Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Усиновлення – особлива дорога батьківства

Дата: 30.09.2021 09:08
Кількість переглядів: 349

Щороку 30 вересня Україна відзначає День усиновлення. Враховуючи суспільну значущість усиновлення  в  забезпеченні права  кожної  дитини  на виховання в сім'ї,  з метою підтримки та розвитку національного усиновлення,  Указом Президента України  від 27 листопада 2008 року № 1088/2008 встановлено  відзначати щорічно День  усиновлення  30 вересня. Це свято людяності, милосердя, великодушності, яке не випадково збігається з днем християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії.

       Співпадання цих свят не є  випадковим, а  таким, що  символізує найкращі людські почуття та моральні чесноти, які виявляють люди, приймаючи в родини дітей, які за різних життєвих обставин втратили свою сім'ю. 
        
 День усиновлення – національне свято опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків - вихователів,  а також педагогів, лікарів, соціальних працівників та всіх тих, хто причетний до усиновлення та захисту прав дитини. Головне завдання дорослих, захистити права кожної дитини, а особливо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, шляхом повернення їм того, що, волею долі, у них відібрало життя, – гідності, самоповаги, віри в добро і справедливість, а найголовніше – батьківської любові.
 На території Томашпільської селищної об’єднаної територіальної громади станом на сьогодні 24 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виховуються  в 19 cім’ях опікунів та піклувальників, 4 дітей виховуються в 2 прийомних сім’ях,  7  дітей усиновлених громадянами громади.  Напередодні свята працівники служби у справах дітей селищної ради, представники  ювінальної превенції відвідали сімї опікунів та піклувальників громади. Від імені селищного голови їм вручено памятні подарунки та вітання зі святом. Вони поспілкувалися з дітьми, їхніми опікунами, поцікавилися  навчанням дітей, ознайомилися з проблемами, які необхідно вирішити.
       
 У  День усиновлення дякую всім: батькам – усиновителям, прийомним батькам, опікунам, піклувальникам, які дарують дітям справжнє відчуття рідного дому й батьківську опіку. Спостерігаючи за їхнім життям, розуміємо, що всі вони здійснюють життєвий подвиг. 
         Прийміть доземний уклін і найщиріші слова поваги всі, хто долучився до цієї шляхетної справи, хто зігрів маленькі серця теплом і ніжністю. Хай щедрість і милосердя ваших душ заради наших дітей примножується з кожним днем, а Віра, Надія і Любов ніколи не залишає ваші серця!?
              Вітаю тих донечок і синів, мрії яких збулися, які знайшли своїх батьків в усиновленні, в прийомних сім’ях, у дитячих будинках сімейного типу. Цим діткам може бути і півроку, і два, і, навіть, вісімнадцять, але це завжди буде їх свято. 
         
Оксана Ярош, начальник служби у справах дітей

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь