Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Які ми гарні в нашій вишиванці!

Дата: 19.05.2022 10:17
Кількість переглядів: 597

Сьогодні, у третій четвер травня, українці вже традиційно святкують День вишиванки.
Цей День не є офіційним, але відзначають його не тільки в Україні, але й за її межами – українці та всі прихильні до нас та до нашої культури люди.

Акція бере початок з ініціативи студентської молоді факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького університету імені Юрія Федьковича, які у 2006 році  запропонували один день року присвятити українській вишитій сорочці. Можна сказати, що свято існувало й відзначалося у вузькому колі, але у 2014 році воно вийшло не тільки за межі гуртка свідомого українського студентства, але й за межі самої України.
До  участі у святі української вишиванки сьогодні долучилися всі небайдужі громадяни Томашпільської територіальної громади разом зі своїм очільником – селищним головою Валерієм Немировським. Таким  чином ми вкотре продемонстрували не тільки  красу й унікальність вишиванки як національного оберега, але й засвідчили свою приналежність до віковічної української культурної традиції. Вишиванка сьогодні - ще й наш символ нескореності, наша сучасна зброя у боротьбі з російським агресором. Вона обєднує всіх українців світу. І допоки українські жінки вишиватимуть  сорочки, вкладаючи них свою душу, поки українці носитимуть вишиванки – ми непереможні!
                      Тож приєднуйтесь до нашої акції «Громада у вишиванці»!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь