Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

В четвер, 8 вересня, в Томашполі відбулось семінар-навчання з питань реєстрації місця проживання

Дата: 09.09.2022 11:46
Кількість переглядів: 583

На навчальному  заході були запрошені старости та діловоди старостинських округів. Таке навчання  було на часі, адже відбулись зміни у профільному законодавстві.

Насамперед  інспектор з питань реєстрації місця проживання фізичних осіб Ляхович Марія Григорівна наголосила на обов’язку батьків протягом трьох місяців з моменту отримання свідоцтва про народження зареєструвати місце проживання дитини.

Далі ознайомила присутніх із новелами декларування і реєстрації місця проживання, провела практичні навчання щодо роботи в реєстрі територіальної громади, відповіла на запитання учасників заходу.

Так,  згідно Постанови КМУ від 07.02.2022 №265, під час реєстрації особі видається витяг з реєстру територіальної громади.  

Марія Григорівна звернула увагу, що батьки зобов’язані зареєструвати своїх неповнолітніх дітей віком до 14 років, а в 14 років дитина вже має отримати паспорт та ідентифікаційний код. Тобто, для отримання витягу особа віком старше 15 років обов’язково повинна мати ідентифікаційний код.

Також серед новацій:

  • Згідно вказаної вище постанови, власник житла має право самостійно зняти з реєстрації осіб, які зареєстровані в його житлі.
  • Деякі категорії населення при реєстрації місця проживання звільнені від адміністративного збору
  • Змінено порядок реєстрації/зняття з реєстрації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Дана функція здійснюється за участі органів опіки та піклування
  • Оновлена електронна база територіальної громади. На даному етапі було проведено практичне навчання щодо роботи з такою базою.

Звертаємось до всіх жителів Томашпільської ТГ: зверніться до старостинських округів або Томашпільської селищної ради (за місцем Вашого проживання) для вивірення своїх даних в електронній базі ТГ.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь