Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Роки як нагорода за достойно прожите життя

Дата: 12.11.2021 08:22
Кількість переглядів: 446

Ясним бездонно- глибоким синім небом, усміхненим світлим сонечком зустрічала нещодавно на порозі хати поважних гостей Парасковія Іванівна Вакула – жителька с. Кислицьке, якій 10 листопада виповнилося цілих 90 років! І не можна було не подивуватися тому сонячному оптимізму, тому джерельночистому життєлюбству, яким світилася ця маленька сивоволоса жіночка , на долю якої випало чимало і доброго, і гіркого.

 … Народилася Парасковія Іванівна восени далекого 1931 року в сім’ї  сільського коваля Івана Мартиновича Бойка. Про нього – талановитого майстра ковальської справи – й досі добрим словом згадують кисличани. А ще був Іван Мартинович людиною, як тепер кажуть, з активною життєвою позицією. Його цікавило життя сільської громади, тут він був завжди не збоку, а в гущі подій. Такими ж активними та небайдужими росли й діти Бойка.
  Нелегкими життєвими дорогами довелося пройти Парасковії Іванівні. У повоєнні роки після закінчення школи деякий час працювала у Вапнярці на яйцебазі. А коли одружилася з Іваном Олександровичем Вакулою – залізничником ст. Вапнярка, учасником бойових дій другої світової війни – великі роки трудилася в рідному селі. І не було такої роботи, якої б вона цуралася чи боялася: трудилася в ланці, була й ланковою, треба підмінити доярку – будь ласка, треба на вівцеферму, на тік, на погрузку – ніколи не відмовить. Завжди вміла ладити з людьми. За людяність, порядність, за веселий характер, співочу натуру поважали в селі Параску Іванівну тоді й тепер.
  Разом з чоловіком звели власну хату, народили сина Олександра й доньку Людмилу. І завжди в роботі обоє. За старанність, сумлінність, активність не раз отримувала Парасковія Іванівна нагороди від керівників села, побувала за путівками і в Москві, і у Вільнюсі. Нагороджена медаллю «Ветеран праці». Закохана в пісню, не раз із подругами по ланці та пісні виступала на сільській сцені, в районі  та в області.
 А ще Парасковія Іванівна - активна прихожанка і співачка Кислицького храму великомучениці Парасковії. Коли трапилася біда – церква згоріла у 2004 році -  жінка доклала чимало сил, енергії для відбудови храму. І кошти збирала, і їсти варила майстрам, і все, що було в її силах робила, щоб відродити Божу оселю. Тож  недарма в день її ювілею так гарно, урочисто вітала Парасковію Іванівну в цьому храмі релігійна громада села, гучно і піднесено звучало  на її честь «Многії літа».
 Привітали ювілярку від Томашпільської територіальної громади селищний голова Валерій Немировський та староста Кислицького старостинського округу Віктор Цимбал, вручили їй квіти і подарунки. Вітали всі рідні, знайомі, подруги, яких в іменинниці багато. Зичимо ювілярці ще багато років прожити при здоров’ї, в оточенні дорогих  рідних людей, в теплі, добрі й під Божою опікою!

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь