Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

30 вересня - День усиновлення

Дата: 30.09.2022 14:21
Кількість переглядів: 532

     30 вересня Україна відзначає свято людяності і доброти - День усиновлення, коли кожен розуміє, як непросто прийняти рішення усиновити дитину або взяти її у свою сім’ю. В цей день вшановують батьків-усиновлювачів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів та піклувальників, які народили своїх дітей серцем.

Кожна дитина має право на виховання в сім’ї, потребує родинного тепла і турботи. Прийняти дитину в сім'ю – означає проявити милосердя. Такий крок заслуговує на повагу та пошану оточуючих.

Шлях прийняття дитини в сім'ю не буває легким, це постійна і наполеглива праця, але й найблагородніша місія.  Справжньою винагородою є посмішки щасливих дітей, які дарують радість, тепло і впевненість у завтрашньому дні.

На сьогодні в Томашпільській територіальній громаді проживає 29 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них: 26– дітейвиховуються в 21 cім’ї опікунів та піклувальників, 3 дітей виховуються в  прийомній сім’ї, 8  дітей усиновлених громадянами громади.

В даний час в громаді 100 % дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, охоплено сімейними формами виховання.

З початку 2022 року, статусу дитина-сирота або дитина,  позбавлена батьківського піклування,  набуло 5 дітей та всі вони влаштовані під  опіку, піклування громадян.

В Томашпільську територіальну громаду з початку повномасштабної війни в Україні, перемістилося  8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою та піклуванням.

Службою у справах дітей селищної ради вживаються всі можливі заходи щодо реінтеграції дитини в сімейне, родинне середовище, вжиття заходів для запобігання потраплянню дітей до закладів інституційного догляду та виховання.

Маємо впевненість і переконання, що батьки, які пообіцяли дитині її забрати чи поновити себе в правах, обов’язково дотримаються даного слова; дитина, яка чекає на маму і тата – обов’язково їх знайде. Адже, залишаються незмінними істини: веселі і щасливі очі дітей; рідний голос батьків, які радіють злетам і заспокоюють при падінні; відчуття, що ти не один і дуже комусь потрібен.

Висловлюємо велику вдячність всім небайдужим до дитячої долі. Бажаємо всім вам міцного здоров’я, щастя та злагоди. Хай щедрість і милосердя ваших душ примножується з кожним днем. Нехай Віра, Надія і Любов ніколи не покидають ваші серця. Хай повниться дитячим щасливим сміхом ваші домівки, і ростуть здоровими і успішними ваші діти.

 

Служба у справах дітей Томашпільської селищної ради

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь