Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Відбулась заключна конференція з практичної реалізації міжнародного Проєкту “Україна - Молдова - шлях до Євросоюзу”

Дата: 20.06.2024 17:00
Кількість переглядів: 84

З 10 по 13 червня у місті Криково (Республіка Молдова) відбулась заключна конференція з практичної реалізації міжнародного Проєкту “Україна - Молдова - шлях до Євросоюзу”.

В роботі конференції взяли участь голови територіальних громад, експерти з питань місцевого самоврядування, а також публічні службовці з Республіки Молдова, України та Румунії.

Під час конференції голови територіальних громад України, примарі Молдови та Румунії обговорювали актуальні проблеми розвитку місцевого самоврядування в трьох країнах Дунайського регіону, перспективи співпраці місцевих громад, можливості подальшої допомоги Україні, підтримку біженців. Також відбувся обмін досвідом та кращими практиками з питань запобігання та протидії корупції, захисту прав людини, в тому числі національних меншин, гендерного паритету в органах публічної влади, цифрової трансформації та електронного врядування.

За результатами проведених зустрічей, селищним головою Валерієм Немировським було підписано угоди про співпрацю із головами примарій с.Савка, с.Тудора, с.Бенешти, комуни с.Штефанешти. Дані угоди мають наметі співробітництва у сферах, які становлять двосторонній інтерес на основі принципу рівноправності та взаємної вигоди.

Проєкт реалізує Вінницький регіональний центр підвищення квалфікації за підтримки Hanns Seidel Stiftung Ukraine у відповідь на резолюцію Європарламенту від 23 червня 2022 року, яка поклала початок шляху Молдови та України від кандидата до члена Європейського Союзу.

На зображенні - селищний голова Валерій Немировський та три представниці громад з Республіки Молдова

На зображенні - селищний голова Валерій Немировський, директор регіонального центру підвищення кваліфікації Тетяна Пашиніна та дві представниці громад з Республіки Молдова

На зображенні - чотири учасники конференції


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь