75 “Про проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу у 2018 році”  у жовтні-листопаді 2018 року проводиться черговий призов громадян України до лав Збройних Сил України та до інших військових формувань.

08:16 10.10.2018

Укладання договору на вивезення твердих побутових відходів - обов'язок кожного

Укладання договору на вивезення твердих побутових відходів - обов'язок кожного

Чистота – чи не найголовніший атрибут затишної та комфортної громади. Томашпіль – це сотні квартир та приватних будинків, одна спільна, велика оселя для всіх і кожного. Чистота починається із сумлінного ставлення  мешканців до себе та довкілля, зі злагодженої роботи комунальних служб, селищної ради… Адже чистота  – справа спільна для всіх і кожного.

10:04 09.10.2018

Запрошуємо до участі у відкритому    міжобласному шаховому  командному  рапід-турнірі на «Кубок мера  Томашполя»

Запрошуємо до участі у відкритому    міжобласному шаховому  командному  рапід-турнірі на «Кубок мера  Томашполя»

З метою популяризації  шахової  гри   як здорового способу проведення     дозвілля, зростання кваліфікації шахістів - учасників змагань та поглиблення дружніх  відносин  між   об’єднаними територіальними громадами  України 20 жовтня   2018 року у приміщенні НВК «Томашпільська загальноосвітня-школа І-ІІІ ступенів - гімназія» проводитиметься відкритий    міжобласний шаховий  командний  рапід-турнір на «Кубок мера  Томашполя». Реєстрація  учасників змагань з 10 год. До участі запрошуються команди у складі 4 шахістів незалежно від статті. На переможців чекають грошові винагороди – 1000 грн за зайняте І командне місце, 800 грн – за ІІ місце та 600 грн – за ІІІ командне місце.

12:03 08.10.2018

Голова Томашпільської селищної ради провів робочу нараду

Голова Томашпільської селищної ради провів робочу нараду

Сьогодні голова Томашпільської об’єднаної територіальної громади Валерій Немировський провів робочу нараду з керівниками структурних підрозділів селищної ради. До порядку денного окрім питання підготовки закладів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період, було внесено ряд інших нагальних завдань. А це і завезення вугілля до навчальних закладів, і продовження ямкового ремонту вул. Леонтовича та пров. Івана Франка, підсипання містка на Білій, проведення туберкулінодіагностики у дітей шкільного віку тощо. Опалювальний сезон у закладах соціальної сфери Томашпільської  ОТГ розпочнеться з 16 жовтня, хоча в дошкільних установах уже він стартував ще у п’ятницю. 

11:12 08.10.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь