Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Відбулась 53 позачергова сесія селищної ради 8 скликання

Дата: 11.07.2024 17:00
Кількість переглядів: 61

11 липня під головуванням Томашпільського селищного голови Валерія Немировського відбулось засідання 53 позачергової сесії селищної ради 8 скликання. В його роботі взяли участь 17 депутатів із 26 обраних, запрошені.
Перед початком роботи присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих під час російсько-української війни Захисників та мирного населення.

Далі Валерій Федорович привітав із днем народження депутатів-іменинників Віталія Олійника, В’ячеслава Щетніцького, Лідію Нагірняк та Оксану Горупашенко. Побажав їм міцного здоров’я, миру, благополуччя та подякував за плідну працю на благо громади.
Також очільник громади представив присутнім новопризначеного начальника відділення №2 Тульчинського районного відділу поліції ГУНП у Вінницькій області підполковника поліції Олександра Берчука, який до цього часу працював у Головному управлінні Національної поліції Вінницької області.
Депутат селищної ради, директор КНП «Томашпільський ЦПМСД» Андрій Щербатий поінформував присутніх, що сьогодні у нашій громаді із плановим виїздом перебуває «Вакцинобус» із Вінницького обласного центру профілактики та контролю хвороб, фахівці якого здійснюють прийом бажаючих, обстеження, щеплення та інформування населення щодо доцільності щеплень від найбільш поширених інфекційних хвороб, що найбільше сприяє підтримці громадського здоров’я. Закликав бажаючих після засідання скористатися послугами спеціалістів пересувного медцентру.
До порядку денного пленарного засідання було включено 57 нагальних питань, які попередньо опрацьовувались на засіданнях постійних комісій.
В ході розгляду питань депутати прийняли проект рішення про  передачу міжбюджетних трансфертів до державного бюджету  (інформувала начальник фінансового управління Наталя Щербата).
Внесли зміни до рішень окремих минулих сесій: 48 сесії селищної ради 8 скликання від 22.02.2024 року №3342 «Про Програму підтримки сил безпеки і оборони України Томашпільською селищною радою на 2024 рік»; 45 сесії селищної ради 8 скликання від 14.12.2023 року №3246 «Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку Томашпільської селищної ради на 2024  рік»; 45 чергової сесії 8 скликання від 14.12.2023року  № 3247 «Про бюджет Томашпільської селищної територіальної громади на 2024 рік (0251200000)»; 9 сесії Томашпільської селищної ради 8 скликання № 1055 від 25.06.2021 року «Про встановлення податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки на території Томашпільської територіальної громади»; 9 чергової сесії 8 скликання Томашпільської селищної  ради від 25.06.2021  року  №1213; 51 позачергової сесії 8 скликання Томашпільської селищної  ради від 25.04.2024  року № 3519.     
Також внесли зміни до Комплексної програми підтримки учасників бойових дій, ветеранів війни, Захисників і Захисниць України та членів сімей загиблих Захисників і Захисниць України - мешканців Томашпільської територіальної громади на 2023-2025 роки затвердженої рішенням 42 сесії селищної ради 8 скликання від 14.09.2023 року №3077 та до Програми розвитку освіти Томашпільської територіальної громади на 2022-2025 роки, затвердженої 18 позачерговою сесією 8 скликання № 2078 від 23.12.2021року; 30 позачергової сесії 8 скликання Томашпільської селищної ради від 19.08.2022 року № 2642    (сміттєзвалище с.Стіна).
   Проголосували за надання дозволу на внесення змін до договору оренди частини приміщень третього поверху адмінбудинку №2, розташованого за адресою площа Тараса Шевченка 4.  
Надали згоду на безоплатне прийняття з державної власності у комунальну власність Томашпільської селищної територіальної громади в особі Томашпільської селищної ради об’єктів нерухомого майна та затвердження техніко-економічного обґрунтування доцільності передачі.
Прийняли проект рішення про заходи з демонтажу окремих елементів, заміну написів, що символізують радянську політику. Надали дозвіл на списання майна, що перебуває на балансі відділу освіти, спорту, культури та туризму. Підтримали рішення про присвоєння назви місцевості на території  Томашпільської  територіальної громади (інформував завідувач сектору містобудування і архітектури Валерій Луцишен).
 Значна частина прийнятих питань стосувалася землеустрою: затвердження технічної документації про встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для подальшої передачі у власність; затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, цільове призначення якої змінюється; про відведення земельної ділянки в постійне користування КНП «Томашпільський ЦПМСД» для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги; затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель на територіях сіл Олександрівка, Горишківка, Рожнятівка, Ракова, Кислицьке, Благодатне, Забіляни, Русава; затвердження звіту про експертну грошову оцінку, та для продажу земельної ділянки; затвердження проєкту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населеного пункту село Яришівка; розгляд заяв щодо вилучення земельної ділянки із користування; розгляд клопотання про передачу земельної ділянки в оренду; розгляд клопотання та заяв щодо продовження терміну дії договору оренди землі; надання дозволу на розроблення технічної документації щодо поділу земельної ділянки; надання дозволу на виготовлення проєкту землеустрою щодо зміни цільового призначення орендованої земельної ділянки; розгляд заяв щодо надання земельної ділянки у власність; затвердження умов проведення земельних торгів у формі аукціону з продажу прав оренди на земельну ділянку (інформував начальник відділу земельних ресурсів Павло Кушнір).
Також депутати прийняли проект рішення про надання дозволу на розроблення паспортів водних об’єктів, що знаходяться на території окремих населених пунктів громади.
У розділі «різне» депутати підтримали звернення до Прем`єр-міністра України Дениса Шмигаля, Міністра охорони здоров`я України Віктора Ляшка, Голови Фонду державного майна України Віталя Коваля та народного депутата України Лариси Білозір  щодо виключення з переліку об’єктів малої приватизації, що підлягають приватизації  нежитлових приміщень (колишньої санстанції).
Після закінчення засідання голова подякував депутатам за плідну та виважену роботу, побажав мирного робочого дня та успіхів у праці.
З усіма прийнятими на сесії проектами рішень можна буде ознайомитися на офіційному сайті Томашпільської селищної ради.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь