Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

ПАМ’ЯТАЄМО. ЄДНАЄМОСЯ. ПЕРЕМОЖЕМО!

Дата: 25.11.2023 09:30
Кількість переглядів: 102

Вже багато років четверта субота листопада об’єднує українців через спільне болюче минуле. Цього дня ми вшановуємо пам’ять невинно замордованих жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.

 Сьогодні, 25 листопада, у селищі Томашпіль біля пам'ятних знаків «Пам’яті жертв Голодомору»  відбулось покладання квітів. Вшанувати пам’ять мільйонів загиблих українців прийшли заступники голови Томашпільської селищної ради Віталій Годний, Борис Наконечний, керуюча справами виконавчого комітету Інна Шклярук, працівники селищної ради. Присутні схилили голови перед світлою пам’яттю тих, хто потрапив у грізні жорна тоталітарного режиму, кого забрала голодна смерть, вшанували пам’ять про них хвилиною мовчання і щирою молитвою. До підніжжя пам’ятників поклали квіти з колосками пшениці,  запалені лампадки.
   Багато трагедій пережив український народ, але жахливішого лиха, як Голодомори, історія не знає. Внаслідок цих страшних подій Україна втратила мільйони невинно замучених голодом людських життів, 1,5 мільйони із яких - діти. За своїм вражаючим масштабом Голодомор можна порівняти тільки із втратами нашого народу під час Другої світової війни. І це не історична давнина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять кожного покоління українців.
Сьогодні, о 16.00 годині разом з усією Україною схилімо голови в глибокій скорботі, спільною молитвою згадаймо усіх жертв, замордованих голодною смертю. Запалімо свічу пам’яті у кожній оселі, та кожен у своєму серці. Адже маємо твердо усвідомити - щоб цього ніколи більше не повторилося з нашими дітьми, внуками і правнуками – маємо ПЕРЕМОГТИ, маємо бути соборні у захисті нашої Батьківщини, непохитні та свідомі у своєму виборі. Висловлюємо співчуття нащадкам загиблих. Нехай милостивий Господь прийме їхні світлі душечки до Царства Божого, а нас укріпить у єдності, вірі, надії і любові.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь