Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Сьогодні - День народження Європейського союзу (ЄС)

Дата: 01.11.2022 08:04
Кількість переглядів: 191

Сьогодні Європейський Союз святкує чергову річницю свого народження.
Союз європейських держав утворився на основі підписаного 7-го лютого 1992-го року Маастрихтського договору, який набув чинності 1-го листопада 1993 - го року і заклав основи існування єдиної Європи в сучасному її вигляді.


Метою унікального об’єднання країн Європи є забезпечення економічного зростання, соціального розвитку, колективної відповідальності перед викликами сучасного світу. Спільний ринок, валютний і економічний союз, спільні інституції і спільна політика – такими є риси сучасного Європейського Союзу.
На сьогодні Європейський союз  напевно найбільш природне сучасне економіко-геополітичне об’єднання, яке представлене більш ніж пів мільярдом  жителів Європи та що наближається  до чверті в світовому валовому внутрішньому продукті частини економіки.   Європейський союз - це унікальне утворення, націлене насамперед на ефективну регіональну інтеграцію. Загальні стандарти і основні цінності, якість і повага до прав людини, єдина, монолітна, але гнучка політика, питання колективної безпеки, роблять єврозону найбільш надійним партнером як для найближчих сусідів, так і для всіх інших країн світу.
Станом на 2022-й рік Європейський союз  представлений 27-ма державами. Велика, єдина родина європейських країн базується на фундаменті демократичних непорушних  цінностей, які завжди поділяла Україна. Адже наша історія, наша ментальність  міцно пов’язані між собою. Тож прагнення України стати членом європейського співтовариства є природним та незворотним. Своє бажання бути членом європейської спідружності українці захищали  на Майданах у 2004- 2005 та 2013 – 2014 роках. Свій усвідомлений і вільний вибір ми захищаємо сьогодні у кривавій, жорстокій війні з російським агресором. Високо цінуємо ту величезну допомогу , яку в  цей нелегкий час для нас час ЄС надає Україні. Розуміємо, що нас чекає ще багато роботи на шляху до європейської інтеграції - для цього необхідно виконати ряд надважливих  завдань, але велика мета завжди має великі можливості.
Віра, натхнення та наполегливість зроблять мету реальністю:  Україна стане повноправним членом Європейського Союзу та посяде гідне місце у європейській сім’ї.
В цей День ми приєднуємося до привітань і поздоровлень на адресу всіх представників ЄС, бажаємо їм стійкості, зростання суспільного, економічного і політичного добробуту, яскравих перемог і мирного неба! Разом ми сила, яку не здолати жодному агресору.
 З днем народження Європейського союзу!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь