Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Україна КОЛЯДУЄ...

Дата: 14.01.2022 15:13
Кількість переглядів: 491

Дух новорічно – різдвяних свят, сповнених величчю події – народженням Спасителя людства, – витає нині над Україною, над нашим славним подільським  краєм. З подячними молитвами  за можливість відзначати гарне свято під мирним небом, з вірою в значимість  події, що сталася більше як дві тисячі років тому, маючи потребу сповістити  про народження Того, хто дарував нам   нове життя, звільнив від гріхів, і співають нині  колядки й щедрівки віряни Православної церкви України.
 Аби привітати з різдвяними святами селищного голову Томашпільської територіальної громади, працівників селищної ради прихожани Храму Нерукотворного Образу Христа Спасителя смт. Томашпіль завітали до  селищної адміністрації. В їх виконанні прозвучав цілий віночок народних колядок та щирі  віншування з побажаннями миру, добра, благополуччя на наступний рік.Фото без описуФото без опису

Слідом за ними до адміністрації селищної ради прийшли колядники від Свято – Успенського храму смт. Томашполя та подарували присутнім у залі працівникам апарату селищної ради та селищному голові Валерію Немировському найкращі віншування з Новим (старим) роком, зі святом Василя та прийдешнім Водохрещам, в додаток - свої колядки та щедрівки.

Фото без опису
 А в цей час на території дитячого садочка «Сонечко» батьки вихованців закладу готувалися до свята КОЛЯДИ. Тут на столах під відкритим небом знайшли своє місце кутя і калачі, вареники і пироги, смачні ковбаси і шинка, пончики і печеня, овочі і фрукти. Всього й не перелічити. Здавалося, до нас повернулася та пора, яку в народі називають Надвечір’ям, коли до зустрічі з Новонародженим Христом готувалася вся земля.
  Кожна група дитсадочка презентувала себе. В представленні задіяні й герої народних обрядів: «коза», «Маланка», «Василь», «цигани». І все це прикрашалося виконанням традиційних українських колядок, які співали і малята, і їхні батьки. А виконана родинним тріо у складі  Марія Дейдиш – Олена Сікал – Віталія Євтодієва колядка «Защебетала ластівонька» взагалі взяла за душу. І було видно, що радість від свята вирувала в душах  і в дітей, і дорослих. В  дорослих, мабуть, ще більше, бо емоції були непідробними і дуже щирими.
У святі «Коляди» взяли участь селищний голова Валерій Немировський, начальник відділу освіти, спорту, культури і туризму селищної ради Ігор Ярош, директор Центру культури і дозвілля Олександр Васильківський. Вітаючи учасників свята з новорічними, різдвяними святами,  селищний голова Валерій Немировський відзначив, що високо оцінив активність, ініціативу батьків вихованців садочка, їхню креативність, прагнення продовжувати вікові традиції нашого українського народу і запропонував у наступному році провести таке свято ширше – на центральній площі селища, щоб ще більше людей долучилося до такого гарного свята, щоб голосніше лунала наша колядка, щоб із покоління в покоління передавалися наші українські традиції, тоді їм дійсно не буде переводу. Він подякував директору ЗДО «Сонечко» Олені Годній  за організацію свята і передав дітям солодощі. Всім учасникам святкового дійства дякував  і Ігор Ярош та побажав усім їм міцного здоров’я, нових творчих здобутків, енергії і оптимізму, миру і спокою на нашій українській землі..
 І хоч погода трохи підвела, внесла корективи у святкування, та все ж свято вдалося, а спогад про нього зігріватиме наші серця до наступного Новоріччя.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь