Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Загинув, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України

Дата: 31.05.2022 17:09
Кількість переглядів: 678

Сьогодні Яланець, жителі Томашпільської територіальної
громади, Вінниччина і Україна прощалися зі своїм вірним сином, захисником і оборонцем рідної землі, солдатом ЗСУ  Романом Кушніром. Він був ще й люблячим сином, коханим чоловіком, турботливим батьком, другом, товаришем і побратимом.   Роман загинув від смертельної зброї російського агресора, що посягнув на  нашу землю і наше життя, на наш життєвий вибір і наші мрії про майбутнє. Загинув, захищаючи незалежність і територіальну  цілісність України, всіх нас від «принад  руського міра»,  що вже більше 8-ми років  нав’язує нашому народові росія.


  Не передати словами того болю і смутку, які чорним покривалом упали на родину воїна, в одну мить обірвавши мрії і плани простої селянської сім’ї, де з дитинства вчили і вчились працювати, своїм трудом здобувати необхідні життєві блага. В такій родині народився Роман. Не манна небесна падала йому: все, що має, чим гордився разом з дружиною – то їхня праця -  копітка, щоденна.
  Як і ровесники, навчався Роман у сільській школі, служив в армії.  Після навчання в школі міліції в Донецьку певний час працював у Харцизьку Донецької області. Та рідна земля, дорогий серцю Яланець кликали його.  І він повернувся додому. Одружився з красунею-односельчанкою Оксаною, а незабаром молоді батьки раділи народженню синочка Сашка.
 У 2014 році Роман Кушнір – учасник АТО, брав участь у боях у найгарячіших точках.  Після демобілізації працював охоронником у Києві, а 1 березня 2022 року призваний до лав ЗСУ для боротьби з російським агресором.  28 травня 2022 р. під Новомиколаївкою солдат обслуги ІІІ гранатометного відділення взводу роти вогневої підтримки Роман Кушнір загинув під час виконання бойового завдання.
  Проводжали земляка в останню путь жителі села і територіальної громади, бійці територіальної оборони, друзі, товариші, побратими.  На мітингу на Меморіалі слави села щире  співчуття і вдячність за сина-патріота, за справжнього ГЕРОЯ, захисника УКРАЇНИ висловили родині голова Тульчинської  райдержадміністрації Олександр Гаврилюк, селищний голова Томашполя Валерій Немировський, військовий комісар І відділення Тульчинського районного центру комплектування і соціальної підтримки Роман Сватко, староста Яланецького старостинського округу Наталія Савчук.
Відспівували загиблого героя, воїна ЗСУ, мужнього, відважного сина української держави Романа Кушніра у місцевому храмі святого архистратига Михаїла.
…  Під звуки військового салюту труну з тілом загиблого воїна прийняла рідна яланецька земля.  Спочивай з Богом, дорога людино! Хай мирним і спокійним буде твоє життя у Божій обителі -  Царстві Небеснім

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису
                       

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь