Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

У ТОМАШПІЛЬСЬКІЙ ГРОМАДІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Дата: 20.02.2023 10:41
Кількість переглядів: 260

З 2015 року в Україні на державному рівні вшановують 20 лютого День пам’яті Героїв Небесної Сотні. З 18 по 20 лютого 2014 року відбулися масові розстріли протестувальників під час Революції гідності. 20 лютого загинуло 48 учасників протестів. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими майданівцями та п’ятьма активістами, які загинули навесні 2014 року з початком російської агресії на Сході України за демократичні цінності та територіальну  цілісність нашої держави, назвали Героями Небесної Сотні. 17 лютого 2021-го Верховна Рада України визнала Революцію гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.

Єднання українців у 2014 році не дало нашій країні звернути з цивілізованого, демократичного, європейського шляху розвитку. Попри залякування, попри злочинні накази режиму, народ об’єднався та відстояв свої права, свободи й цінності. Сьогодні єднання народу також важливе, як ніколи. Нас єднає любов до України, віра в Збройні Сили України і пам’ять про подвиг наших українських Героїв.
Подвиг Героїв Небесної Сотні, які пожертвували своїм життям за наше майбутнє, сьогодні є для українців прикладом патріотизму, надихає мужньо відстоювати суверенітет та незалежність нашої держави.
Із метою вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні сьогодні, 20 лютого, в Томашпільській громаді відбулося покладання квітів до пам’ятного Знаку «Борцям за Свободу і Незалежність України». Участь у заході взяли голова Томашпільської територіальної громади Валерій Немировський, секретар селищної ради Оксана Потуторовська, керівники та працівники усіх структурних підрозділів Томашпільської селищної ради, громадськість. Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання, поклали квіти та схилили свої голови перед їхнім невмирущим подвигом.
Слава Україні! Слава Героям України!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь