Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Відбулось чергове засідання виконавчого комітету селищної ради

Дата: 24.08.2023 16:55
Кількість переглядів: 171

24 серпня 2023 року під головуванням очільника Томашпільської громади Валерія Немировського відбулося чергове засідання виконавчого комітету Томашпільської селищної ради за участі членів виконавчого комітету, запрошених.
Традиційно засідання розпочалося з виконання Державного Гімну України. Валерій Федорович також привітав усіх присутніх з державним святом – Днем Незалежності України, побажав усім здоров’я, миру, плідних успіхів у роботі на благо громади та Батьківщини.

Першим члени виконкому заслухали звіт начальника освіти, культури, спорту та туризму Ігоря Яроша про готовність освітніх закладів громади до роботи у 2023-2024 навчальному році. Ігор Іванович зазначив, що майже всі освітні заклади громади вже повністю готові  розпочати очне навчання школярів та дошкільнят 1 вересня нинішнього року.  Він також з приємністю відмітим, що 95 відсотків освітніх закладів нашої громади мають облаштовані за всіма правилами безпеки укриття, що дасть можливість убезпечити дітей та всіх учасників навчального процесу під час небезпечних ситуацій. Він щиро подякував за старанну роботу керівникам та трудовим колективам освітян, батькам за зроблену велику, кропітку роботу, керівництву громади та старостам - за надання допомоги освітнім закладам.
Далі про роботу закладів культури у ІІ кварталі 2023 року звітувала головний спеціаліст відділу освіти, культури, спорту та туризму Інна Карпин.
На засіданні було затверджено низку змін до рішень: 33 чергової сесії 8 скликання від 22.12.2022 року №2735 «Про бюджет Томашпільської селищної територіальної громади на 2023 рік» (02512000000) (Інформувала начальник фінансового управління Наталя Щербата). А також до фінансових планів на 2023 рік КНП «Томашпільський ЦПМСД», КНП «Томашпільська ЦРЛ», КП «Томашпільське інвестиційне агентство», Томашпільського КП, КП «Томашпільводоканал».
Прослухано  звіти про виконання фінансового плану за ІІ квартал 2023 року КНП «Томашпільський ЦПМСД», КНП «Томашпільська ЦРЛ», КП «Томашпільське інвестиційне агентство», Томашпільського КП, КП «Томашпільводоканал» (звітували головний бухгалтер КНП «Томашпільський ЦПМСД» Світлана Дідур, головний бухгалтер КНП «Томашпільська ЦРЛ» Інна Балинська, директор КП «Томашпільське інвестиційне агентство  Наталя Дурбак», головний бухгалтер Томашпільського КП Вадим Денега, головнний бухгалтер КП «Томашпільводоканал» Вікторія Дідик ).
Затверджено проєкти фінансового плану на 2024 рік КНП «Томашпільський ЦПМСД», КНП «Томашпільська ЦРЛ», КП «Томашпільське інвестиційне агентство», Томашпільського КП, КП «Томашпільводоканал».
Далі члени виконкому проголосували за затвердження проєкту про встановлення пам’ятної дошки на будівлі Гнатківського академічного ліцею військовослужбовцю-земляку Вадиму Ковальчуку, який загинув у боротьбі за свободу і незалежність України.
Затвердили рішення про надання дозволу на зріз 99 аварійних дерев на різних територіях громади.
Наступними були прийняті відповідні рішення до питань соціального характеру: про призначення, на основі висновків органів опіки та піклування, опікунства над непрацездатними особами та розглянуто заяви щодо призначення компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі (інформував начальник відділу соціального захисту Олександр Недомовний).
Кілька розглянутих питань стосувалися правового захисту неповнолітніх дітей. В них, зокрема, йшлося про доцільність роз’єднання дітей-сиріт, та встановлення над ними опікунства родичів, та про надання дозволу на зміну реєстрації місця проживання неповнолітньої дитини (інформувала начальник служби у справах дітей Оксана Ярош).
Далі було затверджено ряд проектів про видачу дублікатів свідоцтва на право особистої власності взамін втрачених оригіналів. А також проєктів з питань землеустрою: присвоєння адресного номера об’єкту будівництва релігійної організації, кількох житлових будинків та про затвердження актів обстеження  технічного стану виробничої будівлі та  нерухомого майна пошкоджених внаслідок буревію та про надання їм допомоги на відшкодування збитків.
Частина питань, затверджених у цей день членами виконавчого комітету, стосувалася виділення одноразової грошової допомоги на лікування громадянам та пораненим під час захисту Батьківщини військовослужбовцям нашої громади (інформував директор КНП "Томашпільська ЦРЛ" Ігор Горупашенко). А також про надання одноразової допомоги на поховання близьких родичів.  
Останнім на засідання було розглянуто та прийнято до відома проєкт рішення про затвердження кошторису витрат на придбання предметів, матеріалів, обладнання, інвентаря для обладнання найпростішого укриття при денному центрі соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства.
А загалом на засіданні було розглянуто 77 нагальних питань та прийнято до них відповідні рішення.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь