Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

28 липня – День Української державності

Дата: 28.07.2023 08:00
Кількість переглядів: 124

Шановні жителі та гості Томашпільської громади!
Сьогодні Україна вдруге відзначає День Української Державності 28 липня - у День Хрещення Київської Русі-України, коли вшановується пам’ять видатного державотворця, святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого, який прийняттям у 988 році Християнства засвідчив цивілізований вибір Київської Русі, спадкоємцями якої є Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава, Карпатська Україна та сучасна Україна.

Саме  ця  дата  нагадує нам про більш ніж тисячолітню історію державотворення, про історичний шлях, пройдений українським народом до заповітної мрії багатьох його поколінь – створення   високорозвиненої, незалежної, могутньої та процвітаючої держави.
Сьогодні процес державотворення продовжується.
Триває сімнадцятий місяць повномасштабної страшної, кривавої війни, яка торкнулася життя кожного українця, та дев’ятий рік війни на Донбасі. Продовжуються запеклі бої  за свободу, єдність, демократію  та право українців творити своє майбутнє. Кращі сини та доньки нашої країни щодня віддають життя за мир та спокій на рідній землі.
Але попри біль і сльози, ми тримаємо оборону й даємо гідну відсіч ворогу, демонструємо усьому світові свою незламність, віру і героїзм.
Уклінно дякуємо нашим Захисникам і Захисницям, які нині  мужньо боронять нашу землю від російської навали та всім, хто своєю працею підтримує міцний тил.
Нехай Господь оберігає наш край, нашу Батьківщину. Просімо у Нього єдності, сили і мудрості, любові і милосердя один до одного. Бо лише з міцною вірою в Бога перемагали наші князі, козацтво, січові стрільці, воїни-повстанці. З Христом українці відродили державність у 1991 році. З Його допомогою переможемо й відродимо Соборність єдиної України і нині.
Бережи, Боже, наших воїнів, збережи в єдності наш народ, врозуми   ворогів наших. Даруй мир і Перемогу нашій рідній Україні.
Слава Богу за нашу мальовничу Батьківщину!
Слава її Захисникам і Захисницям!
Вічна і світла пам’ять полеглим Героям!
З повагою голова Томашпільської селищної ради Валерій Немировський, депутатський корпус, члени виконавчого комітету селищної ради, старости старостинських округів.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь