Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Томашпільська громада провела в останню земну дорогу воїна-захисника із Ракової

Дата: 16.05.2024 16:35
Кількість переглядів: 60

Війна, яку ми не розпочинали, з кожним днем приносить українцям все більше і більше горя та біди. Щодня за волю і незалежність рідної Держави гинуть її вірні сини і доньки.
Сьогодні, 16 травня, Томашпільська громада попрощалась та провела до місця вічного спочинку 38-річного військовослужбовця-земляка, раківчанина  – Олександра Віталійовича Пустовіта.

Народився Олександр 10 серпня 1985 року у селі Ракова. Тут ходив до дитячого садочка, закінчив школу. Далі продовжив навчання у Комаргородському професійно-технічному училищі, здобув фах тракториста. Доля не раз випробовувала Сашка на міцність. Але попри всі життєві негаразди він стійко тримався, й ніколи не ховався від труднощів.
23 грудня 2023 року Олександра Пустовіта мобілізували до лав ЗСУ. Службу проходив у званні солдат-навідник 2 механізованого  взводу 1-ї механізованої роти механізованого батальйону. Разом із побратимами не раз перебував у найнебезпечніших місцях, де велися запеклі бої. Живим бачив пекло тут – на українській землі.
Помер Воїн-Оборонець 10 травня 2024 року під час проходження військової служби за місцем дислокації військової частини у Миколаївській області. Ще одна непоправна болюча втрата, перед якою ми з сумом схиляємо голови в скорботі, про яку завжди пам’ятатимуть  усі покоління вдячних українців.
Олександр був добрим, щирим сином і братом, надійним другом і побратимом, справжнім сином-патріотом рідної Батьківщини. Саме таким назавжди запам’ятають воїна усі, хто його любив і знав.
Без найріднішої людини залишились мама Тетяна Леонтіївна, сестра Наталя. Низький уклін і щирі співчуття родині. Нехай милостивий Господь укріпить вас у великому непоправному горі і дає сил жити далі.
Поминальну панахиду над тілом померлого воїна й за всіх полеглих українських Захисників у Раківському Свято-Троїцькому храмі  соборно відслужили священники Томашпільського благочиння Української Православної Церкви, на чолі з настоятелем храму протоієреєм Василієм.
Траурний мітинг відбувся на центральній площі селища Томашпіль біля пам’ятного Знаку «Борцям за свободу і незалежність України». До згорьованої родини зі щирими словами співчуттів звернулися староста  Раківського старостинського округу Ніна Пацюк, перший заступник селищного голови Томашполя Віталій Годний, начальник відділення обліку мобілізаційної роботи – заступник начальника першого відділу Тульчинського РТЦК та СП, майор В’ячеслав Рузяк.
Поховали хороброго українського воїна-земляка Олександра Пустовіта на Раківському кладовищі.
Вічна шана тобі, Герою! Нехай в мирі з Богом спочиває твоя добра душа. Пам'ять про твій ратний неоціненний подвиг нехай ніколи не згасне у віках...
ВІЧНА ПАМЯТЬ УСІМ ПОЛЕГЛИМ ЗА УКРАЇНУ ЗАХИСНИКАМ І ЗАХИСНИЦЯМ!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь