Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

Томашпільські електромережі повідомляють

Томашпільські електромережі повідомляють

У зв’язку з проведенням планових ремонтних робіт на підстанціях та повітряних лініях електропередач, буде здійснюватися вимкнення електроенергії з 09.30 год до 16.00 год:

16:03 23.05.2022

Європа – наш спільний дім,  і нам у мирі й щасті жити в нім

Європа – наш спільний дім, і нам у мирі й щасті жити в нім

   День Європи у 20-ий раз Україна відзначатиме у ІІІ суботу травня (21.05) як день спільних цінностей і спільної історії всіх націй Європейського континенту. До речі, День Європи в країнах Європейського Союзу відзначається 9 травня, Україна – єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається це свято.

14:45 20.05.2022

День Європи в Україні

День Європи в Україні

З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. Відправною точкою на шляху до встановлення Дня Європи вважається Декларація Шумана. 9 травня 1950 року в Парижі міністр закордонних справ Франції Робер Шуман закликав Францію, Німеччину та інші європейські країни об’єднати їхні вугільну та сталеливарну галузі промисловості (основи нарощування військової техніки) та віддати їх в управління нової наднаціональної структури. Це стало «наріжним каменем Європейської федерації». Завдяки об’єднанню економічних зусиль і розподілу досягнутих результатів європейські країни уникнули накопичення військової могутності одна проти одної, що і забезпечило мир в Європі.

13:59 20.05.2022

Які ми гарні в нашій вишиванці!

Які ми гарні в нашій вишиванці!

Сьогодні, у третій четвер травня, українці вже традиційно святкують День вишиванки. Цей День не є офіційним, але відзначають його не тільки в Україні, але й за її межами – українці та всі прихильні до нас та до нашої культури люди.

10:17 19.05.2022

День скорботи і пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу

День скорботи і пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу

Починаючи з 1994-го року в Україні, згідно з Указом Президента, відзначається День скорботи і пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу, яка сталася 18-20 травня 1944-го року. Переселенню піддалися і старі, і жінки, і діти, цілі родини, більше чверті мільйона люду. Було вчинено жахливий злочин, з цілої черги, від антилюдських проявів у часи сталінського режиму, війни та радянської влади.

08:42 18.05.2022

Кирило Стеценко і наш край до 140 – річчя від дня народження

Кирило Стеценко і наш край до 140 – річчя від дня народження

Видатний український композитор К. Г. Стеценко, творчість якого залишилася глибокий слід в історії української музики, майже 6 років свого життя прожив і творив на Поділлі, зокрема в селі Голово-Русава Ямпільського повіту (тепер с. Олександрівка Томашпільcької територіальної громади).

12:01 13.05.2022

День пам’яті жертв політичних репресій

День пам’яті жертв політичних репресій

            Шановні жителі Томашпільської територіальної громади!  Згідно  з Указом Президента України №431/2007 від 21-го травня 2007-го року, з метою належного вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам’яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людяності, у третю неділю травня в Україні відзначається «День пам’яті жертв політичних репресій».

11:11 13.05.2022

З турботою про людей

З турботою про людей

Зустріч внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які мають намір залишитися  в Томашпільській громаді на постійне проживання, з представниками  державних органів влади на місцях відбулася сьогодні в Томашпільській селищній раді. На неї очно прийшли 5 багатодітних сімей та 3 звичайних сім’ї (2 з них спілкувалися он-лайн).

16:01 12.05.2022

Сьогодні - Міжнародний день медсестер

Сьогодні - Міжнародний день медсестер

                                       Шановні медичні сестри Томашпільської                        територіальної громади, ветерани медичної служби!   Із нагоди вашого професійного свята – Міжнародного дня медичної сестри – прийміть щирі вітання та слова вдячності за вашу безцінну роботу!

08:15 12.05.2022

Інформація для людей, які оселились в Томашпільській громаді та мають намір залишитись тут на постійне проживання!

Інформація для людей, які оселились в Томашпільській громаді та мають намір залишитись тут на постійне проживання!

З метою інформування переміщених осіб про умови проживання в нашій громаді, у четвер, 12 травня, Томашпільською селищною радою організовується зустріч, на якій розглядатимуться питання поселення, охорони здоров'я, освіти, соціального захисту, роботи Центру зайнятості та інше.

11:57 11.05.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь