Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

Вітання

Вітання

                                      22 січня - День Соборності України

15:41 21.01.2016

Хрещення Господнє

Хрещення Господнє

Хрещення Господнє – третє і найбільше свято різдвяно-новорічного циклу. У народі його ще звуть Йорданом. У цей день у всіх православних церквах відбуваються урочисті богослужіння, які завершуються освяченням води.

22:24 19.01.2016

В Раківській церкві відбулось святкове богослужіння

В Раківській церкві відбулось святкове богослужіння

Чимало прихожан Свято-Троїцького храму Томашполя і Ракової зібралися в день Василія Великого на святкове богослужіння. Урочисто, піднесено, злагоджено звучали під склепінням церкви голоси учасників одного  хору, яким керує професіонал своєї справи Сергій Бортняк. Народною манерою виконання, щирістю вражає і другий хор, що складається з хористів-аматорів. Завдяки атмосфері свята, духовності  піснеспівів храм сповнений благодаті, духовної піднесеності.

15:40 14.01.2016

14 січня - день пам’яті святителя Василія Великого та Новий рік за юліанським календарем

14 січня - день пам’яті святителя Василія Великого та Новий рік за юліанським календарем

14 січня – свято Василія Великого. У цей день головною людиною дня стає посівальник. За звичаєм, перший посівальник – це хлопець, чоловік – приносив  до оселі щастя, здоров’я, надію на добрий урожай.     Сію, сію, засіваю, з Новим роком вас вітаю.     Сію, сію, засіваю, вашу хату не минаю.     З Новим роком йду до хати, долі й успіхів бажати.     На щастя, на здоровя, на Новий рік,     Щоб родило краще, як торік –     Жито, пшениця і всяка пашниця. З такими традиційними вітаннями вступив, засіваючи зерном, до кабінету селищного голови Томашполя маленький посівальник Арсенчик Трачук  - єдиний хлопчик у дівочому гурті - ансамблі «Вербиченька», який прийшов віншувати керівника Томашпільської територіальної громади з Новоліттям. Чудово звучали у виконанні юних аматорів, з якими нині працює Катерина Щербата, старовинні колядки і щедрівки, адресовані селищному голові Валерію Немировському, працівникам селищної ради. Нагородою дітям за щирі вітання, за можливість причаститися з бездонної криниці духовності нашого народу стали солодощі, гучні аплодисменти, теплі слова вдячності за хвилини духовного піднесення у такий славний величний день. 

15:15 14.01.2016

Селищний голова Валерій Немировський привітав працівників сімейної медицни з першим ювілеєм

Селищний голова Валерій Немировський привітав працівників сімейної медицни з першим ювілеєм

Сьогодні Томашпільський районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги  - це 8 амбулаторій загальної практики сімейної медицини, 19 ФАПів, 3 фельдшерських пункти. А 5 років тому все тільки починалося.

16:04 11.01.2016

У селищній раді лунали колядки

У селищній раді лунали колядки

Мелодійні звуки дзвоників, чисті голоси колядників знову і знову нагадують нам про те, що новорічно-різдвяні свята тривають.

15:55 11.01.2016

Селищний голова привітав віруючих східного обряду з Різдвом Христовим

Селищний голова привітав віруючих східного обряду з Різдвом Христовим

Дух новорічно-різдвяних свят, сповнений особливою святістю події – народженням Спасителя людства Ісуса Христа – витає нині над Україною, над нашим подільським краєм. З подячними молитвами за можливість відзначати під мирним небом найвеличніше і найшановніше в нашому народі свято Різдва Христового зібралися в неділю на святкове богослужіння прихожани  Томашполя у Свято-Успенському храмі. Провів урочисту службу настоятель цього храму о. Михаїл. Розділити з вірянами різдвяну радість прийшов і Томашпільський селищний голова Валерій Немировський. По завершенні богослужіння він звернувся до присутніх у храмі з вітальним словом:

09:34 11.01.2016

Різдвяна шопка. Новорічний настрій даруємо людям

Різдвяна шопка. Новорічний настрій даруємо людям

Значимість для людства такого свята, як Різдво Христове, навряд чи можна осягнути в повній мірі. Його шанують у всьому світі, а особливо його люблять в Україні. Воно завжди було сповнене доброти, тепла і любові. Різдво Ісуса Христа й нині є найвеличнішим святом українського народу, адже це звістка про народження Того, Хто дарував нам нове життя, звільнив від гріхів. Це велике таїнство: Христос, прийшовши у світ, відкрив нам шлях до Неба.

09:06 05.01.2016

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь