Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

НА ТОМАШПІЛЛІ СВІЙ ВІЧНИЙ СПОЧИНОК ВІДНАЙШОВ ВОЇН-ЗАХИСНИК ІЗ ДНІПРА

Дата: 31.07.2024 18:35
Кількість переглядів: 51

Согодні, 31 липня, живим коридором шани Томашпільська громада зустрічала й проводжала до місця останнього спочинку хороброго воїна-Героя, головного сержанта штурмового спеціального батальйону «Шквал», уродженця міста Дніпра Василя Сергійовича Лісного.

Віддати шану мужньому Захиснику-Патріоту й підтримати у невимовному горі його родину прийшли рідні, близькі, побратими, керівництво громади, священники, сусіди, жителі селища та громади.  
Народився Василь Сергійович Лісний 9 червня 1989 року у місті Дніпро. Тут зростав, закінчив школу, пішов навчатися у технікум, здобув фах електромеханіка. По закінченні технікуму працював охоронником в охоронній фірмі.
Тут, у рідному місті, зустрів свою долю – томашпільчанку Наталю Гнатишину, яка на той час закінчувала навчання у Дніпровському педагогічному коледжі. У 2020 році Василь і Наталя одружилися. Молода сім’я переїхала на проживання у селище Петриківку Дніпропетровської області. Тут у них народився синочок Артемчик.
Коли у 2022 році розпочалося повномасштабне вторгнення ворога на простори України Василь Сергійович не зміг залишатися осторонь. На другий же день, 25 лютого 2022 року, добровольцем вступив до місцевого загону територіальної оборони ЗСУ.  10 травня 2022 року був призваний на військову службу  Дніпровським РТЦК та СП.
Першим місцем служби Героя була 92-а окрема штурмова бригада імені кошового отамана Івана Сірка. Починав зі звання содата кулеметника. Згодом був переведений до штурмового спеціального батальойону «Шквал». Гідно, сумлінно та самовіддано виконував свій військовий обов’язок, за що згодом отримав звання головного сержанта.
Загинув Захисник Василь Сергійович Лісний 24 липня 2024 року поблизу населеного пункту Руська Лозова Харківського району Харківської області.
Василь був надзвичайно товариським, навіть у найбільшій скруті старався завжди і всім допомогти. Життєрадісний, добрий та надійний друг і побратим. Гідно та самовіддано виконував свій військовий обов’язок.
 У молодого воїна було дуже багато життєвих планів. Одного разу, перебуваючи у відпустці на малій батьківщині дружини, – у нас на Томашпіллі, Василю настільки сподобались природа та краєвиди мальовничого Поділля, що сім’я навіть придбала житло у селі Яришівка. Він мріяв, що скоро повернеться додому, мирно працюватиме біля землі, займатиметься своєю улюбленою справою – городництвом, роститиме дітей, просто радітиме життю… Але його плани назавжди перекреслила клята війна.
Найдорожчого сина з війни не дочекалися батьки, коханого чоловіка – дружина, люблячого батька – синочки.
Зі словами співчуття та підтримки на траурному мітингу, який відбувся у центрі селища Томашпіль біля пам’ятного Знаку «Борцям за свободу і незалежність України», до родини загиблого звернулися  голова Томашпільської територіальної громади Валерій Немировський, староста Липівського старостинського округу Юрій Криворука, начальник відділення обліку мобілізаційної роботи – заступник начальника першого відділу районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор В’ячеслав Рузяк. Учасники мітингу вшанували пам’ять загиблого воїна хвилиною мовчання.
Поминальну панахиду над тілом загиблого воїна, а також за упокій душ всіх загиблих Захисників України, у Томашпільському Свято-Успінському храмі соборно відслужили священники Української Православної Церкви на чолі з настоятелем храму протоієреєм Михаїлом.
Вічний спочинок Воїн-Герой із Дніпра Василь Лісний віднайшов на Томашпіллі. Поховали Захисника на новому Томашпільському  кладовищі.
Низький уклін, безмежна вдячність і вічна слава тобі, Герою! Спочивай з Богом. Нехай віднайде спокій і мир твоя світла душа у Його вічному Царстві.
  Свято шануймо і бережімо пам’ять про кожного, хто віддав своє безцінне життя за те, щоб був мир і спокій на рідній Батьківщині.
ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЮ!
ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ УСІМ ПОЛЕГЛИМ ЗА УКРАЇНУ ВОЇНАМ!

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь