Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

З ЮВІЛЕЙНИМ ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ

Дата: 16.10.2023 15:50
Кількість переглядів: 127

У пору золотої осені у долю прекрасної людини, люблячої матусі, найдобрішої у світі бабусі, прабабусі жительки Томашполя Олександри Петрівни Заболотньої завітав поважний, увінчаний життєвою мудрістю та людською шаною, 90-й ювілейний день народження.

Привітати іменинницю у цей знаковий день від імені голови Томашільської селищної ради Валерія Немировського, депутатів, працівників селищної ради та усіх жителів громади завітали головні спеціалісти відділу освіти, культури, спорту і туризму Григорій Слободян та Інна Карпин. Вони побажали  іменинниці міцного здоров’я, миру, благополуччя, щасливого довголіття та від селищної ради вручили пам’ятний подарунок і квіти.
На превеликий жаль Олександра Петрівна вже два роки через важку хворобу прикута до ліжка. Тож про долю найріднішої людини нам розповіла її донечка Тетяна Андріанівна Чабан.
Народилася ювілярка у великій, багатодітній селянській сім’ї 15 жовтня 1933 року в селі Дорка, Тверської області (вона була 10 дитиною). Дитинство випало на її долю важке і голодне, адже припало на роки Другої світової війни та повоєнне лихоліття. Одразу після закінчення 7 класів середньої школи вступила навчатися до сільськогосподарського технікуму на бухгалтера. За розподілом молодого фахівця направили працювати в місто Ізмаїл Одеської області, згодом Олександра перевелася у село Шевченкове Кілійського району. Тут доля подарувала їй зустріч зі своєю другою половинкою - Андріяном Заболотнім, який на той час лише повернувся зі служби в армії. Одружилися, разом зводили та облаштовували сімейне гніздечко, народили та виховали трьох дітей: двох синів Дмитра і Володимира, донечку Тетяну.
Усе своє трудове життя Олександра Петрівна віддала бухгалтерській справі: працювала бухгалтером на цегельному заводі, в школі, а перед виходом на заслужений відпочинок великі роки працювала у бухгалтерському відділі місцевого Шевченківського колгоспу. І де б вона не працювала, всюди чула на свою адресу лише хороші відгуки від співробітників та керівництва, адже була дуже старанною в роботі, совісною і людяною.
З 1995 року Олександра Петрівна проживає з сім’єю донечки Тетяни. Завжди старалася бути корисною для дітей, без діла ніколи не сиділа: няньчила онучат, допомагала по господарству. Та найбільше матуся старалася підтримувати своїх дітей щирою молитвою, завжди була для них взірцем виваженості і смиренності – за все, що відбувалося в житті кожного вчила дякувати Богу.
За свій поважний вік довелось пережити їй і чимало гірких втрат: у 51 рік стала вдовою, боляче переживала втрату старшого сина Дмитра  і зятя Миколи.
Тетяна Андріанівна вважає, що секретом довголіття матусі є її глибока віра в Бога та безмежна доброта й любов до усіх, хто її оточує.
Шановна Олександро Петрівно, від всієї громади щиро вітаємо Вас зі славним ювілеєм! Бажаємо Вам здоров’я і благополуччя, родинного затишку, злагоди і миру. Залишайтесь і надалі такою ж міцною духом.  Нехай Господь ще довго посилає Вам свої милості і щедроти на многая і благая літа!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь