Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Красою правди у святім двобої понад Майданом сонця лик сія…

Дата: 24.11.2021 11:24
Кількість переглядів: 775

21 листопада в Україні відзначався День Гідності і Свободи. В цей день віддаємо шану громадянському подвигу, патріотизму й мужності людей, які в кінці листопада 2013 року виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави, які довели, що наш народ є господарем на своїй землі.

Саме такими українці постали перед всім світом під час революцій, починаючи з Революції на граніті 1990 року, коли студентська молодь 2 жовтня оголосила голодування , вимагаючи відставки прем’єр - міністра Уряду УРСР Віталія Масола, проведення нових демократичних виборів, відмову від підписання нового союзного договору, проходження військової служби громадянами України тільки на території України, далі - Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності ( листопад 2013 року - лютий 2014 року), обираючи для себе за найвищу цінність – честь, гідність, свободу, проявивши свою готовність до активності, єдності і, заради майбутнього – найвищої самопожертви. Так події на Майдані 2013 року змінили наш народ, об’єднали в єдиній, соборній і незалежній Україні Сьогодні в час небувалих змін нашим святим обов’язком є вшанування героїв, завдяки яким ми можемо говорити, що ми – нація, народ, який заслуговує на повагу і визнання світової спільноти, що наші серця сповнені високим почуттям гідності і непереборного духу свободи. Єдиним символом Революції гідності як тоді, так і тепер є прапор України. Єдиним духовним помічником і вдохновителем– національний гімн. Сотня активістів Майдану пожертвували найціннішим, що у них було. Вони віддали свої життя за своїх рідних та за кожного з нас. Але боротьба за незалежність України, її суверенітет, кордони продовжується, і від зовнішньої агресії сьогодні нас захищають такі ж патріоти й щирі люди, які були на Майданах міст та містечок нашої країни. І ця боротьба вимагала і вимагає неймовірно високої ціни. Своє життя віддали найкращі. Серед них є наші земляки, що полягли від куль на київському майдані: це Максим Шимко, вінничанин, це Леонід Полянський і Валерій Брезденюк із Жмеринки. Це наші живі воїни – герої, учасники АТО / ООС, і ті герої, що загинули на Сході України за рідну землю, за свободу і незалежність, за наше мирне життя: Віктор Саванчук Ігор Гаврилюк, Анатолій Дубчак, Вадим Тарабанов, Павло Білік. Їхній подвиг ми будемо пам’ятати вічно, про їхню мужність будемо переказувати з покоління в покоління, вони - Герої нашого часу. Щира подяка всім, хто в ті важкі, надзвичайно напружені роки долучився і нині долучається до волонтерської діяльності, адже волонтерська робота – особлива, вимагає багато доброго серця і жертв, тому що означає робити те, за що не заплатять. Волонтер керується іншими життєвими принципами: що робимо для себе – вмирає разом з нами, що робимо для інших - залишається безсмертним. Тож у неділю 21 листопада в День Гідності і Свободи до пам’ятного знака «Борцям за волю і незалежність України» від імені жителів територіальної громади поклали квіти селищний голова Валерій Немировський, перший заступник селищного голови Віталій Годний, секретар селищної ради Оксана Потуторовська, від рідних загиблих героїв Томашпілля – батько Ігоря Гаврилюка Володимир Гаврилюк, від прихожан храму Нерукотворного образу Христа Спасителя Православної церкви України смт. Томашпіль – Федір Олійник.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь