Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Департамент охорони здоров’я та реабілітації облдержадміністрації інформує

Дата: 14.04.2021 16:21
Кількість переглядів: 751

Департамент охорони здоров’я та реабілітації облдержадміністрації за дорученням Секретаріату Кабінету Міністрів України розглянув рішення 5 чергової сесії 8 скликання Томашпільської селищної ради № 695 від 23 березня 2021 року щодо проведення вакцинації від COVID-19 та інформує.
Чіткий план вакцинації затверджений наказом МОЗ України від 24 грудня 2020 року № 3018 «Про затвердження Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках» (у новій редакції наказу Міністерства охорони здоров’я України від 9 лютого 2021 року № 213).


. Дорожня карта містить рекомендації щодо охоплення вакцинацією проти коронавірусної хвороби COVID-19 протягом 2021-2022 року щонайменше 50% населення України. Підходи до впровадження програми з вакцинації у значній мірі сформовані фактором доступності вакцин. Виробничі потужності виробників наразі не в змозі задовольнити весь світовий попит на вакцину. Відповідно, в умовах обмеженого доступу до вакцини, постала необхідність у визначенні груп населення, які можуть отримати щеплення першими. Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), Стратегічною консультативною групою експертів з імунізації ВООЗ (SAGE), Європейською технічною консультативною групою експертів (ETAGE) та іншими міжнародними і національними структурами були розроблені рекомендації стосовно визначення пріоритетних груп для вакцинації проти коронавірусної хвороби COVID-19 в умовах обмеженого доступу до вакцин та з врахуванням ризиків інфікування. Були прийняті рекомендації проведення вакцинації проти коронавірусної хвороби COVID-19 за наступними етапами:
1    етап: вакцинація людей із критичними ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби COVID-19 та тих, які виконують критичні функції у відповідь на пандемію: медичні працівники, які працюють в 303, де надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19, працівники мобільних бригад з вакцинації, працівники ЕМД, працівники лабораторій, які проводять дослідження на COVID-19, люди, які проживають в соціальних установах (інтернати, будинки для людей похилого віку)  і працівників цих установ, військовослужбовці, які беруть участь в Операції об’єднаних сил.
II    етап: вакцинація людей із надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби COVID-19 та тих, хто надає медичні послуги: працівники первинної медичної допомоги, працівники інших закладів охорони здоров’я, в т.ч. інші відомства та міністерства, соціальні працівники, люди віком від 80 років.
III    етап: вакцинація людей із високим ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби COVID-19 та тих, які виконують функції із підтримки безпеки та життєдіяльності держави: працівники критично важливих структур державної безпеки (Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Національна поліція, Національна гвардія, Служба безпеки, військовослужбовці Збройних Сил України, Міністерство внутрішніх справ), вчителі та інші працівники сфери освіти, люди віком від 65 до 79 років.
IV    етап: вакцинація людей із підвищеним ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби COVID-19 та тих, які виконують функції із підтримки безпеки та життєдіяльності держави: люди віком від 60 до 69 років, дорослі (від 18 до 59 років із супутніми захворюваннями, які знаходяться у групі ризику), особи та працівники місць обмеження волі, слідчих ізоляторів
V    етап: вакцинація інших категорій населення, які не входять до зазначених вище пріоритетних груп. Даний етап можливий тільки після виконання 4-х попередніх в умовах широкого доступу до вакцини та наявного ресурсного забезпечення.
За інформацією МОЗ України в Україну зайдуть 3 вакцини проти COVID-19: Pfizer -BioNTech, виробництво США, 117 тис доз; Oxford- AstraZeneca, виробництво Великобританія, 1 млн доз (перша поставка в Вінницьку область відбулася 24 лютого в кількості 17 800 доз); Corona Vac, виробництва Sinovac Biotech, 215 тис доз (перша поставка в Вінницьку область очікується 12 квітня в кількості 5 600 доз).
Щоденна інформація про кількість вакцинованих українців оприлюднюється на сайті МОЗ України. Щоденна інформація про кількість вакцинованих, жителів Вінницької області, оприлюднюється на:
1.    Офіційний сайт Вінницької облдержадміністрації http://www.vin.gov.ua/
2.    сторінка Вінницької облдержадміністрації у Фейсбук https://www.facebook.coin/1 depinformcom
3.    офіційний сайт ДОЗ ОДА - http://www.vin.gov.ua/departament-okhoronv- zdorovia
4.    сторінка ДОЗ ОДА у Фейсбук https://www.facebook.com/vinobldoz
5.    сайтВОЦГЗ -https://phc.vn.ua/
6.    сторінка ВОЦГЗ у Фейсбук https://www.facebook.com/vinocgz
7.    Група медичної спільноти Вінниччини у
Фейсбук - https://www.facebook.com/groups/842023362512187
Заступник директора Департаменту
Лариса Бевза (0432)66-12-05

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь