Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Відбулася 42 чергова сесія Томашпільської селищної ради 8 скликання

Дата: 14.09.2023 15:33
Кількість переглядів: 165

Сьогодні, 14 вересня, у великій залі засідань селищної ради під головуванням очільника Томашпільської громади Валерія Немировського відбулася чергова 42-а сесія 8 скликання. В ній взяли участь 18 депутатів із 26 обраних, запрошені.
Перша осіння сесія розпочалася з приємних моментів. Перш за все Валерій Федорович привітав із днем народження депутатів – серпневих та вересневих іменинників - Ларису Марущак, Романа Вергеліса, Наталію Петригу, Анатолія Сідака, В’ячеслава Моставлюка.

Напередодні професійних свят, які цього року припадають на 17 вересня, голова також привітав колективи рятувальників та працівників лісо-мисливських господарств нашої громади. Побажав їм міцного здоров’я, натхнення, витримки, плідних успіхів у праці, і, таких бажаних для всіх, Перемоги та миру.
За сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та з нагоди відзначення професійного свята – Дня рятувальника, Валерій Федорович вручив Грамоти та грошові винагороди від селищної ради командирам відділення караулу 28 державної пожежно-рятувальної частини смт. Томашпіль, головним майстрам – сержантам служби цивільного захисту Олександру Величку та Олександру Вікаренку, водію караулу 28 державної пожежно-рятувальної частини смт. Томашпіль, майстру-сержанту служби цивільного захисту Сергію Владиченку.
Вітаючи з наступаючим професійним святом працівників лісу, Валерій Федорович подякував їм за сумлінну працю та з гордістю відмітив, що в нашій громаді дуже ретельно і дбайливо налагоджена робота по забезпеченню дровами родичів військовослужбовців та жителів громади. А з нагоди професійного свята від селищної ради вручив Грамоти та грошові винагороди лісничому Томашпільського лісництва філії «Тульчинське лісомисливське господарство» державного спеціалізованого господарства «Ліси України» Віталію Дунському, єгеру Томашпільського лісництва філії «Тульчинське лісомисливське господарство» державного спеціалізованого господарства «Ліси України» Віктору Кривенку, лісникам обходів №4 та №16 дочірнього підприємства «Томашпільський райагроліс» Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підсприємства «Віноблагроліс» Михайлу Ручковському та Михайлу Прокопову, головному бухгалтеру дочірнього підприємства «Томашпілсьький райагроліс» Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підсприємства «Віноблагроліс» Галині Галуші.
Приємно зазначити, що в цей день серед числа тих, кого віншували були і юні спортсмени нашої громади - майстер спорту України з рукопашного бою, учасниця Всесвітніх спортивних ігор, офіцер поліції Юлія Максименко, яка на початку вересня у складі спортсменів збірної України взяла участь у VІІ Всесвітніх іграх (CSIT WORLD SPORTS GAMES 2023), котрі проходили в італійському місті Червія, та у версіях фул-контакт і семі-контак виборола бронзові нагороди. А також майстер спорту України з рукопашного бою Юрій Гнип, який на днях теж має їхати у складі  національної збірної команди України на Чемпіонат Світу ІСО з рукопашного бою (серія комбат самозахист ІСО), що проходитиме з 15 по 25 жовтня у англійському місті Халл.
Валерій Федорович подякував спорсменам за пропаганду здорового способу життя, за старанність та силу волі. А ще за те, що своїми спортивними досягненнями вони на світовому рівні прославляють не лише нашу громаду, а й всю Україну. Побажав спортсменам подальших здобутків і великих перемог. Керівництво громади завжди фінансово підтримує талановитих спортсменів-земляків. І на цей раз депутатами було прийняте рішення виділити з бюджету громади потрібну суму коштів для поїздки спортсмена на змагання такого високого рівня.
Далі пленарне засідання продовжилось у звичному робочому режимі. Першим депутати затвердили проект Програми підтримки внутрішньо переміщених осіб, що зареєстровані на території Томашпільської селищної ради на 2023-2024 роки.
Проголосували за затвердження Комплексної програми підтримки учасників бойових дій, ветеранів війни, Захисників і Захисниць України та членів сімей загиблих Захисників і Захисниць України - мешканців Томашпільської територіальної громади  на 2023-2025 роки.
   Затвердили звіт про роботу відділу освіти, спорту, культури та туризму Томашпільської селищної ради у 2022-2023 навчальному році та завдання на 2023-2024 навчальний рік.
Підтримали проект про упорядкування штатів КУ «Центр надання соціальних послуг». А також  проект про затвердження та регулювання тарифів на соціальні послуги КУ «Центр надання соціальних послуг» Томашпільської селищної ради.
Погодили проект про отримання міжбюджетного трансферту.  
Проголосували за внесення змін до рішень окремих попередніх сесій: 33 чергової сесії Томашпільської селищної ради 8 скликання від 22.12.2022 р № 2730 «Про затвердження Програми соціального захисту населення Томашпільської селищної ради на 2023 рік»;  33 сесії селищної ради 8 скликання від 22.12.2022 року №2733 «Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку Томашпільської селищної ради на 2023  рік»:  33 сесії селищної ради 8 скликання від 22.12.2022 року №2732 «Про затвердження Програми проведення культурно-освітніх заходів Томашпільської селищної ради на 2023  рік»; 13 сесії селищної ради 8 скликання від 10.09.2021 року №1593 «Про затвердження Програми розвитку житлово-комунального господарства на території Томашпільської селищної ради на 2021-2024 роки»;  23 сесії селищної ради 8 скликання від 15.02.2022 року № 2559 «Про Програму підготовки територіальної оборони та місцевого населення до участі  в русі  національного спротиву на території Томашпільської селищної ради на 2022-2025 роки; 33 чергової сесії 8 скликання від 22.12.2022 року № 2735 «Про бюджет Томашпільської селищної територіальної громади на 2023 рік (02512000000)».
   Затвердили проект Плану роботи Томашпільської селищної ради на ІV квартал 2023 року.
   Одноголосно проголосували за передачу у господарське відання відділу освіти, спорту, культури та туризму Томашпільської селищної ради майна для подальшого утримання і обслуговування.
Узгодили проект детального плану території для розташування кладовища за межами села Липівка.
А також депутатами було затверджено два проекти рішень з питань нерухомого майна та понад двадцять проектів з питань землеустрою.
У розділі різне депутати додатково розглянули та прийняли проекти рішень про упорядкування штатів у Томашпільському ЗДО «Сонечко»  та Антонівському ЗДО «Пролісок»; затвердили Положення про порядок оплати та надання пільг по оплаті за навчання в КЗ «Томашпільська  дитяча музична школа»; про затвердження звіту та оцінку майна вбудованого приміщення магазину, а також про включення об’єктів нерухомого майна до переліку першого типу, яке перебуває на балансі Томашпільського комунального підприємства.
Загалом на черговому засіданні 42-ої сесії Томашпільської селищної  ради було розглянуто 44 нагальних питання та прийнято до них відповідні рішенні. Усі питання попередньо розглядалися та вивчалися на засіданнях постійних комісій.
Засідання сесії пройшло злагоджено та конструктивно. По закінченні голова Томашпільської селищної ради Валерій Немировський подякував депутатам за командну роботу, побажав усім здоров’я та плідних успіхів у праці задля розвитку громади, спільної Перемоги і миру.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь