Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

У ТОМАШПОЛІ ВІДКРИТО ДОШКУ ПАМ’ЯТІ ЗАГИБЛИМ ВОЇНАМ-ЗЕМЛЯКАМ ГРОМАДИ

Дата: 29.08.2023 16:28
Кількість переглядів: 250

Сьогодні, 29 серпня, вся Україна схиливши голови вшановує пам’ять  загиблих захисників, які у 2014 році у соняшникових полях під Іловайськом поклали свої життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни та перед десятками тисяч полеглих захисників і захисниць України в нинішній російсько-українській війні. Серед яких, на превеликий жаль, є й імена  31 воїна-Героя з Томашпільської громади.

Саме сьогодні в знак шани та пам’яті про полеглих воїнів-земляків громади у Томашполі відбулась знакова подія – відкриття комплексної Меморіальної дошки «СЛАВА І ПАМ’ЯТЬ ТОМАШПІЛЛЯ».
У відкритті взяли участь представники влади Томашпільської селищної ради, Тульчинської РВА, старости, родини загиблих Героїв, друзі, побратими, священнослужителі, громадськість.
Зі зворушливими промовами до членів родин загиблих воїнів та присутніх звернулися голова Томашпільської селищної ради Валерій Немировський та голова Тульчинської районної військової адміністрації Олександр Гаврилюк.
Присутні хвилиною мовчання та спільною молитвою вшанували світлу пам’ять загиблих воїнів-земляків: Віктора Саванчука, Ігоря Гаврилюка, Анатолія Дубчака, Олександра Гладія, Вадима Тарабанова, Павла Біліка, Олександра Загороднюка,  Вадима Ковальчука, Романа Кушніра, Сергія Борденюка, Ігоря Бойка, Яна Чорного, Олександра Зініва, Валерія Миколайчука, Владислава Григорця, Володимира Палія, Валерія Бандиша, Анатолія Сафіна, Володимира Задої, Олега Кошаринського, Ігоря Гаврилюка, Дмитра Козака, Олександра Скорука, Геннадія Олійника, Анатолія Пасічника, Григорія Волошина, Олександра Чорнописького, Олександра Васалатія, Володимира Говтвяна, Олександра Резніка, Миколу Лозінського.
Шлях будь-якої війни завжди всіяний болем і сльозами. Важко і боляче усвідомлювати те, що вона бездушно вириває із життя кращих із кращих - молодих, повних сил, надій та планів мужніх патріотів України. Нічим не заповнити цих втрат. Жодними словами не втішити рідних і близьких. І лише одне, що може пом’якшити цю гіркоту втрат – це наша пам’ять та  розуміння того, що ці жертви були не марними.  
Ми завжди будемо в неоплатному боргу перед загиблими Героями-земляками та їх родинами.  Наш з вами святий обов’язок – шанувати пам’ять та бути гідними ратного подвигу кожного, хто не пошкодував свого життя за Україну, її волю, її мир, за кожного із нас, за гідне майбутнє нашої Батьківщини, допомагати їх рідним.
По завершенні заходу присутні поклали квіти пам’яті до підніжжя пам’ятної Дошки та Знаку «Борцям за Свободу та Незалежність України».
ВІЧНА І СВІТЛА ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЯМ!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь