Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

ЯК ШКОДА ТИХ, КОГО ЗАБРАЛИ НЕБЕСА, КОГО ВIЙНА В БЕЗСМЕРТНI СПИСКИ ЗАПИСАЛА...

Дата: 17.05.2024 14:55
Кількість переглядів: 75

Навіть страшно думати про те, якою дорогою ціною Україна протистоїть ворогові. Дуже боляче говорити про втрати, коли із життя йдуть зовсім молоді люди, у яких попереду мало би бути ціле життя… Нам залишається лише пам’ять, світла пам’ять про Героїв, які ціною власного життя виборюють мир, волю і незалежність рідній Батьківщині.

      Сьогодні, 17 травня, у центрі села Велика Русава, біля пам’ятника загиблим у Другій світовій війні односельчанам відбулося відкриття та освячення пам’ятної Дошки загиблому воїну-земляку, учаснику АТО, солдату-стрільцю Збройних Сил України – Денису Романовичу Луцишену.
Загинув військовослужбовець 24 лютого 2024 року в районі населеного пункту Ласточкіно Донецької області під час виконання бойового завдання. За проявлену бойову доблесть в обороні Донецька та Луганська під час антитерористичної операції Захисник був відзначений бойовими нагородами учасника АТО.
У пам’ятному заході взяли участь родина, представники селищної влади та місцевого старостату, педагоги та учні Великорусавського ліцею, вдячні односельчани.
     Зі щирими словами підтримки і співчуттів до родини загиблого воїна звернулися головний спеціаліст відділу загально-організаційного відділу Великорусавського старостинського округу Микола Коваль, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Борис Наконечний, директор Великорусавського ліцею Іван Горобець, начальник відділення обліку мобілізаційної роботи – заступник начальника першого відділу Тульчинського РТЦК та СП, майор В’ячеслав Рузяк, настоятель місцевого Свято-Покровського храму протоієрей Сергій, учні місцевого ліцею.
Чимало світлих і теплих спогадів у цей день пролунало на адресу загиблого Дениса. Великорусавчани назавжди запам’ятають його як доброго, щирого й  привітного хлопця, який був міцним, надійним плечем для своїх рідних і чуйним односельчанином.    
Право відкрити меморіальні Дошку надали батькам загиблого воїна   Роману Івановичу, Олександрі Федорівні та сестрі Олені. Освячення пам’ятного знаку з поминальною молитвою здійснив протоієрей Сергій.
Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблого односельця, запалили свічі пам’яті, поклали квіти до підніжжя меморіальної Дошки.
На останок до присутніх звернулася сестра загиблого воїна Олена. Вона щиро подякувала усім, хто у важку хвилину всіляко підтримував родину, допомагав і співчував.
Ім’я хороброго воїна-Захисника Дениса Романовича Луцишена навіки вписане в нетлінні сторінки історії України і людської пам’яті. Віримо, що цей пам’ятний знак завжди буде нагадувати усім поколінням великорусавчан про ту незбагненно велику ціну, яку заплачено за наше мирне життя, про жертовний подвиг усіх українських Захисників, які загинули у боротьбі за суверенітет і цілісність України.
ВІЧНА І СВІТЛА ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЮ!

Як шкода тих, кого забрали Небеса,
Кого вiйна в безсмертнi списки записала...
Хай згасла свiчка, але пам’ять не згаса,
Бо нас життям вiд смертi захищали.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь