Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

НА ВИПУСКНИЙ ДО ТЕБЕ, ДОНЮ, Я ПРОМЕНЕМ ІЗ НЕБА ПРИЛЕЧУ...

Дата: 19.05.2024 16:20
Кількість переглядів: 73

У родини Олефірів з Херсонщини війна безжально відібрала майже все. З самого початку вторгнення вони залишились без рідного помешкання, яке зруйноване вщент, назавжди втратили надію на щасливе повернення на свою малу батьківщину, душевний мир і спокій. А тепер вона вирвала у них ще й найдорожче – рідного синочка, брата, дбайливого чоловіка, люблячого батька й дідуся – військовослужбовця Збройних Сил України Павла Володимировича Олефіра.

Сьогодні, 18 травня, у Гнаткові майже все село дружною родиною зійшлося до сільського будинку культури, де відбувалося прощання із померлим воїном. Підтримати осиротілу родину у важкому горі й провести в останню життєву дорогу хороброго воїна-захисника також прийшли побратими, представники селищної влади, старостату, священники, жителі громади.
Народився Павло Володимирович Олефір 11 листопада 1973 року у селі Олександрівка Білозерського району Херсонської області. Тут зростав, закінчив загальноосвітню школу, по закінченні якої одразу пішов служити строкову військову службу. Відслуживши три роки у військово-морському флоті повернувся додому - на Херсонщину, пішов працювати будівельником, згодом - у риболовецьке господарство. Останнім місцем його роботи у мирному житті було підприємство з виробництва метало-пластикових вікон. У 2002 році одружився, разом з дружиною Людмилою Іванівною виховували трьох дітей: доньок Вікторію і Наталю, сина Олександра.
З початком повномасштабного вторгнення, коли на рідній Херсонщині стало небезпечно та неспокійно, Павло Володимирович допоміг своїм рідним евакуюватися в безпечне місце, а сам залишився в Олександрівці, щоб допомогти врятуватися своїм односельцям. Окупанти майже вщент розбомбили село, але він до самої окупації не залишав рідних місць: чим міг допомагав своїм співвітчизникам. А вже згодом переїхав до своєї сім’ї, яка знайшла прихисток у селі Гнаткові Томашпільської громади. Влаштувався працювати на підприємство «Наша ряба».
У серпні 2022 року Павло Оліфер був мобілізований до лав Збройних Сил України, мужньо став на захист рідної Батьківщини. Службу ніс у званні  головний сержант, згодом його було призначено командиром автомобільного відділення взводу матеріального забезпечення.
На початку травня 2024 року, під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Очеретине Донецької області, Павло Володимирович став погано себе почувати і був евакуйований та доставлений в лікарню  імені І.І. Мечнікова міста Дніпра. Дев’ять днів лікарі боролися за його життя. Та, на превеликий жаль... 10 травня 2024 року серце хороброго Героя-захисника зупинилось назавжди.
Павло був напрочуд совісною, доброю і чуйною людиною, врівноваженим мудрим командиром, надійним другом і побратимом. А ще він понад усе любив своїх рідних, дуже мріяв приїхати до донечки Наталі на випускний вечір. З нетерпінням чекав на повернення з фронту дідуся онук Іванко. Та війна навіки осиротила ще одну українську родину, посіявши біль і тугу у серцях найрідніших людей.
Зі щирими словами підтримки і співчуттів на траурному мітингу, який відбувся у центрі Гнаткова, біля пам’ятника загиблим у Другій світовій війні односельчанам, до родини померлого воїна звернулися староста  Гнатківського старостинського округу Людмила Лукіянчина, перший заступник селищного голови Томашполя Віталій Годний, начальник відділення обліку мобілізаційної роботи – заступник начальника першого відділу Тульчинського РТЦК та СП, майор В’ячеслав Рузяк.
Заупокійну панахиду над тілом померлого військовослужбовця у місцевій Свято-Покровській Церкві спільно з настоятелем храму протоієреєм Миколаєм відслужили священники Української Православної Церкви Томашпільського благочиння.
Уклінно дякуємо тобі, хоробрий Герою, за твій неоціненний ратний подвиг. Нехай твоя світла і добра душа віднайде вічний спочинок у Божому Царстві Небесному, де праведні спочивають. Адже немає більшої любові у світі, як віддати своє здоров’я і життя заради ближніх.
Поховали українського командира з Херсонщини Павла Володимировича Олефіра на Гнатківському кладовищі.
ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЮ!
Вічна пам’ять і шана УСІМ ПОЛЕГЛИМ ЗА УКРАЇНУ ЗАХИСНИКАМ І ЗАХИСНИЦЯМ!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь