Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Герої не вмирають! Слава Україні! Слава її Героям!

Дата: 21.02.2022 09:01
Кількість переглядів: 491

   20 лютого 2022 року Україна вкотре згадувала трагічну сторінку своєї непростої історії, коли на Майдані в Києві в трагічні дні 18 – 20 лютого 2014 року виросли нові барикади із живих квітів у пам’ять Героїв Небесної Сотні – мужніх захисників свободи і демократії в державі.

 

Тоді на Майдані загинуло найбільше людей – 78 осіб, після 20 лютого – ще 20. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську незалежність – до Небесної Сотні. Ста п’яти героям Небесної Сотні посмертно надано звання Герой України. Серед них і наші земляки: Валерій Брезденюк із Жмеринки,  жмеринчанин Леонід Полянський (у 2014 жив у Києві, похований у Жмеринці), Максим Шимко з Вінниці.  Троє іноземців – громадянин Білорусі Михайло Жизневський та громадяни Грузії Зураб Хурція і Давид Кіпіані – посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні. Їх пам'ять та пам’ять загиблих в АТО і померлих уже після демобілізації воїнів – атовців  вшанували в неділю  в Томашполі.
Сонячним і теплим видався цей день. Та згадка про події восьмирічної давнини тяжким тягарем лягає на душу. Бо саме в зимові дні тоді в Києві розгорнулися найтрагічніші  сторінки в новітній історії України, тоді вирішувалася її майбутня  доля – бути чи не бути їй вільною  незалежною частиною Європи.
Вклонитися  низько до землі пам’яті героїв сьогодення – героїв Небесної Сотні та воїнів-атовців,  котрі змінили хід історії України, зібралися біля пам’ятника борцям за свободу і незалежність України в центрі селища керівники територіальної громади – селищний голова Валерій Немировський, перший заступник селищного голови Віталій Годний, воїни, учасники АТО, батьки та родичі загиблих і померлих атовців, керівники підприємств, організацій, силових установ громади, небайдужі жителі громади.  Гордо звучить над площею Державний Гімн України. А ведучі урочистостей нагадують присутнім про незабутні дні лютого 2014 року, про трагедію, що досі болючою раною кровоточить у серці кожного українця-патріота, а юна співачка Алінка Слободянюк  вкотре висловила мрію кожної  української дитини – жити в мирній країні під мирним небом.
По закінченні урочистостей відбулася панахида в пам'ять  про загиблих героїв, яку провів протоїєрей Томашпільського храму Нерукотворного Образу Христа Спасителя о. Михайло. А до підніжжя монументу лягли квіти як знак вдячності за подвиг в ім’я життя,  як наша клятва не зрадити їхній подвиг, бути справжніми патріотами своєї держави, любити Україну, своїми справами наближати мир та добробут на рідній землі!

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь