Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

ПАЛАНЧАНИ В ОСТАННЮ ДОРОГУ ПРОВЕЛИ ВОЇНА-ЗЕМЛЯКА, ЯКИЙ БІЛЬШЕ РОКУ ВВАЖАВСЯ БЕЗВІСТИ ЗНИКЛИМ

Дата: 21.07.2024 17:07
Кількість переглядів: 52

Рік і  чотири місяці родина Вилянських із села Паланка не знала, що сталося із їхнім сином, чиловіком, татусем, - військовослужбовцем Збройних Сил України Володимиром Анатолійовичем Вилянським. Останній раз він телефонував рідним із фронту у березні минулого року. Потім з військової частини повідомили, що воїн вважається безвісти зниклим. З тих пір мама, дружина, донька і син жили в стані постійного пошуку, нестерпного болю, порожнечі, безпорадності, відчаю і водночас - великої надії. Рідні щодень слізно молили Бога про допомогу, де могли відпитували, давали запити, шукали через Інтернет-мережу, стукали в усі інстанції і двері в надії, що Володимир живий, і ось-ось знайдеться. Але…. Їх остання надія згасла 15 липня цього року. Родині прийшло підтвердження про загибель їх найріднішої серцю людини.

20 липня, саме у день свого народження, хоробрий Воїн-Захисник, Володимир Вилянський, на щиті назавжди повернувся з фронтових доріг до рідного дому.  
Сьогодні, 21 липня, хороброго Героя-земляка усе село проводжало в його останню життєву дорогу. Віддати останню шану воїну-Захиснику прийшли рідні, сусіди, друзі, однокланики, керівництво громади, Паланського старостату, священники, побратими, жителі громади.
Народився Володимир Анатолійович Вилянський 20 липня 1975 року в селі Паланка. Тут пройшло дитинство, шкільні роки. По закінченні школи пішов навчатися в Комаргородське професійно-технічне училище на тракториста. У 1995 році в лавах Збройних Сил України відслужив строкову військову службу. По завершенні якого повернувся у рідну Паланку, пішов знову працювати трактористом. Створив сім’ю.
17 грудня 2022 року Володимир був мобілізований Тульчинським РСТЦК та СП до Збройних Сил України. Служив у званні солдат кулеметник 3 стрілецького відділення 2 стрілецького взводу 3 стрілецької роти 2 стрілецького батальйону.
З  10 березня 2023 року воїна стали вважати безвісти зниклим під час бойового завдання. 14 березня військовослужбовця Володимира Анатолійовича Вилянського головнокомандувачем ЗСУ було відзначено  орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеню. Більше року згорьована мати чекала на звісточку, вчувалася в кожне обнадійливе слово, в надії відповідала на кожен невідомий телефонний дзвінок, дружина і діти де могли шукали-відпитували свого чоловіка-татуся. Але дива не сталося....
15 липня було підтверджено, що військовослужбовець Володимир Анатолійович Вилянський героїчно загинув на полі бою внаслідок мінометного обстрілу ворога 10 березня 2023 року в районі населеного пункту Оріхово-Василівка Донецької області.
Володимир був добрим, чуйним сином, люблячим чоловіком, найкращим у світі татусем, який у всьому був взірцем для сина, який теж служить у лавах ЗСУ. Друзі та побратими запам’ятають його, як чесного, принципового й дуже відповідального товариша.
Зі щирими словами підтримки і співчуттів на траурному мітингу, що відбувся на території Паланського сільського клубу, до родини загиблого звернулися староста Паланського старостинського округу Світлана Кедь, .заступник голови Томашпільської селищної ради Борис Наконечний, начальник відділення обліку мобілізаційної роботи – заступник начальника першого відділу Тульчинського РТЦК та СП, майор В’ячеслав Рузяк. Учасники мітингу вшанували пам'ять загиблого хвилиною мовчання.
Чин поховання здійснювався у Паланському Свято-Миколаївському храмі. Заупокійну панахиду над тілом загиблого воїна соборно відслужили настоятель храму протоієрей Віталій разом зі священниками Томашпільського благочиння Української православної церкви.
Поховали воїна-земляка Володимира Анатолійовича Вилянського на Паланському сільському кладовищі.
Вічна пам’ять і слава Герою, який на полі брані положив свою душу і тіло за те, щоб у мирі могли жити інші. Добрий і світлий спомин про захисника нашої Батьківщини назавжди залишиться у пам’яті кожного, хто знав його, любив та поважав. Нехай милостивий Господь упокоїть душу убієнного воїна Володимира там, де спочивають святі праведники.
ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ УСІМ ПОЛЕГЛИМ ЗА УКРАЇНУ ЗАХИСНИКАМ І ЗАХИСНИЦЯМ!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь