Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

В ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ У ТОМАШПОЛІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ВОЇНІВ-ЗЕМЛЯКІВ, ПРИДІЛИЛИ УВАГУ ЇХ РОДИНАМ

Дата: 24.08.2024 16:33
Кількість переглядів: 63

Сьогодні на календарі незалежності України - 33-й серпень. Вік нашої Батьківщини – саме у розквіті сил. Радіти б та пишатися її неповторною красою, гартом та величчю. Однак це найурочистіше державне свято нині перемішане з болем і втратами. Бо ненависний російський агресор вже цілих десять років тримає нашу країну у стані оборони своєї цілісності і суверенітету, а з лютого 2022 року – у стані повномасштабної війни. За цей час у жорстокій борні Україна втратила тисячі своїх вірних Синів і Доньок. На превеликий жаль серед їх числа є імена й 53-х хоробрих Захисників-Героїв із нашої громади. Їх імена - назавжди з гордістю та скорботою у наших серцях

Цього дня у селищі біля пам’ятної Дошки «Пам’ять і звитяга Томашпільщини» відбувся урочистий захід з нагоди відзначення Дня незалежності України та вшанування пам’яті Героїв-земляків, які загинули під час російсько-української війни. Адже саме їм ми завдячуємо за день  нинішній, за рідний дах над головою, за мирні ночі і світанки.

В урочистості взяли участь начальник Тульчинської районної військової адміністрації Олександр Гаврилюк, його заступник Сергій Чепернатий, голова Томашпільської селищної ради Валерій Немировський, його перший заступник Віталій Годний, секретар селищної ради Оксана Потуторовська, керуюча справами виконавчого комітету селищної ради Інна Шклярук, начальник 1-го відділу Тульчинського РТЦК та СП підполковник Олег Кучерук, керівники та працівники структурних підрозділів селищної ради, організацій і установ, батьки та родичі загиблих воїнів, жителі селища та громади.

Звертаючись до родин загиблих, Томашпільський селищний голова Валерій Немировський зокрема, зазначив, що: «Життєвий шлях кожного із наших Героїв-земляків – це приклад патріотизму, незламності, сміливості і самовідданості, це історія боротьби нашої країни за волю і незалежність, яку ми маємо свято берегти і передавати майбутнім поколінням. І якби нам нині не було важко, ми маємо триматися разом, один одного підтримувати, допомагати, маємо боротися за свою країну, за Перемогу, в ім’я якої вони віддали своє безцінне життя».

Валерій Федорович від імені жителів усієї громади, депутатського корпусу, членів виконавчого комітету селищної ради та від себе особисто висловив щирі співчуття та доземно вклонився матерям,  батькам, дружинам, родинам загиблих воїнів. Він висловив глибоку вдячність усім відважним Захисникам та Захисницям Збройних Сил України, які нині, в самому пеклі бойових дій, хоробро тримають оборону Батьківщини, захищають її цілісність та незалежність. А також подякував кожному, хто в тилу не перестає допомагати, всіляко підтримує обороноздатність української армії.

Начальник Тульчинської районної військової адміністрації Олександр Гаврилюк та його заступник Сергій Чепернатий привітали присутніх із Днем незалежності України, висловили щирі слова співчуття рідним і близьким загиблих воїнів. А ще вони передали привіт та велику вдячність керівництву та жителям нашої громади від військовослужбовців-земляків із передової лінії фронту за повсякчасну підтримку та допомогу. Вручили подяки від Тульчинської районної військової адміністрації за допомогу Збройним Силам України працівникам апарату та структурним підрозділам Томашпільської селищної ради, волонтерській групі «Сітки на фронт», учнівському та педагогічному колективу Томашпільського ліцею.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв-земляків, та всіх Захисників та Захисниць, які  віддали своє життя за незалежність рідної Батьківщини, поклали квіти по підніжжя пам’ятних знаків «Слава і пам’ять Томашпільщини», «Борцям за свободу і незалежність України».

*   *   *

По звершенні урочистого заходу в залі Центру культури і дозвілля селищної ради відповідно до доручення керівництва Вінницької обласної військової адміністрації, а також в рамках державної програми підтримки сімей загиблих військовослужбовців, відбулася зустріч з родинами загиблих воїнів-земляків за участі начальника Тульчинської районної військової адміністрації Олександра Гаврилюка, його заступника Сергія Чепернатого, голови Тульчинської районної організації Товариства Червоного Хреста України Тетяни Очеретної, голови Томашпільської селищної ради Валерія Немировського,  керівників та спеціалістів структурних підрозділів селищної ради.

Очільник громади Валерій Немировський виніс на обговорення присутніх проєкт затвердження ескізу побудови в Томашполі гранітного меморіального комплексу загиблим Героям-землякам. А також він закликав членів родин військовослужбовців не соромитися звертатися по допомогу до керівництва та фахівців селищної ради, обласної та районної влади. Адже підтримка  родин військовослужбовців, які нині боронять Батьківщину, чи віддали свої життя за неї – це наш священний обов’язок, а також – це одне із пріоритетних завдань влади на місцях.

Керівники району та громади надали присутнім ґрунтовні роз’яснення щодо соціального та правового захисту членів сімей загиблих або зниклих безвісти військовослужбовців, зокрема оформлення соціальних та пенсійних виплат, документів для набуття окремих статусів, отримання пільг на житлово-комунальні послуги та інші соціальні пільги, доступні родинам відповідно до чинного законодавства України. В знак вдячності і шани рідним загиблих воїнів-земляків вручили продуктові набори від селищної ради, Тульчинської РВА, а також набори засобів гігієни від районної організації  Товариства Червоного Хреста.

Важливим аспектом цієї зустрічі було не лише вміння вислухати, порадити, прийняти конкретні рішення, але й саме спілкування з родинами та підтримка тих, хто втратив своїх близьких.

Піклування про родини загиблих Захисників і Захисниць є обов’язком не лише держави, а й кожного із нас. Адже всі ми маємо пам’ятати про високу ціну Незалежності України та можливість мирно жити у вільній рідній країні.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь