Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Працівників культури громади привітали з професійним святом

Дата: 09.11.2023 15:54
Кількість переглядів: 90

9 листопада у великій залі Томашпільської селищної ради відбувся урочистий захід з нагоди відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва. У заході взяли участь працівники Центру культури і дозвілля селищної ради, клубних установ, фахівці відділу культури, викладачі музичної школи, аматори культурної діяльності, бібліотекарі, ветерани праці культурної сфери. Словом усі, хто вміло тримає культурний фронт, формує духовність та почуття гідності кожного жителя громади. Хто за велінням серця і душі обрав професію, покликанням якої є збереження та примноження безцінних духовних скарбів нашого мальовничого Томашпілля, і з гідністю несе її через усе життя.  

Усіх присутніх на заході привітав голова Томашпільської селищної ради Валерій Немировський. Він побажав служителям культури міцного здоров’я, миру, добра, благополуччя, творчих успіхів та подякував за самовіддану працю та вагомий вклад у культурний розвиток нашої громади й у спільну справу наближення Перемоги – за проведення патріотичних заходів та благодійних концертів на підтримку воїнів ЗСУ.
З нагоди професійного свята грамотами та грошовими винагородами від селищної ради нагороджено: головного  спеціаліста відділу освіти, культури, спорту і туризму Інну Карпин (яку, до речі, у цей день вітали ще й із днем її народження), директора філії «Центру культури і дозвілля» Стінянського будинку культури Людмилу Базюк, директора філії «Центру культури і дозвілля» Гнатківського будинку культури Ларису Лімчук, директора філії «Центру культури і дозвілля» Комаргородського будинку культури Олександра Зализюка, режисера театралізованих заходів та свят «Центру культури  і дозвілля» Томашпільської селищної ради Олега Стебельського, завідувача відділу з основних видів діяльності «Центру культури і дозвілля» Віталія Мельника, аматорів культурної діяльності Давида Курана, Федора Олійника, Анатолія Шпикуляка, Володимира Григорця, Миколу Накорчевського, Віталія Красножона, Володимира Жарія, Руслана Трачука, Олександра Васильківського.
Цінними подарунками та словами щирої вдячності від селищної ради за багаторічну культурно-просвітницьку діяльність вшанували ветеранів галузі культури: Петра Скрипая, Олександра Мазура, Василя Бугая, Володимира Ярового, Галину Загроцьку, Василя Вакарука, Людмилу Олійник, Валентину Кащук, Світлану Вершигору, Ольгу Кобиль, Віру Грушевич, Вікторію Кітурко, Анастасію Кузнєцову, Тетяну Марчак, Валентину Хобер, Галину Чорну, Тетяну Багомедову, Ніну Бабину, Олену Горбатюк, Марію Горбатюк (Хрущ), Марію Кмитюк, Надію Лозінську, Галину Мардан, Олену Побережну, Галину Сідак.
Святковий захід провела керуюча справами виконавчого комітету селищної ради Інна Шклярук. А музичними дарунками працівників культури у цей день щедро віншували вихованці дитячої музичної школи  Ірина Кривов’яз, Богдана Пилипчук, Ірина Барт, викладачі музичної школи Євген Юзвак та Валентина Віцькова, віночок загальновідомих українських пісень подарувала присутнім староста Гнатківського старостинського округу Людмила Лукіянчина. Не втримався від пісенного дарунка своїм колегам й талановитий соліст та неперевершений ведучий багатьох культурних заходів громади  Олег Стебельський, який виконав для них кілька відомих українських хітів.  
Шановні працівники культури! Ваше професійне свято – це ще одна нагода подякувати вам за майстерність і творчість. Ваш талант та відданість роботі збагачують і розвивають безцінні скарби національної культури нашого краю. Це вкотре доводить, що творчий, інтелектуальний та духовний потенціал нашої держави – невичерпний, а нескорена мужня українська нація – незламна.
На жаль, війна усе ще не стихає,
Так ранять душу прояви її,
А ваш талант ці рани заживлає,
Бинтує піснею і музикою їх.
Стає калібром зброї, що рятує,
Бійцям на фронті сили додає,
Із мамою-сиріткою воркує,
Що горенько від втрати сина п’є.
Людські тривоги, радощі і болі
Сприймаєте душею, як свої.
І оберегами стають у людських долях
Тоді народу нашого пісні.
Ви додаєте сил для Перемоги,
І віри всім, хто бореться і жде.
Ваш голос серця долина до Бога
Молитвою, щоб наближався день,
Коли засяє небо наше миром,
І слово «ПЕРЕМОГА!» залуна.
І злине пісня невмируща й щира
Про те, що закінчилася війна!
(Автор вірша Антоніна Булавко).
Нехай так і буде. Нехай культура, як джерело натхнення і любові плекає нашу силу, мужність, міць і волелюбний дух нації, який ніколи і нікому не здолати. Нехай музика і краса, яку ви творите і даруєте людям, наповнюють усі серця гармонією в ім’я миру, злагоди і любові.
ДОЗЕМНО ДЯКУЄМО ЗА ЗАХИСТ НАШИМ МУЖНІМ ВОЇНАМ, ЗАВДЯКИ ЯКИМ МИ МОЖЕМО СПОКІЙНО ЖИТИ І ПРАЦЮВАТИ!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь