Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

16 грудня відболось засідання комісії з декомунізації

16 грудня відболось засідання комісії з декомунізації

Перше засідання робочої комісії селищної ради з питань декомунізації відбулося в середу 16 грудня. На ньому обговорювалася така важлива проблема, як зміна назв вулиць Томашполя, які пов’язані з іменами та історичними подіями часів комуністичного режиму. Оскільки перелік вулиць селища, які підлягають перейменуванню, уже був оприлюднений у районній газеті, на радіо, на сайті селищної ради, на нього надійшли усні, письмові зауваження і пропозиції від жителів селища, члени комісії вирішили:

16:50 16.12.2015

Комісію з питань декомунізації створено

Комісію з питань декомунізації створено

Одне із питань, винесених на 2 сесію 7 скликання Томашпільської селищної ради, стосувалося перейменування тих вулиць селища, які носять назви, пов’язані з комуністичним режимом.  Відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного(нацистського) тоталітарних режимів в Україні», прийнятого Верховною Радою України в квітні 2015 року, окремі вулиці селища мають бути перейменовані. Процес перейменування уже запущений . Наступним кроком, згідно з рішенням селищної ради, є створення при селищній раді компетентної комісії у складі депутатів, членів виконкому, працівників селищної ради, представників громадськості селища, яка опрацює пропозиції, що надійшли від громадян, винесе на громадське обговорення нові назви вулиць, що підлягають перейменуванню. До складу комісії згідно з розпорядженням селищного голови увійшли Залюбівська В.Г. – голова комісії, депутат селищної ради, Щербатий А.І. – юрис-консульт, депутат селищної ради, Балдинюк В.В. – секретар, депутат селищної ради,  Шпикуляк М.М., Людва М.М. – депутати селищної ради, Щербатюк О.О. – член виконкому селищної ради, Антонишин П.В. – директор НВК « Томашпільська школа – гімназія І – ІІІ ступенів», вчитель історії, Бабій І.П. – вчитель історії, пенсіонер, краєзнавець, Марчак Т.Б. – бібліотекар Томашпільської селищної бібліотеки.

12:10 14.12.2015

Чорнобильська аварія – трагедія ХХ століття

Чорнобильська аварія – трагедія ХХ століття

  На засіданні круглого столу, що відбувся 14 грудня в актовій залі районної ради, головними героями були учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській електростанції у квітні 1986 року. День 14 грудня обраний не випадково, адже 30 листопада того року завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим внаслідок вибуху 4 енергоблоком ЧАЕС, а 14 грудня газета «Правда» надрукувала повідомлення, що державна комісія прийняла комплекс захисних споруд до експлуатації. Це була перша перемога людини над розбурханим атомом. Офіційно День ліквідатора відзначається з 1994 року.

11:57 14.12.2015

До Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

До Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

  День 14 грудня вкотре нагадує нам про те, якою дорогою ціною вдалося приборкати оскаженілий атом, що ніс смертельну загрозу всьому людству. Схиляємо голови перед Вашим неоціненний подвигом, мужністю, героїзмом. Вічна вдячність всім Вам, живим, і світла пам'ять, тим, хто відійшов за межу вічності.

16:32 11.12.2015

Томашпільська селищна бібліотека запрошує читачів

Томашпільська селищна бібліотека запрошує читачів

У Томашпільській селищній бібліотеці діє змінна виставка, присвячена зимовим святам 2015 – 2016 років. Бібліотекар  Тетяна Марчак підготувала цікаві матеріали про звичаї, обряди, традиції українського народу з відзначення свят Андрія, Миколая, Нового року, Різдва Христового, Водохреща. Тут є інформація для тих, хто цікавиться прогнозами на наступний рік, що згідно з китайським календарем пройде під знаком Мавпи.

15:48 10.12.2015

Відзначення Дня місцевого самоврядування

Відзначення Дня місцевого самоврядування

День місцевого самоврядування в Україні – це професійне свято всіх, хто працює в сільських, селищних, міських, обласних радах, хто представляє багатотисячний загін народних обранців. Місцеве самоврядування – своєрідний зразок громадянського життя на основі якого діє самоврядне суспільство. Це древня словянська і давньоруська традиція, що прийшла до нас із часів Київської Русі -  вибір вільних громадян, які довіряють вибраним ними представникам і наділяють їх владними повноваженнями.

15:09 08.12.2015

Томашпільська громада отримала відзнаку від національної поліції

Томашпільська громада отримала відзнаку від національної поліції

Протягом 2014 – 2015 років з нашого району неодноразово відправлялася гуманітарна допомога воїнам Національної гвардії України та ЗСУ, які несли й нині несуть нелегку службу в зоні проведення антитерористичної операції на Сході України. І щоразу у зборі продуктів харчування, засобів особистої гігієни, теплого одягу активно брали участь жителі Томашполя. Депутати селищної ради, її працівники, селищний голова В.Ф.Немировський спільно з громадянами прагнули допомогти бійцям, зокрема й окремому 9-ому батальйону Вінницької територіальної оборони, всім, чим могли.

15:05 08.12.2015

Спортсмени ГК "Олімпік" вибороли бронзу

Спортсмени ГК "Олімпік" вибороли бронзу

   Обласний відкритий чемпіонат з гандболу серед чоловічих команд відбувся 5 – 6 грудня цього року в смт. Літин Вінницької області. Участь у ньому взяли 8 команд: команди Вінницьких педагогічного  та фінансово-економічного університетів, збірна «Вечірня  Вінниця», дві команди з Тернопільщини, одна з Хмельницького та  дві з Томашпільщини - селищна «Олімпік» і команда «Гнатківчанка». Зважаючи на склад команд, передбачалося, що боротьба за  перемогу буде серйозна, напружена і безкомпромісна. Прогноз підтвердився. Тим приємніше, що наша команда «Олімпік» (тренер К.Е Єгоров) у цьому спортивному змаганні  в обласному заліку виборола почесне ІІІ місце і отримала бронзові нагороди.

14:53 08.12.2015

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь