Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

В ОСТАННЮ ДОРОГУ ГРОМАДА ПРОВЕЛА ВОЇНА-ЗАХИСНИКА ОЛЕКСАНДРА ПАСТУХОВА

Дата: 20.07.2024 18:54
Кількість переглядів: 57

Вже третій рік наш народ переживає одну з найтрагічніших сторінок своєї історії, яка густо окроплена кров’ю Героїв, слізьми відчаю та болю від передчасних непоправних втрат. Щохвилини серце крається від жалю за усіх загиблих у цій страшній, кривавій та лютій війні. Болить душа за усі скалічені війною долі...

Сьогодні, 20 липня, мешканці Яланця, керівництво громади, місцевого старостату, військовослужбовці, священники, жителі громади прийшли, щоб віддати шану та провести в останню життєву дорогу загиблого на війні хороброго Воїна-Героя, родове коріння якого із села Яланець, Олександра Юрійовича Пастухова та розділити біль важкого горя із сім’єю його брата Сергія.
Народився Олександр Юрійович Пастухов 25 червня 1976 року в селі Яланець Томашпільського району. У 1981 році родина переїхала на проживання в село Новоєгорівка Дворічанського району  Харківської області. Навчався в загальноосвітній школі у селі Мечнікове. Закінчивши 9 класів, Сашко вступив до Дворічанського професійно-технічного училища. Здобув фах тракториста. По закінченні навчання пішов працювати за спеціальністю.
У 2003 році Олександр переїхав до міста Харків, працював експедитором у ТОВ «Арсенал». Був одружений, але з сімейним життям якось не склалося.
Війна  застала Олександра Пастухова у селі Новоєгорівка, куди він приїхав у відпустку навідати хворого батька. Майже рік вони разом прожили в окупації. Після смерті батька Олександру дивом вдалося виїхати до міста Харків, де він одразу пішов до РТЦК та СП. Але, так як чоловік проживав на окупованій території, в мобілізації йому відмовили. Потім пробував вдруге – теж наткнувся на відмову. І лише за третім разом, 27 квітня 2023 року, зважаючи на патріотичні переконання та велике прагнення молодого чоловіка захищати свою Батьківщину, його таки мобілізували до лав Збройних Сил України.
На відмінно пройшов базову військову підготовку. Після навчання отримав військове звання - старший солдат та був зарахований до 92 ОМШБ на посаду навідник-оператор, 1-го штурмового відділення, 2-го штурмового взводу, 14-ї штурмової роти, 5-го штурмового батальйону.
Загинув хоробрий воїн Олександр Юрійович Пастухов 11 липня 2024 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Глибоке Харківського району Харківської області.
У земному житті Олександр був дуже щирою, доброю і відкритою людиною, з усіма знаходив спільну мову. Він був чудовим братом, найкращим у світі дядечком для двох своїх племінників. А ще він був сміливим та хоробрим воїном-патріотом, вірним і надійним побратимом, готовим будь-якої миті прийти на допомогу, підтримати, розділити останнє. Дуже мріяв приїхати на свою малу батьківщину, у село Яланець, пройтися рідними стежечками, по яких босоногим хлопчиськом бігав у дитинстві, досхочу наговоритися із братом, з яким так давно не бачилися. Та усі його мрії відібрала війна. Не таким мало бути його повернення додому. Не таким...
У траурному  мітингу, який проводився у центрі села Яланець, біля Меморіалу Слави, зі словами співчуття до родини померлого воїна звернулися староста Яланецького старостинського округу Наталія Савчук, голова Томашпільської селищної ради Валерій Немировський, начальник відділення обліку мобілізаційної роботи –заступник начальника першого відділу Тульчинського РТЦК та СП, майор В’ячеслав Рузяк.
Поминальну панахиду над тілом загиблого воїна у Свято-Михайлівському Яланецькому храмі соборно відслужили священники Української Православної Церкви Томашпільського благочиння на чолі із благочинним протоієреєм Василієм.
Вічний спочинок хоробрий Воїн-Миротворець Олександр Пастухов, віднайшов на сільському  кладовищі у селі Яланець.
Доземний уклін тобі, хоробрий Воїне-Герою! Пам’ять про твій ратний подвиг назавжди залишиться у вдячній людській пам’яті, навіки буде викарбувана на серці матері-України, за мирне життя якої ти віддав найвищу ціну – своє життя. Нехай милостивий Господь прийме твою безцінну жертву і дарує спокій і Царство Небесне твоїй світлій безсмертній душі.
ВІЧНА І СВІТЛА ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЮ-ЗЕМЛЯКУ!
ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ УСІМ ПОЛЕГЛИМ ЗА УКРАЇНУ ГЕРОЯМ!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь