Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Оперний фестиваль під відкритим небом OPERAFEST TULCHYN вже вчетверте в Тульчині

Дата: 14.07.2021 10:41
Кількість переглядів: 487

Нарешті ми знову проведемо Оперний фестиваль під відкритим небом OPERAFEST TULCHYN вже вчетверте в Тульчині, що на нашому 15-ому окрузі.
Саме завдяки цій знаковій події, яку ми разом з Миколою Кучером підтримали ще в 2017 році і яка за три роки зібрала більше 170 тис глядачів, вдалось привернути увагу до порятунку унікальної історичної пам’ятки національного значення – Палацу Потоцького, на території якого відбувається OPERAFEST TULCHYN. Ми почати залучати державне та грантове фінансування на відновлення головної окраси області. Два останні роки завдяки залученим з Державного фонду регіонального розвитку коштам проводиться реконструкція території палацу на загальну вартість 32 млн. грн., а також будуються дороги, які ведуть до Тульчина, розбудовують і реалізовуються важливі для розвитку громади проєкти.

Ми ні в якому разі не полишаємо амбітні плани і прикладаємо всі зусилля для того, щоб палац Потоцьких був  внесений до програми Президента України «Велика реставрація». Для цього, за моїм зверненням, урядом було виділено кошти у сумі більше 1,2 млн. грн. для власника об’єкту-  Вінницької обласноі ради - на розробку проєкто-кошторисної документації для реставрації центрального корпусу палацу. Також разом з іншими колегами-парламентарями, був внесений та підтриманий парламентом закон №5551-2, який покликаний дозволити у рамках «Великої реставрації» фінансувати об’єкти культурної спадщини не тільки державної, а й комунальної власності. Це важливо для Тульчинської громади, бо палац Потоцьких - пам’ятка національного значення, але знаходиться у власності обласної ради. Згідно з проголосованим законом з державного бюджету буде виділено 1 млрд. грн. на реставрацію таких пам’яток культурної спадщини.

Цьогоріч у рамках OPERAFEST TULCHYN ми продовжуємо нашу добру традицію залучення малечі до оперного свята. Для цього  підготували чудову виставу "АЛІСА В КРАЇНІ ЧУДЕС". Ми також оголосили дитячу та дорослу вікторину на теренах Вінниччини, яка дозволить кожному бажаючому отримати запрошення та потрапити на OPERAFEST TULCHYN! Умови вікторини шукайте на наших офіційних сторінках у фейсбук.

Тож із задоволенням запрошую всіх на свято і бажаю нам яскравих емоції та гарних вражень. Все буде – ОПЕРА!»

                                                                                                   З повагою Лариса БІЛОЗІР

Для того, щоб відвідати OPERAFEST TULCHYN, 27-29 серпня, ви можете пройти коротеньку вікторину для дорослих чи дітей і отримати запрошення за цим посиланням!
https://bit.ly/larysabilozir

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь