Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Податкова служба Вінниччини запрошує на звірку

Дата: 08.06.2021 13:16
Кількість переглядів: 544

ГУ ДПС у Вінницькій області запрошує платників податків регіону пройти звірку зі сплати податків. Така процедура дозволить громадянам переконатися у відсутності заборгованості перед бюджетом, а у разі її наявності  – запобігти подальшому накопиченню, вчасно сплативши борг. 

Наразі перевірити стан розрахунків з бюджетом громадяни можуть у Центрах обслуговування платників за місцем реєстрації (податкової адреси), або скориставшись електронними сервісами податкової служби: у меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету. 
Принагідно звертаємо увагу, що у разі якщо фізична особа – платник податків змінив особисті реєстраційні дані, а саме: прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання (податкову адресу) тощо, то такий платник зобов’язаний повідомити контролюючі органи про зміну даних протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання до контролюючих органів Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (Форма № 5 ДР)  або Заяви про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та/або номером паспорта (Форма № 5 ДРП). 
Єдиний внесок потрібно сплачувати вчасно та звіряти стан особових рахунків
ГУ ДПС у Вінницькій області інформує платників податків-боржників про те, що єдиний внесок потрібно сплачувати вчасно та регулярно звіряти стан особових рахунків. Адже несвоєчасно сплачена сума єдиного внеску є боргом (недоїмкою), на яку нараховується штрафна санкція та пеня, про що платнику надсилається вимога. У разі несплати боргу податкові органи застосовують заходи примусового стягнення. Наразі платники – власники електронного цифрового підпису можуть отримати інформацію щодо сум заборгованості та про їх сплату у електронному сервісі ДПС «Електронний кабінет». Окрім того,  для з’ясування цих  питань  можна звернутися до Центрів обслуговування платників за місцем реєстрації. Нагадуємо, що з 01 січня 2021 року змінилися рахунки для сплати єдиного внеску. Шановні платники, не допускайте виникнення недоїмки. Цим ви уникнете застосування  штрафних санкцій та пені. Сплачуйте єдиний внесок. Адже його повна і своєчасна сплата – це  повне і своєчасне фінансування державних соціальних виплат. 
Преференції на період дії карантину
ГУ ДПС у Вінницькій області  нагадує, що Податковий кодекс України містить норму відповідно до якої деякі порушники податкового законодавства з 1 березня 2020 року звільняються від сплати штрафних санкцій. Таке звільнення діятиме по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19). Проте ця норма звільняє не від усіх податкових штрафів. У ній зазначено, що платники податків не звільняються від штрафів, допущених у цей період за:  - порушення вимог до договорів довгострокового страхування життя чи договорів страхування в межах недержавного пенсійного забезпечення, зокрема страхування додаткової пенсії; - відчуження майна, що перебуває у податковій заставі, без згоди контролюючого органу; - порушення вимог законодавства в частині: обліку, виробництва, зберігання та транспортування пального, спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів; - цільового використання пального, спирту етилового платниками податків; - обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та/або рівномірами-лічильниками; - здійснення функцій, визначених законодавством у сфері виробництва і обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, пального; - здійснення суб’єктами господарювання операцій з реалізації пального або спирту етилового без реєстрації таких суб’єктів платниками акцизного податку; - порушення нарахування, декларування та сплати податку на додану вартість, акцизного податку, рентної плати. В період з 01 березня і до закінчення карантину також не нараховується і пеня.  Звертаємо увагу, що штрафи не застосовуються за порушення, допущені в період дії карантинних обмежень. Щодо порушень, які були допущені до 01 березня 2020 р., то штрафні санкції та пеня нараховуються у повному розмірі.  

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь