Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Війна війною, а життя вимагає праці

Дата: 07.06.2022 15:09
Кількість переглядів: 587

      Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», 28 чергова сесія Томашпільської селищної ради 8 скликання, оголошена розпорядженням селищного голови №118 від 27 травня 2022 року, розпочалася 7 червня і на неї зареєструвалося 21  депутат із 26 – ти обраних. Також у сесії взяли участь запрошені:  перший заступник селищного голови Віталій Годний,  начальник фінансового управління селищної ради Наталія Щербата, начальник відділу соціально-економічного  розвитку, ЖКГ та земельних ресурсів Павло Кушнір, начальник відділу освіти, спорту, культури і туризму Ігор Ярош, начальник відділу юридичного та кадрового забезпечення селищної ради Андрій Щербатий, директор Центру надання соціальних послуг селищної ради Людмила Поперечна, старости  старостинських округів.  Головував на сесії селищний голова Валерій Немировський.


  Перед початком сесії присутні вшанували пам'ять загиблих у російсько-українській війні захисників України та її мирних жителів хвилиною мовчання. На порядку денному 30 питань,  внесених для розгляду, 15 із яких стосуються зміни типу та найменування  всіх шкіл Томашпільської селищної ради. Про необхідність внесення цих змін депутатів поінформував начальник відділу освіти, спорту, культури і туризму Ігор Ярош. Насамперед ці зміни зумовлені Законом України про освіту в Україні, що був прийнятий у 2017 році  і на підготовку до втілення його в життя відводилося 5 років. Остаточно закон запрацює з 2024 року.
Відбулося серйозне обговорення питання «Про припинення діяльності Олександрівського ЗДО «Росинка»  Томашпільської селищної ради Вінницької області шляхом ліквідації». Причинами для здійснення такого кроку стала перш за все відсутність необхідної кількості дітей для функціонування закладу. До речі, саме на демографічній ситуації, яка досить неблагополучною є для всієї громади, найбільше наголошував начальник відділу освіти. Наприклад цього року до 1 класу в усіх школах територіальної громади піде 170 дітей, в окремих школах 1класу не буде взагалі.
  Так само прискіпливо депутати розглядали питання «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення (громадські слухання, збори громадян, інші форми консультації з громадськістю)    щодо кандидатури старости старостинського округу Томашпільської територіальної громади , з яким присутніх ознайомив начальник відділу юридичного та кадрового забезпечення селищної ради Андрій Щербатий. З поправкою депутата Лариси Нароган рішення було прийнято. Депутати затвердили також зі змінами і «Положення про присвоєння звання “Почесний громадянин Томашпільської селищної територіальної громади” та план роботи селищної ради на ІІІ квартал 2022року.
   Про роботу відділу земельних ресурсів селищної ради, про стан  та заходи з додержання законодавства з питань землекористування на території Томашпільської селищної територіальної громади звітував на сесії начальник відділу  соціально-економічного  розвитку, ЖКГ та земельних ресурсів Павло Кушнір.
Робота проведена досить велика, тільки проєктів рішень про надання дозволів на виготовлення землевпорядної документації для сесій підготовлено 1103, а ще підготовлено  проєкти рішень про припинення права користування  земельними ділянками, про внесення змін, про проведення  нормативної  грошової оцінки та встановлення меж  населених пунктів тощо. Крім того розглянуто 25 земельних спорів, розпочато підготовку документів для створення громадських пасовищ, підготовлено та затверджено «Перелік земельних ділянок сільськогосподарського призначення, набуття права оренди яких підлягає продажу на земельних торгах ( аукціонах)», організовано і проведено електронні  торги з 10-ти земельних ділянок комунальної власності сільськогосподарського призначення і т. д.
  На сесії депутати прийняли рішення і щодо дострокового припинення повноважень та звільнення  старости Великорусавського старостинського округу Хомяка Володимира Васильовича. Селищний голова подякував Володимиру Васильовичу за роботу, побажав йому міцного здоров’я та  миру і спокою на довгі літа.
Депутати  внесли зміни до рішення 1 сесії селищної ради 8 скликання від 04.12.2020 року № 9 «Про затвердження структури та загальної численності апарату Томашпільської селищної ради та її виконавчих органів,  надали дозвіл на списання основних засобів з балансу КУ «Центр надання соціальних послуг» і затвердили кандидатуру директора Центру надання соціальних послуг селищної ради Людмили Поперечної на нагородження обласною Почесною відзнакою  «За заслуги перед Вінниччиною».
 У  « Різному» депутати відхилили клопотання  ФОП Ласкорунського Є.В. щодо звільнення від орендної плати, надали  дозвіл на внесення змін до видів економічної діяльності КВЕД відділу освіти, спорту, культури та туризму Томашпільської селищної ради Вінницької області. Розглянувши звернення громадян смт. Томашпіль щодо заборони на території громади УПЦ МП, депутати одноголосно вирішили це питання винести на обговорення релігійних громад територіальної громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису
 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь