Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

З нагоди Дня Соборності України в Томашполі відбулося урочисте покладання квітів

Дата: 22.01.2024 10:20
Кількість переглядів: 85

Сьогодні, 22 січня, у Томашполі після Всеукраїнської хвилини мовчання на честь Дня Соборності і Свободи України та 105-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку «Борцям за Свободу і Незалежність України» та пам’ятної Дошки «Слава і пам’ять Томашпілля».

У заході взяли участь: керівництво громади, працівники селищної ради та її структурних підрозділів, громадськість селища.
Звертаючись до присутніх, очільник громади, Валерій Немировський, зазначив, що: «Акт Злуки, проголошений 105 років тому – 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві, став епохальною історичною подією, коли українські землі об’єдналися в одній державі. Це стало основоположною віхою українського державотворення, увінчало соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини.  Споконвічною мрією українців було об’єднання розрізнених частин України в межах однієї держави. Ця мрія збулася. А сьогодні російський агресор знову хоче знищити нашу державу, але єдність допомагає нам продовжувати свою боротьбу за свободу. Боротьбу, яка неодмінно закінчиться нашою Перемогою. Дякуємо нашим мужнім Захисникам і Захисницям за стійкість і надійний захист. Вічна і світла пам’ять усім полеглим Героям, які в різні часи ціною власного життя відстоювали незалежність та волю рідної Батьківщини та безвинно загиблим під час російської агресії нашим співвітчизникам. Віримо, що територіальна цілісність України залишиться непорушною. І жодна ворожа сила не зламає сильну духом націю. Ми подолаємо всі складнощі та збудуємо сильну європейську країну – гідну наших дітей. Адже наша єдність – це наша зброя!».
Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього, як на полі бою, так і в тилу. Коли ми, з різних регіонів, разом працюємо, боремося з окупантами, створюємо знакове і важливе, адже ціль у нас спільна - незалежна, демократична і соборна Україна.
Єднаймося!   

працівники біля адміністративної будівлі Томашпільської селищної ради селищний голова Валерій Немировський та працівникі селищної ради на площі біля адмінбудівлі Томашпільської селищної радиселищний голова Валерій Немировський та перший заступник Віталій Годний з квітамиселищний голова Валерій Немировський та перший заступник Віталій Годний кладуть квіти до пам’ятного знаку «Борцям за Свободу і Незалежність України»селищний голова Валерій Немировський, його заступники та керуюча справами Інна Шклярук з квітамикладуть квіти до пам'ятної дошкипам’ятна дошка «Слава і пам’ять Томашпілля» та портрети полеглих захисників з Томашпілля

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь