Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Герої не вмирають!

Дата: 09.07.2021 16:38
Кількість переглядів: 1604

 Сьогодні, 9 липня, минає 7 років, як на східному фронті україно- російської війни ( тоді ще АТО)  біля с. Муратове Луганської області від рук ворога загинув наш земляк родом із с. Яланець Віктор Саванчук, люблячий син і брат, вірний товариш і побратим, який прожив усього 20 років. Не встиг він нажитися, налюбитися, намилуватися білим світом, ясним сонечком, чистим небом. Але встиг пізнати, що таке війна, кров і рани, встиг виконати свій синівський обов’язок перед родиною і Батьківщиною. Він був першим у нашому районі і 13 – тим в області воїном, що загинули  тоді на східному фронті…


  У пам’яті батьків, брата, рідних, друзів, однополчан Віктор назавжди залишиться відповідальним, порядним, чуйним і людяним, яким його знали в житті.
 В ці скорботні дні наша томашпільська громада щиро розділяє з родиною біль тяжкої втрати. І хоч минає вже 7 років, як ворожа куля обірвала молоде життя Віктора, пам'ять про нього житиме вічно, поки пам’ятатимуть його люди. Це пам'ять про світлу, добру людину, справжнього патріота України. Слава Йому і вічна пам'ять.
 В день загибелі Віктора Саванчука  в Томашполі в пам'ять про нього – героя-захисника, учасника АТО, подвиг якого увінчаний орденом  «За мужність» ІІІ ступеня, селищний голова Валерій Немировський, секретар та працівники селищної ради поклали квіти до пам’ятного знака «Борцям за свободу і незалежність України», де вписано й ім’я Віктора. У храмі Христа Спасителя Православної церкви України смт. Томашпіль відбулася панахида, яку провів настоятель храму о. Євгеній. В ній взяли участь батьки Віктора Саванчука, батьки загиблих на Сході України   воїнів – томашпільчан, учасники АТО, прихожани храму.
 Вшанували пам'ять Віктора і в  с. Яланець,  живі квіти вдячними вінками лягли на його могилу в його рідному селі.

 

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь