Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Він народився з вогником в душі, простий сільський дмитрашківський хлопчина

Дата: 11.10.2021 11:17
Кількість переглядів: 555

 Свято хорового співу знову зібрало минулої п’ятниці шанувальників цього виду мистецтва на 9-тий обласний фестиваль-конкурс ім. П.І. Муравського в с. Дмитрашківка Піщанської територіальної громади Тульчинського району – родовому гніздечку видатного хорового диригента і педагога, народного артиста України, лауреата Шевченківської премії, Героя України Павла Івановича Муравського.
  Участь у фестивалі-конкурсі разом з хоровими колективами з Гайсина, Ольгополя, Піщанки, Дмитрашківки взяла й  народна аматорська хорова капела «Відлуння» КУ «Центр культури і дозвілля» Томашпільської селищної ради (диригент Марія Дейдиш).

У її виконанні прозвучали стрілецька пісня «Повіяв вітер степовий», «Гей ви, браття-козаченьки» ( слова П. Власюка, муз. О. Стадника), українська народна пісня «Вийди, Грицю, на вулицю» в обробці М. Дейдиш.  Журі, у складі якого були Оксана Кройтор – представник  Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації, Ніна Джус – від Вінницького обласного центру народної творчості,  високо оцінило виконавську майстерність колективу, нагородивши його Подякою від організаторів фестивалю та пам’ятними подарунками.
  Хористи відвідали також музей - садибу  видатного хормейстра. Незабутнє враження справила на них  розповідь екскурсовода музею про життєвий шлях видатної людини з простої сільської сім’ї, яка піднялася своїм талантом, величезною працелюбністю, закоханістю в красу української пісні до вершин світового визнання.  А ще вразила відвідувачів музею  трепетне ставлення земляків до свого односельчанина, те, з якою повагою і шаною ставляться вони до  пам’яті цієї видатної людини.   Особливу вдячність висловлюють вони і Томашпільському селищному голові Валерію Немировському та начальнику  відділу освіти, спорту, культури і туризму Ігорю Ярошу за  можливість взяти участь у такому потрібному прекрасному заході.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь