Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

У Раківській гімназії відкрили «Клас безпеки»

Дата: 19.09.2023 16:30
Кількість переглядів: 94

19 вересня відбулось відкриття класу безпеки у Раківській гімназії. Цей навчальний простір, відкритий у межах Всеукраїнського проєкту «Клас безпеки», який запроваджують в закладах освіти МВС разом з ДСНС та МОН по всій Україні.
Проєкт має на меті навчання школярів правилам пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги та створення безпечних умов для учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану.

У відкритті взяли участь народний депутат України Лариса Білозір, заступник начальника ГУ ДСНС України у Вінницькій області Олег Сторожук, начальник відділу агітаційно-пропагандистської роботи ГУ ДСНС України у Вінницькій області Оксана Урбанська, заступник голови Тульчинської РВА Володимир Скалій, заступник начальника Тульчинського РУ ГУ ДСНС України у Вінницькій області Михайло Сливка, начальник відділу організації пожежно-профілактичної роботи та заходів цивільного захисту Тульчинського районного управління ГУ ДСНС України у Вінницькій області, підполковник служби цивільного захисту Олександр Бендержицький, провідний фахівець відділу організації пожежно-профілактичної роботи та заходів цивільного захисту Тульчинського районного управління ГУ ДСНС України у Вінницькій області Світлана Подвишенська, голова Громадської організації «Життя та розвиток громад» Валентина Сутика, секретар Томашпільської селищної ради Оксана Потуторовська, начальник відділу освіти, спорту, культури та туризму Ігор Ярош, староста села Ракова Ніна Пацюк.
Запрошені на відкриття представники ДПРЧ-28 та Нацполіції провели для учнів практичні заняття в ігровій формі. Діти активно спілкувалися з рятувальниками, запитували про пожежну безпеку, вибухонебезпечні предмети, повітряну тривогу тощо. Також, вони мали можливість за участі представників ДПРЧ особисто проінспектувати справжній пожежний автомобіль, поміряти форму та спробувати себе у ролі рятувальника. Перший урок безпеки для дітей провели фахівець Тульчинського районного управління ГУ ДСНС України у Вінницькій області Світлана Подвишенська та вчитель основ здоров’я Раківської гімназії Юлія Лущак.
Клас розділений на кілька навчальних зон та обладнаний муляжами вибухонебезпечних предметів, інвентарем для домедичної допомоги, пожежної безпеки. Тут діти різних вікових груп зможуть теоретично та практично навчатися основ пожежної й протимінної безпеки, правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога»та правил надання домедичної допомоги.
Директор Раківської гімназії Наталія Гранчак щиро дякує усім, хто матеріально допоміг у облаштуванні цього чудового простору безпеки для школярів: голові Томашпільської селищної ради Валерію Немировському, начальнику відділу освіти, спорту, культури та туризму Ігорю Ярошу, голові ГО «Життя та розвиток громад» Валентині Сутиці, представникам ГУ ДСНС України у Вінницькій області Олегу Сторожуку, Оксані Урбанській та Тульчинського районного управління ГУ ДСНС України у Вінницькій області Олександру Бендержицькому. Особливі слова вдячності народному депутату України Ларисі Білозір, яка завжди позитивно відгукується на прохання допомогти Раківській гімназії. Щира вдячність також випускникам школи минулих років Ірині Сауляк, Катерині Мощенко, Андрію Гороховому, Олександру Пацюку та вчителю Інзі Знахорській, які допомогли придати у клас 5 муляжів протипіхотних мін.
Завдяки спільним зусиллям відтепер раківські школярі матимуть де навчатися правилам пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомитися з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги.
Безпечного вам навчання, дорогі діти. Дай, Боже, щоб набуті вами навички правил безпеки ніколи не довелось випробовувати у житті.

На зображенні може бути: 5 людей, лікарня та текст

На зображенні може бути: 3 людиниНа зображенні може бути: 3 людиниНа зображенні може бути: 7 людей, швидка допомога та текст «P 28 томашпль»На зображенні може бути: 4 людини та швидка допомога


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь