Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

З роси й води Вам , шановна ювілярко!

Дата: 19.11.2021 08:28
Кількість переглядів: 485

Здається, ще зовсім недавно Ганна Петрівна Левко, жителька села Яришівка, разом з подругами поспішала у колгоспні поля, доглядала, ростила, збирала все те, що давало людям хліб і до хліба. А вже налетіли-набігли роки, пригнули тендітні жіночі плечі, білим сріблом запорошили скроні… Та й років тих набігло немало – небагато – цілих 90! Саме таку ювілейну дату – 90 років з дня народження  відзначала ГаннаПетрівна 17 листопада цього року.

  Завітали до її скромної оселі в цей день, аби поздоровити  ювілярку з поважною датою селищний голова Валерій Немировський, староста Липівського старостинського округу Юрій Криворука, директор КУ «Центр надання соціальних послуг» селищної ради Людмила Поперечна. Тепло і приязно, щиро зустрічала іменинниця гостей, дякувала за вітання, квіти і подарунки. За святковим столом згадувала вона про нелегкі напівголодні дитячі роки, що пройшли в с. Антонівка, звідки родом  ювілярка. З теплотою розповідала про батька Петра Олександровича – колгоспного їздового, годувальника родини, де зростало трійко дітей, який у жорстокі воєнні роки другої світової зі зброєю в руках боровся із фашизмом.
 Недовго навчалася в школі, бо зарання довелося пізнати нелегкий труд в колгоспі, уже будучи заміжньою працювала в ланці по вирощуванню цукрових буряків. Що то був за важкий труд! Адже  майже всі роботи виконувалися вручну. І в спеку, і восени під дощем , а то й снігом – все знаходилася робота для жіночих рук.
  Так і пролетіли роки. Вже й на пенсії давно, і сили не ті, але любить Ганна Петрівна працювати біля землі, доглядати живність, спілкуватися з людьми. Радіє, що поруч – її дорога половинка – Григорій Федорович, з яким прожила більше сорока років. Мов сиві голубята, ідуть вони по життю, допомагають, підтримують одне одного.
Короткими видалися хвилини спілкування з ювіляркою, а здається, що знаєш цих людей  багато літ ось такими скромними, відкритими і щирими. Хай же дарує Вам Бог, шановна Ганно Петрівно,  ще багато років життя при доброму здоров’ї.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь