Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

20 ТРАВНЯ - ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

20 ТРАВНЯ - ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

Вишиванка з давніх - давен є основним елементом українського національного одягу. Вишиті візерунками сорочки – відображення цінностей, традицій, культури та історії нашого народу. Сьогодні, 20 травня, відзначається Всесвітній день вишиванки – свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. 

14:46 20.05.2021

Відбулося чергове засідання виконкому селищної ради

Відбулося чергове засідання виконкому селищної ради

  У черговому  засіданні виконкому селищної ради, що відбулося 20 травня 2021 р.,  взяли участь 23 члени виконкому із 26-ти, а також  запрошені начальник відділу соціального захисту селищної ради Тетяна Балюконіс, начальник відділу юридичного та кадрового забезпечення Андрій Щербатий. Вів засідання селищний голова Валерій Немировський. На розгляд  було винесено 29 питань порядку денного.   Перед початком засідання селищний голова привітав членів виконкому – іменинників травня із днями народження, подякував старостам сіл  за велику організаційну роботу з проведення місячника благоустрою на території громади. 

13:43 20.05.2021

Привітали ювіляра

Привітали ювіляра

Цілих 90 літ накувала сива зозуля цієї весни жителю села Велика Русава Миколі Андрійовичу Кривенку. Народився він у В.Русаві у селянській родині: тато з бідняків, а мама - з  розкуркулених, за що батькові довелося деякий час відсидіти за гратами. Оте сидження обернулося тим, що він незабаром захворів і помер. Згодом не стало й матері. Хлопчина у 12 років став круглим сиротою.

16:58 19.05.2021

З Днем сімейного лікаря

З Днем сімейного лікаря

Шановні сімейні лікарі!  Щиро вітаю вас з нагоди вашого професійного свята -  Всесвітнього дня сімейного лікаря! Ваше свято, запроваджене 6 грудня 2017 року Указом Президента України, ще зовсім молоде, але воно є свідченням того, як високо в світі, а саме за ініціативи Всесвітньої ради сімейних лікарів WONCA, в яку також входить й Українська асоціація сімейних лікарів, і був започаткований Всесвітній день сімейного лікаря, в нашій державі, нами всіма цінується ваша праця. Це  професійне свято сімейні лікарі відзначають 19 травня ще з 2010 року.

10:09 19.05.2021

18 травня вшановуємо пам’ять жертв депортації кримських татар

18 травня вшановуємо пам’ять жертв депортації кримських татар

В Україні щорічно 18 травня відзначається День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Відповідну Постанову Верховна Рада прийняла у 2015 році. Цього дня ми згадуємо понад 200 000 кримських татар, яких примусово вивезли з Криму в 1944 році. Для багатьох із них заслання обернулося поневірянням, голодом і врешті-решт смертю. Головна хвиля депортації відбулася 18-20 травня 1944 року. Тривала Друга світова війна. 13 травня 1944 року армія нацистської Німеччини відступила з Криму, й півострів перейшов під контроль радянської влади. За наказом з Москви бійці НКВД зігнали до залізничних вагонів майже все кримськотатарське населення, яке залишалося на півострові, та відправили в бік Узбекистану.

15:51 18.05.2021

Україна – серце Європи

Україна – серце Європи

Традиційно у травні країни європейської спільноти, які ще в 50-тих роках ХХ століття об’єдналися в єдиний союз задля миру і процвітання, працюючи над такими конкретними завданнями, як зовнішні відносини, енергетика, торгівля, культура та національні надбання, відзначають День Європи. День Європи  був встановлений і в нашій країні, і відзначається він з 2003 року згідно з Указом Президента "Про День Європи" у третю суботу травня. Напередодні свята в Томашполі відбулася церемонія підняття Державного Прапора України та прапора Європейського Союзу.

10:49 14.05.2021

Аналіз виконання бюджету Томашпільської селищної територіальної громади за 4 місяці 2021 року

Аналіз виконання бюджету Томашпільської селищної територіальної громади за 4 місяці 2021 року

Станом на 1 травня 2021 року до загального фонду бюджету Томашпільської селищної територіальної громади надійшло 30 322 099 грн. власних доходів (без врахування міжбюджетних трансфертів), що становить 126,8 % виконання до уточненого плану на 4 місяці в сумі 23 915 383 грн. та 33,7 % виконання до уточненого плану на рік в сумі 90 045 790 грн. В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження доходів загального фонду бюджету в абсолютній сумі збільшились на                          13 844 694 грн., або на 84,0 %, а у співставних умовах надходження збільшились на 6 400 713 грн., або на 26,8 %.

15:58 11.05.2021

Квітує Томашпіль

Квітує Томашпіль

Початок травня цього року хоч і  видався прохолодним, та природа бере своє: нині все навколо радує око буйним цвітінням садів, а ще рясно заквітували тисячі тюльпанів, що прикрашають вулиці, садиби жителів нашого селища. Пройдіться центральною вулицею Томашполя, помилуйтеся чарівною красою, різнобарв’ям розквітлих первоцвітів, насолодіться спілкуванням з природою, отримайте заряд бадьорості, примножуйте цю красу  -  і будьте здорові, настроєні на позитив.  А  головне,  бережіть її, бо недарма кажуть, що краса врятує світ від злоби, насилля, агресії і бездуховності

11:42 11.05.2021

Вітали з Днем Перемоги

Вітали з Днем Перемоги

Напередодні Великого Дня Перемоги аби вкотре висловити щиру вдячність та повагу до нечисленної нині когорти переможців, які виборювали для нас майбутнє, завітав голова Томашпільської територіальної громади Валерій Немировський разом з військовим комісаром Томашпільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олексієм Томчуком.

08:38 09.05.2021

З Днем пам’яті та примирення! З Днем Перемоги!

З Днем пам’яті та примирення! З Днем Перемоги!

Дорогі  ветерани, учасники бойових дій другої світової війни, вдови загиблих і померлих учасників Великої Вітчизняної війни,  шановні земляки!   Все далі й далі відходить від нас незабутня весна 1945 року. Саме з тієї весни  травень асоціюється в нас із днем миру, з Днем Перемоги. Дата 9 травня стала для нас найсвітлішою і найдорожчою, бо в ній воєдино злилися почуття неймовірної гіркоти і болю від втрат, безмежної радості й гордості за свій народ.

14:19 07.05.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь