Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

Стартувала третя хвиля набору депутатів ОТГ на семінари з актуальних питань депутатської діяльності

Стартувала третя хвиля набору депутатів ОТГ на семінари з актуальних питань депутатської діяльності

У рамках проекту «Сильні ради – спроможні громади», який реалізується за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», Інститут Політичної Освіти організує низку семінарів для депутатів ОТГ. 

09:32 29.01.2019

Боротьба зі сніжною стихією, учнівські олімпіади та конкурси - про це і не тільки йшлося на нараді селищного голови Валерія Немировського

Боротьба зі сніжною стихією, учнівські олімпіади та конкурси - про це і не тільки йшлося на нараді селищного голови Валерія Немировського

Традиційну понеділкову нараду з керівниками підрозділів селищної ради, очільник Томашпільської ОТГ Валерій Немировський розпочав із вдячності на адресу працівників комунальних служб. Цьогорічна зима проявила свій суворий характер і змусила комунальників добряче попотіти, борючись із сніговими заметами. І як результат – всі автошляхи прогорнуто, центральна площа розчищена, всі схили посипані протиожеледною сумішшю… І техніка, і люди приступають до роботи ще вдосвіта.  За інформацією начальника селищного відділу освіти Ігоря Яроша у всіх навчальних закладах ОТГ дотримано температурного режиму. Десять учнів Томашільської школи-гімназії стали переможцями в 12 учнівських  районних олімпіадах.  А зараз проходить третій етап Всеукраїнських учнівських олімпіад, на якому діти захищають честь Томашпілля.  Вихованці будинку дитячої творчості минулого тижня  брали участь в конкурсі «Зіркова мрія», а зараз всі старанно готують ще до одного традиційного конкурсу – «Проліски надії». Завтра ж, 29 січня, о 13.30  год. біля пам’ятного знака «Борцям за свободу та незалежність України» відбудуться урочистості з нагоди Дня пам’яті  Героїв Крут.

13:34 28.01.2019

До уваги підприємців-операторів ринку харчових продуктів!

До уваги підприємців-операторів ринку харчових продуктів!

Відповідно до  статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» суб’єкти господарювання (юридичні особи, фізичні особи – підприємці, фізичні особи), які провадять діяльність на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності.Це стосується: закладів громадського харчування, магазинів, МАФІВ та всіх об’єктів, що здійснюють діяльність пов’язану із переміщенням, зберіганням та реалізацією харчових продуктів.

09:40 25.01.2019

Відбулося засідання опікунської ради

Відбулося засідання опікунської ради

Відбулося засідання опікунської ради, що діє при Томашпільській селищній раді та до якої входять соціальні працівники, педагоги, медики, юристи… Приводом для засідання стало становище дітей у двох неблагополучних сім’ях Ракової та Томашполя, де матері зловживають алкоголем та ведуть аморальний спосіб життя.

09:34 23.01.2019

Урочистості з нагоди 100 ліття з дня проголошення Злуки

Урочистості з нагоди 100 ліття з дня проголошення Злуки

«Задзвеніли срібні дзвони в Україні» - під такою назвою відбулися урочистості з нагоди 100 річчя з дня воз’єднання ЗУНР та УНР, що зібрали громадськість Томашполя спочатку біля пам’ятного знаку «Борцям за свободу та незалежність України», до підніжжя якого поклали квіти, а пізніше в селищному будинку культури, де їх зустрічав зразковий духовий оркестр Томашпільскої музичної школи Учасники зібрання переглянули документальні кадри про історичну маніфестацію братерства українського народу. А про ті віколомні історичні події, що сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної Українита утвердили національну ідею, розповів історик, директор НВК «Томашпільська ЗОШ І-ІІІ ступенів - гімназія» Павло Антонишин. Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх, хто у різний час віддав життя за цілісність України. Під час святкового концерту вірш «Я українець» продекламував учень школи-гімназії Ілля Патраманський, прозвучали пісні у виконанні працівників селищного будинку культури Олега Стебельського, Віктора Хабла, Олега Куліковського, Олександра Васильківського, юної Іринки Кривов’яз, своїм танцем «Білий птах» зачарували учасниці танцювального колективу «Шарм» будинку дитячої творчості.

16:54 22.01.2019

До відома жителів громади

До відома жителів громади

На 22-й черговій сесії Томашпільської селищної ради 8 скликання 26 червня 2018 року було прийнято ставки податків на 2019 рік.

13:33 22.01.2019

Томашпіль долучився до Всеукраїнського флешмобу "Єдина країна"

Томашпіль долучився до Всеукраїнського флешмобу "Єдина країна"

З нагоди відзначення на Вінниччині Дня Соборності України сьогодні на центральній площі Томашполя відбувся флешмоб "Єдина країна", під час якого учасники вишикувалися у вигляді "живого слова" "ГІМН" та виконали славень незалежної держави "Ще не вмерла України...". Учасників флешмобу вітали керівники району та секретар Томашпільської ОТГ Валентина Залюбівська.

14:40 21.01.2019

Нарада селищного голови Валерія Немировського з керівниками структурних підрозділів

Нарада селищного голови Валерія Немировського з керівниками структурних підрозділів

Сьогодні відбулася традиційна нарада селищного голови Валерія Немировського з керівниками структурних підрозділів ОТГ. Керівники комунальних служб прозвітували про ліквідацію заметів на автошляхах.  «Наші працівники розпочали свій робочий день о 3 годині. І поки жителі ще спали, то спеціалізований транспорт та люди уже прочищали дороги та тротуари», - зазначив Анатолій Лозінський. Головний лікар селищного центру первинної медико-санітарної допомоги Світлана Семенюк повідомила, що в ОТГ уже є два зареєстровані випадки кору у дітей, а тому батькам потрібно не зневажати щепленнями своїх синів та донечок, а обов’язково їх вакцинувати (якщо раніше щеплення не проводилося). «Кір – підступна хвороба, - наголосила Світлана Олександрівна. - В Україні уже є випадки смерті як дітей, так і дорослих, яким у свій час щеплення не було зроблено. Необхідна вакцина в нас є, люди лише повинні звернутися до Томашпільської амбулаторії сімейної медицини, або до свого сімейного лікаря». Прозвітували про роботу і керівники освітніх закладів, а «культармійці» проанонсували заходи, які проводитимуться в Томашполі цього тижня: 21 січня – участь у Всеукраїнському флешмобі «Єдина країна» , а 22 січня – урочистості з нагоди Дня Соборності України, що розпочнуться о 15.00 год в селищному будинку культури.

11:57 21.01.2019

«Щедрик, щедрик, щедрівочка…»

«Щедрик, щедрик, щедрівочка…»

Ось і добігають до завершення новорічно-різдвяні свята. І традиційно напередодні великого свята Водохреща до кожної господи поспішали щедрувальники. Завітали вони і до очільника Томашпільської ОТГ Валерія Немировського. А прибули віншувальники  із села Кислицького, яке нещодавно виявило бажання приєднатися до об’єднаної територіальної громади.  Валерій Федорович щиро подякував щедрувальникам за чудове виконання давніх, маловідомих колядок та щедрівок, за гарні віршовані віншування та побажав усім злагоди та миру у кожному домі, у кожній родині та всій Україні.  

15:57 18.01.2019

Оподаткування ФОП у 2019 році

Оподаткування ФОП у 2019 році

Розмір податків та обов’язкових платежів для підприємців залежить від мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, встановленого бюджетом на відповідний період. З 1 січня 2019 року розміри мінімалки та прожиткового мінімуму змінилися відповідно до нового бюджету на 2019 рік. У зв’язку з цим відповідно скоригувалися і бюджетні платежі для фізичних осіб – підприємців, а саме:

13:50 15.01.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь